» »

PIII multiplier

PIII multiplier

HyperGL ::

pozdrav... zdej mam navitega PIII 500 na 650MHz FSB 133... in me zanima kako je onemogočen multiplier (ratio) pri teh procesorjih.
jedro je katmai in deluje na slotu... a kdo ve kej o teh procesorjih? sem že gledal po vseh možnih forumih ampak so vsi s starejšimi datumi in ni nikjer nič uporabnega o tem.

rad pa bi raje navijal proc preko multiplierja... ker je... ja... malo bolj varno kot pa preko FSB-ja... trenutno mi deluje nekje med 2.4V in 2.8!
nazivno pa bi moral delat med 1.8V in 2.0V!

včeraj je delal normalno danes ne vem še... :) nisem ga še prižgal

TNX vsem, ki bi mi posredovali kakršnokoli informacijo!

jest10 ::

Pozabi. Množilnik se ne da spreminjat

GaS ::

Na P3 katerikol podnozje, se ne da spreminjat multiplierja.:P

HyperGL ::

kako pa je onemogočen? to me v bistvu zanima...

GaS ::

V bistvu je zaklenjen. Nekatere slot1 proce se je dalo odklenit tako, da si jim prebarval oz. nekako onesposobil nek pin..Mislim da je bilo celo na slo-techu ze long time ago..Vendar meni ni delovalo, je pa res da sem to probal na slot1 adapterju in in ne prav na slot1 procu.

Azrael ::

Nekje sem pred leti zasledil, da je v bistvu v procesorju trajno zapečen množilnik in zato spreminjanje preko plošče ali socketa ne dela.

Edina možnost za odklenjen množilnik pri Intlih nad 300MHz je Engineering Sample procesor, samo te je ultra težko kupiti.
Nekoč je bil Slo-tech.

HyperGL ::

jst sm nekje zasledil, da je multi onemogočen na vezju, kamor je pritrjen proc... sam pojma nimam kje... sem pa 1000% da sem to nekje zasledil... no danes sm ga spet spravil na 620Mhz... kr očitno na 665 mu ni preveč všeč... ne vem zakaj... noben program mi ne kaže voltaže, ki bi jo mogli kazat... nazivno ima 1,8 v cpu-z... zdej še vedno kaže isto... sam... jst sm prelepu nekaj pinov na slotu in bi moral delovat na 2,4... zdej boste rekli, da imam mogoče le srečo in deluje zaenkrat pri tej hitrosti na 1,8... pa ni tako :) kr vrtim 3d mark 2001 non stop že 5 ur in še ni zmrznil...

tko da... ima še kdo kak nasvet kako bi se ga dalo kej zrihtat tega PIII? :)

a je možno pine slota, ki leži na matični onesposobit? jst bi moral onesposobit A120,A121,A119 in B119...
in nanje pripopat par stikal... da bi lahko lažje spreminjal voltažo...

bi to bilo izvedljivo?

HyperGL ::

GaS... kaj bi lahko najdu kje ta link al če veš še na pamet kako in katerega je treba se lotit... me zelo zanima... poskusiti ni greh a ne? ;)

Azrael ::

2.4V je preveč razen, če ne rabiš plato in procesor samo še za kakšen glup 3Dmark in ti je čisto vseeno, če vseskupaj crkne danes ali jutri..

10%, v tvojem primeru 2V je za običano delo maksimum. Ker praviš, da ti dela dokaj stabilno na default je hudo overvoltanje brez veze in nič ne prinese k stabilnosti, prej obratno. Pokuriš malo več štroma in samo mučiš procesor in ploščo, o kakšni stabilnosti pa ni govora. Intli na splošno ne marajo previsoke voltaže.

Ampak ker ti je nekaj časa delalo, sedaj pa ne več, poglej kakšni so kondenzatorji na plošči in kako je s hlajenjem.

NB bi pri 133MHz moral biti hlajen (velika rebra ali kakšen ventilatorček). To pravim zato, ker se mnogi Greenie hladilniki NB sploh ne dotikajo, o kakšni pasti tam pa lahko samo sanjaš
Nekoč je bil Slo-tech.

HyperGL ::

navijam ga za resno uporabo - rendering... 3d mark uporabljam le za testiranje stabilnosti...

situacija tega računalnika je razvidna na slikah... in moram povedat, da se ne NB ne proc ne pregrevata!! niti pri visokih frekvencah ;)
NB je pod ALU rebri od proca in v trenutku ko sm ugasnu računalnik in odstranil jedra (5sekund) sm potipal NB in je bil hladen...
čeprav vse skupaj zgleda kot nek zajeb... kr se mi dozdeva da samo sporoča take frekvence, potem jih pa ne dosega... samo... 3d mark je pokazal 320 točk več... nenavit ne gre čez 1000! navit gre čez 1200!!!! ne razumem več... aja... vsi kondenzatorji so ok! tudi pri napajalniku!








za voltaže sem se pa zgledoval po tem nasvetu:

"...Za 103 ne bo potrebno povečevati voltaže, če pa hočeš 124 fsbja (5*124), pa boš moral voltažo dvigniti verjetno na 2.4V. To narediš tako, da prekrivaš (in tako izoliraš) zlate kontakte na procesorju z izolirnim trakom (lahko tudi z solitejpom)

2.2v-- A121,A119,B119 (if A119 breaks through, you get 2.6!)
2.4v-- A121,A120,B119 (if A120 breaks through, you get 2.6!)
2.6v-- A121,B119 (not recommended)
2.8v-- A121,A119,A120 (don't even try it)..."

bond007 ::

No default voltaža za p3 500 (katamai) bi morala biti 2v in ne 1.8V. To kar si dosegel je kar maximum in ne pričakuj več. To je bil še 0.25 mikronski izdelek in je to res največ, kar se da izvleči. Skoraj sigurno pa cpu-z narobe javlja voltažo. Če imaš prekrite pine tako, kot je razvidno iz slike, da to vn 2.4V. Zgleda maš kar dober primerek procesorja. Meni namreč ne gre na 133 fsbja moj p3 500 (katamai), tudi če mu ponudim 2.8V. Dela le na 124 fsbja in 2.4V.

Problem lahko pri 133 fsbja delajo tudi ostale komponente, saj sta frekvence pci in agp že kar visoke...

HyperGL ::

najprej da se popravim... zgoraj sem napisal da odstranim jedra... pa sm mislu rebra :P mal pozna ura je bla ;)))

u glawnem... ja prekril sem jih točno tako kot si mi pokazal v tej tabeli... (bond007), sam... na netu sm najdu to tabelo pri overclockanju Celeronov... a je sigurno to isti postopek? oziroma so sigurno to isti pini?

bond... kolko se tebi segreva pri 5x124? kakšna rebra imaš gor? taka kot jih ima moj? al kej druzga?
u bistvu ima moj samo rebra s suhim kontaktom na jedro... to je najslabše sej vem... sam ni se mi dalo dajat paste gor... kr se ta rebra zelo na tesno pritrdijo na proc... in vrjetno ne bi blo nikakršnega učinka...

kar se tiče komponent pa je sklepam čisto res, da ne zdržijo vsega tega, kr mi je enkrat (samo enkrat) se pokazal STOP MESSAGE v Winsih... sam takrat je bil 133 ram gor... drugače pa tudi ko navijam grafiko, pri max navitem procesorju, se mi zmanjšuje score v 3d marku... pa nisem še prišu do maximuma grafike! zgleda, da mu ni všeč tako visoka frekvenca PCI/AGP bridga... oziroma NB...

ja to je to... :) zaenkrat je vse... več očitno ni mogoče...
če pa slučajno izvem kej več o multiplierju... sporočim :) če pa kdo pred mano... je dobrodošel ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik za iPod

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
231688 (1447) slapi
»

navijanje PIII?

Oddelek: Navijanje
301255 (798) jukoz
»

kako zvišat voltažo na P2

Oddelek: Navijanje
71131 (1017) Dalmatinc
»

POMOČ PR VOLTAŽI!!!

Oddelek: Navijanje
91135 (983) webcreator
»

Celeron 333A ?

Oddelek: Navijanje
101314 (1192) Shadowman-x

Več podobnih tem