» »

Točenje pijač na zabavi (prosim pomagajte!)

Točenje pijač na zabavi (prosim pomagajte!)

dr.bassti ::

Zdravo!

Žal moram rečt, da v Sloveniji ni foruma za katerega bi lahko rekel, da mi bodo znali odgovoriti ...

Nameravam organizirati zabavo 17.3. v Škofji Loki vendar nisem prepričan kako je s prodajo pijač. Domenil sem se že z eno vaško gostilno (glede na obisk je bilo sicer veliko zanimanja...) a me je nato lastnik naslednji dan poklical češ, da na občini že dobiš potrdilo vendar bi moral za točenje pijač poslati "nekaj" v Ljubljano - le to pa naj bi moralo biti izvedeno že 1 mesec pred zabavo...

Ni mi znal obnoviti kakšno potrdilo je to "nekaj" ... Je kakšen način za obhod tega potrdila oz. ali obstaja možnost, da se pijača kljub temu nekako toči? PROSIM LEGALNO!

Če imate kakršen koli predlog, če VI ponujate to storitev, ... mi prosim čimprej odpišite ker se mi ZELO MUDI!
Malo pomalo

Zeberdee ::

Legalno: domeniš se za najem prostora, podpišeš list s tipom, to je tvoj privatni prostor, ni javni prostor, delas kar hoces.

Saj tako delamo mi.

Gwanaroth ::

Tako je. Za privatne zabave ni potrebnih nobenih papirjev. Razen kaksna mini pogodba z lastnikom prostora, vkolikor delas v ne-tvojem prostoru.
Lights often keep secret hypnosis..

gzibret ::

Ena zadeva je, če imaš privat zabavo, druga pa, če ti pijače prodajaš in lahko pride kdorkoli (no, tudi na privat zabavo lahko pride kdorkoli, ampak sej razumete, kaj sem hotel povedati).

Če imaš privat zabavo, pol moraš paziti le, da ne kršiš javnega reda in miru.

Če imaš zabavo odprtega tipa, kjer prodajaš zadeve, pa je to najlažje speljati preko kakšnega društva ali kluba. Mislim, da moraš prej zabavo prijavit na občini, za šank pa je najbolje, da se gre preko društva ali kakšnega drugega gostinca. Najlažje je, da gre zadeva preko kluba (in se včlanijo vsi, ki pridejo na zabavo :D ). Najmanj sranja, pa še v Ljubljano ni treba nič pošiljat...

...kolikor jaz poznam zadeve.
Vse je za neki dobr!

Zzzzzzz ::

Če hočeš delati preko gostinca in je to prireditev javnega značaja (da pridejo lahko vsi), je mora gostinec oddati vlogo za točenje pijač izven svojih prostorov. To je treba oddat na občini vsaj en mesec pred prireditvijo.
Lahko probaš kaj rešit preko kakšnega društva (seveda za ČLANE društva), ampak to je spet riziko.

Najboljše je poznat občinskega inšpektorja za prireditve, bit z njim v dobrih odnosih in ne bo problemov (pa še povedat ti bo znal, če je slučajno državna inšpekcija "povabljena" na prireditev)...

dr.bassti ::

Prireditev bo seveda JAVNA - povabljeni so/ste vsi!

Hvala Zvonko, prav to sem imel v mislih! Z gostincem je že vse zmenjeno. Oddali smo prošnjo na občino (bila je odobrena), povedali pa so nam še, da je za potrdilo iz Ljubljane potrebno oddati prošnjo že 1 MESEC prej... :S

Preko kluba ne mislimo nič delati ker je pač to odprt dijaški ples in vse skupaj nima smisla, ker smrdi že na daleč =)

Še morda kakšen drug predlog?
Malo pomalo

Zeberdee ::

Snopc?

Zzzzzzz ::

Kakšno potrdilo iz LJ pa ti to rabiš? Da je meni vedet, takega potrdila ni treba (vsaj lani, ko sem jaz to zadnjič delal, tega nismo mi delali), je pa res, da nisem niti blizu LJ...

Pa glede na poznanstva na občini, smo te papirje mi delali cca. 10 dni pred prireditvijo. Tku da vse se da. Dobi kako poznanstvo na občini, bodi večkrat tam - ti zna pridt prav ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Veselice

Oddelek: Loža
255649 (1089) PacificBlue
»

Subvencionirana prehrana in moneta (strani: 1 2 )

527993 (6222) martincek1
»

Pravila (pravna) za prireditve na prostem? (strani: 1 2 3 4 )

17434572 (32271) KaiV6
»

NEST.2006 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / NEST
29123946 (15851) frenk
»

Organizirana zabava.

161765 (1243) Nejc Pintar

Več podobnih tem