Forum » Omrežja in internet » mreža xp-me
mreža xp-me
mojito ::
Pozdrav,
prek switcha imam v mrezo povezana dva racunalnika. Na enem so xp-ji na drugem win milenium. Tezava je v tem, da iz racunalnika z win me ne morem dostopati do podatkov na racunalniku, ki ima nalozen xp. Ko kliknem na ta drugi računalnik mi napise , da "ni dovoljenja za dostop do sredstva", ceprav imam na xp-jih obkljukano "share this folder © in the network" in "allow network users to change my files". Iz xp-jev lahko nemoteno upravljam s podatki na računalniku z win me.
p.s.: morda koristi tudi podatek, da se mi na na win me v "celotnem omrežju" prikažeta ikoni za "Mshome" in "Wokrgroup". Ko odprem "Mshome", je tam le računalnik na katerem delam, se pravi ta z win me, ko pa kliknem "Workgroup" je tam le drugi računalnik, se pravi tisti z xp-je. Ko ga kliknem mi napiše, da nimam dovoljenja za dostop...
Na pomoč!
LP
prek switcha imam v mrezo povezana dva racunalnika. Na enem so xp-ji na drugem win milenium. Tezava je v tem, da iz racunalnika z win me ne morem dostopati do podatkov na racunalniku, ki ima nalozen xp. Ko kliknem na ta drugi računalnik mi napise , da "ni dovoljenja za dostop do sredstva", ceprav imam na xp-jih obkljukano "share this folder © in the network" in "allow network users to change my files". Iz xp-jev lahko nemoteno upravljam s podatki na računalniku z win me.
p.s.: morda koristi tudi podatek, da se mi na na win me v "celotnem omrežju" prikažeta ikoni za "Mshome" in "Wokrgroup". Ko odprem "Mshome", je tam le računalnik na katerem delam, se pravi ta z win me, ko pa kliknem "Workgroup" je tam le drugi računalnik, se pravi tisti z xp-je. Ko ga kliknem mi napiše, da nimam dovoljenja za dostop...
Na pomoč!
LP
- spremenil: gkovac ()
Camalotz ::
Daj oba računalnika v isto grupo, ker očitno sta sedaj v različnih (MSHome in Workgroup). Na obeh uporabljaj istega uporabnika z istim passwordom. Lahko pa pri ME nastaviš share na pass (vsaj na 98 se to da). Najbolje pa bo, da se znebiš WinME, ker so jajc, pa si dobiš en normaln OS za gor.
Poldy ::
Iste težave imam tudi jaz. Win me očitno niso za omrežje. Čakam na ram, da potem naložim win2000
mojito ::
Težko vrjamem, da WinME niso primerni za mrežo. Imajo celo podobnega čarovnika za ustvarjanje mreže kot XP-ji. Zanima me, če je kdo že rešil ta problem, saj na svoj stari računalnik težko naložim kak novejši sistem. Je pa zadeva. če se prav spomnim delala, ko so bili na njem še Win98se.
Lp.
Lp.
sverige ::
Glej na XP-jih mu moras dat dostob do diska (shering disk) ni dovolj da imas samo eno mapo, ce se hoces sprehajat po sistemu, Stvar deluje.
hej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako nastaviti LAN?Oddelek: Omrežja in internet | 11632 (7302) | Tomi |
» | Filesharing in XP, Simple filesharing na OFF !Oddelek: Omrežja in internet | 1599 (1441) | slokii |
» | WinME mi delajo hitreje od WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1886 (1500) | daylight |
» | vzpostavitev domačega omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2354 (2087) | boogie |
» | Win XP kako do FAT particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1321 (1200) | ToniT |