» »

Podnapisi "zapečeni" v film - kako do njih?

Podnapisi "zapečeni" v film - kako do njih?

Tomaž ::

Jaz imam film v katerem so podnapisi vgrajeni in me zanima,če jih lahko odstranim.

#000000 ::

Nikakor oz. nikakor da bi zgledalo v redu.

Prvi način vzameš program Virtual dub (google) File / open video file / nato greš video / filters / Add / in izbereš null transform filter / potem imaš (v na okencu s filtri) spodaj gumb cropping klikneš in pokaže se novo okence v katerem pač naštelaš kaj oz. katero območje bi malo porezal 'orodje pride prav predvsem ko naletimo na film ki ima tiste ogromne črne robove s tem jih pač porežemo' aja če porežeš film lahko rata še bolj čudne oblike zato je včasih fino uporabit tudi filter resize kje pač določiš velikost videa. Zdaj ti ostane samo še izbira kodeka s katerim boš stisnil video /video / compresion / najboljš da kar v istega kot je izvorni filmček (to preveriš za File / File information) zdej samo še File / Save As Avi in počakaš urco dve da je zadeva končana.

Druga varijanta katero omenjam zgolj za hec je pa taka, odpreš film za Virtual dub in Save image sequence in si izvoziš vse slikce v eno mapo, enako narediš z zvokom File / Save WAV zapreš Virtual dub 'ker ga zdaj kko leto ne boš rabil' in odpreš recimo Photoshop ter z Stamp tool-om prebarvaš območje kjer so podnapisi. :D Ko si fertig spet uporabiš Virtual dub File / Open video file / in izbereš prvo slikco od omenjene serije slik 'program itak prepotna da gre za slikovno sekvenco in jih samo uvozi na timeline, potem greš na Audio / WAV Audio / ter izbereš tisti Wav file katerega si izvozil pred nekaj časa , nastaviš še kodek in save as avi.

Sicer se smešno sliši da bi obdeloval vsako slikco filma posebej vendar zadeva je na ta način izvedljiva 100%, uporabna pa malo manj, vsaj v tvojem primeru ne. Brez zamere jest sem samo napisal teorijo. LP

Tomaž ::

Še pozna gdo kakšen lažji oz. krajši način?

#000000 ::

Aja sorry sem pozabil vprašat, kako so podnapisi vgrajeni ? ker lahko so zapečeni direktno v avi file, lahko pa je samo MUX-ano dodani slikovni podnapisi. (oboje zgleda isto -samo en avi file) LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za obdelavo...

Oddelek: Programska oprema
193384 (2915) Karen
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5815077 (8483) Revenant
»