» »

Tisje Ohisje

Tisje Ohisje

[SkA] ::

Cau folk!
Pri vseh teh hitrejsih in boljsih racunalnikih se je pojavilo, da so ohisja, zaradi stevilnih ventilatorjev, glasna kot najhujsa klima. Mene to strasansko moti, se posebej ker mora biti racunalnik velikokrat prizgan tudi tekom cele noci (moja postelja je v isti sobi), zato me zanima, ce se je kdo s podobno problematiko ze ukvarjal in kaj je pri tem ugotovil?
Je mozno izvesti kaksno "zvocno izolacijo" nad ohisjem, ali pa je mogoce kdo, ki veliko testira ohisja, naletel na kaksna posebno tiha ohisja (pa ne tako da izklopi vse ventilatorje..)?
Pocasi bom menjal svoje Macase ohisje zato so komentarji (pametni) dobrodosli...
Mimogrede.. pena za zvocno izolacijo.. ce se ne motim tovrstna pena na zalost zadrzuje tudi toploto, kar je potemtakem nesmiselno montirati okoli ohisja?




piek ::

Jaz sem se dolgo ubadal z istim probelmom, spim namrec zraven PCja, ki je prizgan 24/7. Tezavo sem resil tako, da sem nabavil Umaxovo serversko ohisje. To ohisje ima dvojne stranice (ene AL, druge plastika), pa tudi drugace je dobro zadelano, zadaj je dodatna 2cm plastika cez pleh. Tudi 7200rpm ventilator je zdaj komaj slisati, spim pa ko angelcek.:))
Pa se to - kupil sem ga v Xenyi, LJ.

LP

piek
--- Finish it off if you started it! ---

Boky ::

cena ?

jetam ::

Tudi jaz imam serversko ohišje (Intel Server Box) z aluminijasto osnovo na katero so pritrjene aluminijaste stranice. Ker je med osnovo in stranicami približno 1 centimeter prostora sem dal vmes armaflex peno. Moram reči da je bil efekt zadovoljiv in se je glasnost računalnika občutno zmanjšala, na segrevanje pa ni imelo popolnoma nikakršnega vpliva.

tha_man ::

piek, mene tud zanima cena. Aja, veš mogoče kater model je, bi rad na netu poiskal kake slikce ali opis od njega...

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

tha_man ::

Hello, piek :D

Pliz, napiši kako se reče tvojemu Umaxovem ohišju in koliko je stalo :8)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

piek ::

Hum, zdej pa res pretiravas. Zal ne poznam "uradnega imena" ohisja. Na sprednji strani pa je Umaxov logotip (rdec) in pod njem se napis UMAX PC. Cena je bila skupaj s 300W napajalnikom cez 20 tisocakov, pa se to ker tam poznam cloveka (t.i. special price).

LP

piek

PS: Ce dobim v roke digitalni fotoaparat, ti bom postal slikco.

--- Finish it off if you started it! ---

IceIceBaby ::

Pena za zvocno izolacijo sploh ne vpliva na temteraturo če maš uredu poštinam flow. Se pravi da se zrak ne sme zadrževat v ohišju ampak more bit čim več pretoka (duh!) Pri glasnosti se to ful pozna. Pa na procesor probi dat čim večja rebra pa čim večji ventilator z čim manj obrati. Volcano 6 + 120mm vent na 7v recimo. Tako bo hlajenje ostalo enako če ne še boljše sistem pa tišji. Probaj tudi zatlačit malo gume med diske in cdrome in ohišje da zmanjšaš tresljaje.
Še ena varjanta je da kupiš iMaca, ki nima niti 1 ventilatorja. Sliši se samo hdd, pa še tega se da utišat in stvari zaganjat iz ramdiska :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S čim zvočno izolirat ohišje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
827995 (5490) Kato
»

vodno hlajenje by overman

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
301373 (1019) Fury
»

Zvočna izolacija

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
103190 (3017) Blup
»

Preglasna kišta ?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231325 (895) toplakm
»

najtišji pc

Oddelek: Pomoč in nasveti
161621 (1245) robertos007

Več podobnih tem