Forum » Programiranje » MySQL iskalec
MySQL iskalec
jerry2000 ::
Dejstvo je, da imam mySQL bazo s 27.000 vpisi in qeriji, ki sem jih naredil iz tabel so obupno potratni mi je rekel en strokovnjak... Zanima me, ali je kje na netu več info ali kakšna dobra knjiga, kjer bi se naučil prave logike za narediti iskanje po bazi in tudi sicer za querije... Veliko info je o tem kaj je SELECT in podobne osnove. Saj to znam, ampak mene bolj logika dobrega postavljanja poizvedb zanima kot sintaksa, to znam... Triki. Torej tisto, kar ni potrebno če imaš 5 obiskovalceš na dan, a se kako pozna obremenjenost mašine, ko jih stran uporablja 10.000 :-)
Skratka, kako dobro napisati poizvedbe me zanima... Advanced. Ne le tisti query select * blablabla left join itd iz dveh tabel.
Pozdrav
Jerry
Skratka, kako dobro napisati poizvedbe me zanima... Advanced. Ne le tisti query select * blablabla left join itd iz dveh tabel.
Pozdrav
Jerry
Jerry and Tom
zigi ::
Tukaj imaš precej primerov: http://www.sql-server-performance.com/transact_sql.asp
Drugače pa google, "sql optimize query" pa bo zadetkov oh in sploh
Drugače pa google, "sql optimize query" pa bo zadetkov oh in sploh
jerry2000 ::
Hvala obema. Sem prej iskal po googlu pa samo začetniške stvari dobim ven. Ampak bom še poskusil s s tvojimi ključnimi :-)
Jerry and Tom
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL inner joinOddelek: Programiranje | 3348 (2603) | smacker |
» | SQL indeks?Oddelek: Programiranje | 1019 (1019) | ta_pravi |
» | Relacija med tremi tabelami; kako uporabit referential integrityOddelek: Programiranje | 1800 (1561) | darkolord |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6466 (4811) | Microsoft |
» | ASP in direktni query v MySQLOddelek: Programiranje | 1717 (1611) | BBB |