» »

program za usb kljucek

program za usb kljucek

m_a_t ::

zanima me ali mogoce kdo ve ce obsaja kaksen zastonj program, ki bi bil po funkcionalnosti podoben U3 programu (http://www.u3.com/default.aspx), katerega nekateri proizvajalci usb kljuckov ponujajo sami po sebi.

hvala

SimplTech ::

Ne vem točno kaj misliš s tem, da bi bil podoben po funkcionalnosti. Sej ne rabiš U3 ključa. Daj si gor na USB flash programe, katare želiš. Najdeš jih celo zbirko tukaj: Portable freeware collection

Programe si daj v posebno mapo na USB flashu in vsakega v svojo "podmapo". Ti programi so tako samo nekaj datotek in exe zagonska datoteka. Zaganjaš jih pa najlažje s pomočjo tega programa: PStart

Lahko si pa še narediš čisto preprosto autorun.inf datoteko, ki ti avtomatsko zažene PStart, ko vtakneš USB flash v računalnik. Tako imam jaz rešeno stvar. Je pa podobno U3, ni sicer čisto tako, a mi je 20k SIT za U3 falsh malo drago.

Zgodovina sprememb…

ok hvala. si bom malo pogledu. sm mislu sam, da obstaja kaka freeware taki jajc, da bi sam gor lozu pa bi delalo. hvala se ekrat.
lp

Vsi programi, za katere sem ti dal linke so free. Drugače pa ni nobene znanosti. Je pa PStart super stvar in je v bistvi neke vrste prenosni Start meni iz katerega zaganjaš aplikacije. Malo ga probaj, pa boš videl da je stvar dobra. Ga uporabljam že 1 leto in tako lahko nosiš s seboj vse priljubljene programe (browser, e-mail klient, IM klienta, FTP klienta, kakšen AbiWord...), do katerih dostopaš preko preprostega menija.

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

se eno vprasanje: kako naredis autorun.inf tako da ti zazene pstart?

lp

Datoteko autorun narediš v Notepadu. Jaz sem si jo takole sestavu:
[autorun]
open=PStart.exe
action=Launch Portable Start Menu
icon=PStart.exe

To vsebino lahko skopiraš v notepad in shraniš datoteko pod imenom autorun in končnico .inf

Nato jo pa daš samo v root na usb flasu. In ko vstaviš flash ti more ponudit kot 1. opcijo v tistem meniju da ti zažene PStart.

ok... zdej dela use kot je treba. sm mogu se originalne driverje od proizvajalca dol vreč, ker so nekaj zezali...
najlepsa hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m_a_t ()

Pomembno je, da ne daješ te autorun datoteke v podmape - da je v korenskem direktoriju (root)- recimo G:\). Preveri tudi, če ima resnično končnico .ini . V Windows Explorerju imaš pod Orodja - Možnosti mape - Pogled, opcijo Skrij pripone za znane vrste datotek. Tam dej stran kljukico, da ti Windows prikaže pripone datotek. Tako jih lahko tudi sam spreminjaš končnice datotek.

Drugače pa mogoče pomaga malo google. Tukaj si malo še preberi in mogoče boš našel razlog zakaj stvar ne deluje, kot je treba: autorun.inf @ google.com

Aha, super. Sem tako dolgo pisal tale odgovor, da si vmes sam že vse uredil. :D Super, samo da dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva izmed treh USB-ključev okužena, pazite na osebne podatke!

Oddelek: Novice / Varnost
4213453 (10384) fosil
»

ne morem odpreti diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
133677 (3059) rockrose
»

Ne morem odpreti USB ključa!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
155746 (5412) R33D3M33R
»

Auto run