Forum » Navijanje » Problem: RAM Xerox PC2100 (133mHz) 512mb
Problem: RAM Xerox PC2100 (133mHz) 512mb
Randomm2 ::
Pozdravljeni!
Sem lastnik zgoraj imenovanega rama. V zadnjem času preizkušam sposobnosti mojega antičnega računalnika. Pa najprej konfiguracija:
Asus P4SE
P4 1.7gHz s478
Imenovani ram
V radovednosti sem sisetm spravil do 2091 mHz kar je 17 * 123mHz, kjer je deloval stabilno. Vse navijanje izvajam iz biosa. Pri 17 * 124 pa se stvar ni več hotela gnati oken, zatorej sem poviašal voltažo. Računalnik še vedno ni prišel naprej od biosa. V obupu sem sistem odvil in se lotil raziskovanja. Dobil sem tole:
Moj pogled se je ustavil na " SPD Timings Table". Z timingi sem se že srečal a o njih ne vem posebaj veliko, najbolj pa me je pritegnila tabela, ki je nakazovala, da naj bi zvišal timinge, če želim poseči po višji frekvenci ?
Kako naj prestopim 124 mhz FSB? Bi povišanje timingov navedenih na sliki pod 133 pomagalo?
Hvala!
Sem lastnik zgoraj imenovanega rama. V zadnjem času preizkušam sposobnosti mojega antičnega računalnika. Pa najprej konfiguracija:
Asus P4SE
P4 1.7gHz s478
Imenovani ram
V radovednosti sem sisetm spravil do 2091 mHz kar je 17 * 123mHz, kjer je deloval stabilno. Vse navijanje izvajam iz biosa. Pri 17 * 124 pa se stvar ni več hotela gnati oken, zatorej sem poviašal voltažo. Računalnik še vedno ni prišel naprej od biosa. V obupu sem sistem odvil in se lotil raziskovanja. Dobil sem tole:
Moj pogled se je ustavil na " SPD Timings Table". Z timingi sem se že srečal a o njih ne vem posebaj veliko, najbolj pa me je pritegnila tabela, ki je nakazovala, da naj bi zvišal timinge, če želim poseči po višji frekvenci ?
Kako naj prestopim 124 mhz FSB? Bi povišanje timingov navedenih na sliki pod 133 pomagalo?
Hvala!
Mess with the best die like the rest.
- spremenil: Randomm2 ()
tiborrr ::
Pomoje je hec, ker PCI in AGP frekvence niso zaklenjene in se zato ne boota. Poskusi takoj dati na 133MHz FSB.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Aha...
Hec?
PCI frekvenca ni zaklenjena to vem. Nimam te možnosti, če se ne motim. AGP frekvenca pa bi morala biti zaklenjena
Hvala
Hec?
PCI frekvenca ni zaklenjena to vem. Nimam te možnosti, če se ne motim. AGP frekvenca pa bi morala biti zaklenjena
Hvala
Sedaj sem ga poiskusil butnit direktno na 133mHz FSB in je še slabše kakor prej
Nikamor ne pride , kaj šele v Windowse.
P.S. Mogoče malo pretiravam, da nebi kdo milsim nč ni crklo
Nikamor ne pride , kaj šele v Windowse.
P.S. Mogoče malo pretiravam, da nebi kdo milsim nč ni crklo
Ce imas willametteja, si pomoje na koncu poti. Ti so se bolj svoh navijali.
Jap mam Williamette na s478
Sem vedel, da daleč ne bom prišel a vseeno sem bil zgleda preveč optimističen. Ah, tudi s tem kar je sem zadovoljen.
Hvala za pomoč!
Sem vedel, da daleč ne bom prišel a vseeno sem bil zgleda preveč optimističen. Ah, tudi s tem kar je sem zadovoljen.
Hvala za pomoč!
Konec koncev si ga navil za 20+ procentov, kar je dokaj kul za willija
Hvala.
Torej, da potrem še zadnje upe: Menjava ramov nebi imela nikakeršnega opaznega/večjega efekta?
Torej, da potrem še zadnje upe: Menjava ramov nebi imela nikakeršnega opaznega/večjega efekta?
Ne, saj imas sedaj tako ali tako 133MHz ram.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje procesorja Celeron Tualatin 1100Oddelek: Navijanje | 1417 (1097) | Spajky |
» | Bottleneck...Oddelek: Strojna oprema | 1388 (1096) | jest10 |
» | Navijanje barton 2500 problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4629 (3655) | s5cougar |
» | Ideja za hardcore modifikacijo oz. Ko ima človek preveč časa!Oddelek: Navijanje | 2412 (2201) | TribesMan |
» | Windows ME inštalacijaOddelek: Pomoč in nasveti | 925 (817) | Hlod |