Forum » Omrežja in internet » LAN preko 220V vtičnic
LAN preko 220V vtičnic
karavanke ::
Ali mi prosim kdo ve pomagat, kje na netu najdem adapter za vzpostavitev LANa preko 220 napeljave oz. kako se tej stvari uradno reče? In če kdo to v praksi uporablja ter kako se stvar dejansko obnese?
Zdaj pa še iz spomina, kaj je pisalo... baje na neki spletni trgovini...?
Pred časom sem nekje na neki slovenski strani zasledil, da prodajajo neko LAN vtičnico, ki se vtakne v 220V. Taisto zadevo vtakneš tudi v neki drugi vtičnici v hiši in tako tam ven spet dobiš delujoč LAN. Pisalo je še, da se ne signal ne širi preko električnega števca (kar je logično), ker el. števec deluje kot frekvenčni filter, ki duši visoke frekvence.
Tenkz Karavanke
Zdaj pa še iz spomina, kaj je pisalo... baje na neki spletni trgovini...?
Pred časom sem nekje na neki slovenski strani zasledil, da prodajajo neko LAN vtičnico, ki se vtakne v 220V. Taisto zadevo vtakneš tudi v neki drugi vtičnici v hiši in tako tam ven spet dobiš delujoč LAN. Pisalo je še, da se ne signal ne širi preko električnega števca (kar je logično), ker el. števec deluje kot frekvenčni filter, ki duši visoke frekvence.
Tenkz Karavanke
Tomay ::
Poglej to. Sicer obstaja že verzija z 40mbps (mogoče še več).
Mislim, da je še omejitev, da morata biti oba vmsenika na isti fazi.
Mislim, da je še omejitev, da morata biti oba vmsenika na isti fazi.
Voodoo 4Ever
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18877 (16260) | Furbo |
» | mreža preko električne napeljaveOddelek: Omrežja in internet | 2128 (2000) | dannyxp |
» | Kakšna povezava za večji in zanesljiv prenos za (Siol/T-2 televizijo)Oddelek: Omrežja in internet | 1985 (1547) | Yacksy |
» | Omrežje za IP TVOddelek: Omrežja in internet | 2928 (2271) | amigo_no1 |
» | Wireless preko električne napeljaveOddelek: Omrežja in internet | 2871 (2541) | gumby |