Forum » Pomoč in nasveti » priklop diska
priklop diska
mmisv ::
prej sm meu 8.4 G disk pa cd-rw pa cd-rom. zdej sm pa dubu še en disk 2G pa ne vem kako nej ga priklopim. sem se zajebavu 1 uro pa sploh noče pridet u windowse al pa še prej zmrzne. u biosu je naštiman vse na auto. kako nej priklopm?
tenks za odgovore
tenks za odgovore
Čist trivialna stvar...
Gh0st ::
Moras bit bl natancen pri opisu tezave...
Ce imas zdej 8 GB disk na Primary Master, potem lahko drugi disk das na primary slave, CDRW pogon das na secondary master in CD pogon na secondary slave.
Tako imam jest nastiman.
Se pravi u BIOSU nastimas se na AUTO in nastavis jumperje na CDRW-ju na master (ce ze niso) in na CD-ju na slave (ce ze ni) ter ju das na secondary IDE channel. Diska priklopis na Primary IDE channel in tudi njima primerno nastavis jumperje...
Jasno?
Ce imas zdej 8 GB disk na Primary Master, potem lahko drugi disk das na primary slave, CDRW pogon das na secondary master in CD pogon na secondary slave.
Tako imam jest nastiman.
Se pravi u BIOSU nastimas se na AUTO in nastavis jumperje na CDRW-ju na master (ce ze niso) in na CD-ju na slave (ce ze ni) ter ju das na secondary IDE channel. Diska priklopis na Primary IDE channel in tudi njima primerno nastavis jumperje...
Jasno?
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
mmisv ::
hja sej tko sm probu... pa včasih še biosa ne morm zagnat ker se prej obes sistem. ne vem kaj je narobe. a je možno da hoče met plata na primary ide samo eno enoto?? no mogoče bom jutr (se prav dons) še enkrat probu
Čist trivialna stvar...
Gh0st ::
Ne stari to sploh nima veze.
Ti moras nardit tocno tko kukr sm tu reku...
Ti moras nardit tocno tko kukr sm tu reku...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pčasno delovanje XP-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 1322 (1200) | amigo_no1 |
» | Data rateOddelek: Pomoč in nasveti | 1403 (1120) | Hana |
» | Na pekaču ne morem vklopiti DMA mode (sedaj je PIO)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1428 (1171) | smile- |
» | Ko sem priklopil Cd RW mi prejšnji cd ne dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 824 (727) | Han |
» | IDE naprave - pomocOddelek: Pomoč in nasveti | 1705 (1445) | VASkO |