Forum » Programska oprema » Tiskanje in 99% obremenitev procesorja
Tiskanje in 99% obremenitev procesorja
Rokic ::
Hi!
Že nekaj časa se ubadam s problemom obremenjenosti procesorja pri tiskanju. Le ta mi skoči na 99% in igranje iger ali kakršno koli zahtevno delo je nemogoče. Posledično mi pri online igranju pink kar krepko poskoči, dokler ne konča tiskat.
Opažam, pa da se mi samo System proces dvigne na 99% obremenitev procesorja, od netiskanju je le ta na 0%.
Kako bi lahko omejil obremenitev procesorja oz vsaj tega system procesa? Če ga omejim, bo potem kaj težav pri drugih aplikacijah?
System:
Abit NF7-S (nForce 2)
Amd athlon (barton core) 2600+@3300+
Win XP Pro
Tiskalnik je priključen na LPT port
Drugo mislm, da ni potrebno
Že nekaj časa se ubadam s problemom obremenjenosti procesorja pri tiskanju. Le ta mi skoči na 99% in igranje iger ali kakršno koli zahtevno delo je nemogoče. Posledično mi pri online igranju pink kar krepko poskoči, dokler ne konča tiskat.
Opažam, pa da se mi samo System proces dvigne na 99% obremenitev procesorja, od netiskanju je le ta na 0%.
Kako bi lahko omejil obremenitev procesorja oz vsaj tega system procesa? Če ga omejim, bo potem kaj težav pri drugih aplikacijah?
System:
Abit NF7-S (nForce 2)
Amd athlon (barton core) 2600+@3300+
Win XP Pro
Tiskalnik je priključen na LPT port
Drugo mislm, da ni potrebno
PaJo ::
To je blem, ki sem ga jaz opazil pri uporabi winxp in LPT porta, pri vecini tisklnikov se pri tiskanju preko LPT porta procesor obremeni na 100%, edina resitev, ki sem jo uspel uveljavit je, da tisklnik priklopis na USB port ali pa preko printer serverja direkt na mrezo, druge resitve jaz nisem nasel, zal :( Ce pozna kdo kako boljso resitev bi tudi jaz bil hvalezen.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Highlag ::
Verjetno dela to zato, ker LPTzahteva ogromno interuptov. In mu procesor kar naprej nekaj pošilja. Posledica zastarelega HW. (LPT)
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI LPT karticaOddelek: Pomoč in nasveti | 2030 (1840) | ender |
» | Vrata tiskalnika v okvari?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2708 (2563) | Duhec |
» | 10 printerjev na en server?Oddelek: Strojna oprema | 2326 (1776) | Veron |
» | Na koliko metrov podaljšati kabel za tiskalnik?Oddelek: Strojna oprema | 2286 (1905) | Lincolin |
» | Težave s tiskalnikom:(Oddelek: Strojna oprema | 1840 (1632) | |ke |