» »

Vpliv razširitve spomina na hitrost delovanja Win XP

Vpliv razširitve spomina na hitrost delovanja Win XP

kv_mozart ::

Imam računalnik s 512 MB spomina in XP Professional. Zanima me, koliko pridobim na hitrosti delovanja (začetni zagon, odpiranje programov...), če spomin razširim na 1 GB. Hvala za pomoč.

mjakop ::

Kaj veliko ne boš pridobil. Res pa je, da bo sistem ob odprti večji količini programov lažje dihal(se bodo hitreje odzival po ponovni aktivaciji programa). Nekatere igre pa bodo tudi mogoče malo hitreje delovale. Za moj sistem ti lahko povem, da imam not 1GB rama in ga imam okrog 700MB prostega( ob odprtih parih programih).

Matey_kp ::

No no caki malo se kar pozna neki no, ni to kot trenutno 2giga vs1 se splaca?
Samo je par fint mas 2x256=512 mb v dual channelu al samo en ram not?Ce ti plosca podpira dualchannel in mas sam 1 kos not..kupi enakega,da bo slo v dual.
Je pa res da cudezev ne pricakuj,ceprav pa bo use bolj odzivno to 100%
delaj kot da ti je vsak dan zadnji,prej ali slej bos imel prav :)))

mjakop ::

Sej če daš v dualchannel pol je mal večja razlika, drugače pa ne. Sicer pa pri običajnih opravilih ne bo pohitritev prišla preveč do izraza tko da bi rekel da se je za 100% izboljšalo(tko kot velikost).

itak37 ::

Poznalo se ti bo na odzivnosti sistema, ko naenkrat uporabljas dosti programov oz. imas dosti RAM-a zasedenega. Ne bo se pa poznalo pri benchmarkih:\

Koliko ti bo koristil dodaten RAM, je odvisno od tvoje uporabe PC-a. Ce imas rad dosti programov odprtih naenkrat in niso vec odzivni pri preklapljanju med njimi, ce ti disk stalno bere in pise, potem se bo vec RAMA ful poznalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: itak37 ()

Container ::

če velik stvari poganjaš v ozadju: velik (nepotrebnih) services in processes ti bo dodaten ram pomagal.
Drugače pa lahko to preprosto preveriš. ČE po delu na PC-ju (ne po igrah) pogledaš v task manager -> performance -> commit charge-> peak
... če je peak večji od physical memory -> total, potem boš rabu nov ram.

pri zagonu pa se vidi kaj manjka, če opazuješ koliko disk ropota in "mežika" (lučka za hd). Če ropota velik, potem rabiš nov ram - to je tko, pavšalno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

512Mb več?

Oddelek: Strojna oprema
442255 (1385) para!
»

Izginjajoči HD

Oddelek: Pomoč in nasveti
401662 (1188) HyperGL
»