Forum » Pomoč in nasveti » Auto run
Auto run
izzo ::
Mene pa bi zanimalo, kako napisati oz. ustvariti auto run za cd...na tem cd-ju so nmreč slike in filmi in rad bi to dal v nek meni, ki bi ga potem auto run automatsko odprl.
Če mi kdo lahko to razloži prosim...
Če mi kdo lahko to razloži prosim...
JOKER ::
Saj če imaš naložen XP ti tako ali tako avtomatsko odpre oziroma prikaže vsebino CD-ja , tako da ni potrebe po poseganju v to zadevo. V kolikor pa imaš naložen Win98 ali pa ME potem pa potrebuješ dve datoteki, ki ju moraš zraven posnet na cd ampak ne v mapo, temveč samostojno zraven vsebine.
Ena je : Autorun inf
Druga pa: Ikona, ki si jo izbereš.
To je primer, če bi hotel, da se ti tud ikonca na pogonu prikaže ob vstavitvi.
Vzameš ikono, ki se ti dopade in jo preimenuješ v : izzo.
Nato v Autorun vpišeš ime in končnico ikone v tem primeru: izzo.ico.
Ko boš vstavil CD v enoto ti bo pokazalo to ikono - namesto CDRom Drive bo pisalo izzo in avtomatsko se ti bo odprla vsebina CD-ja.
Vsebina CD-ja bi zgledala takole (primer):
mapa Programi
mapa Igre
Autorun inf
izzo.ico
Pomembno je, da v Autorun vpišeš ikono, katero ti naj pokaže ob vstavitvi, ampak tud ta mora biti posneta na CD-ju.
Upam, da si razumel .
Ena je : Autorun inf
Druga pa: Ikona, ki si jo izbereš.
To je primer, če bi hotel, da se ti tud ikonca na pogonu prikaže ob vstavitvi.
Vzameš ikono, ki se ti dopade in jo preimenuješ v : izzo.
Nato v Autorun vpišeš ime in končnico ikone v tem primeru: izzo.ico.
Ko boš vstavil CD v enoto ti bo pokazalo to ikono - namesto CDRom Drive bo pisalo izzo in avtomatsko se ti bo odprla vsebina CD-ja.
Vsebina CD-ja bi zgledala takole (primer):
mapa Programi
mapa Igre
Autorun inf
izzo.ico
Pomembno je, da v Autorun vpišeš ikono, katero ti naj pokaže ob vstavitvi, ampak tud ta mora biti posneta na CD-ju.
Upam, da si razumel .
Ja sej vem, da se v xp-jih samodejno odpre, samo rad pa izvedel to, da ko bo nekdo ta cd dal notr, se mu pač en meni odpre in ma notr recimo dva gumba in pol prtisne na enga, pa se mu odprejo slike, na drugmu film....pa tko naprej...da oblikujem takšnen meni, da ne bo tko suhoparno vse.
dëych ::
od enga špila vzameš autorun.inf al pa če sam v notepadu nardiš fajl z imenom "autorun.inf" in notr napišeš:
[autorun]
open=AUTORUN.EXE
Icon=ikona.ico
Name=strudl
[autorun]
open=AUTORUN.EXE
Icon=ikona.ico
Name=strudl
JOKER ::
Heatsink, pa prav to sem jaz pisal a nisi videl .
Takšen meni kot si pa ti napisal Izzo sedaj (prej tega nisi omenil) bi se pa najlepše dalo naredit z programom: PINNACLE INSTANT CD & DVD CREATOR 7.0 .
Jaz sem s pomočjo tega programčka no to je že program izdelal DVD katerega sem potem vstavil v DVD enoto in upravljal z menijem preko PILOTA (REMOTE CONTROL) .
Nisem pa sprobal na računalniškem DVD pogonu, mislim, da bi pač tukaj delal z tipkami.
Ampak mislim, da je to kar iščeš, če pa ni je pa ziher eden program iz vrst Pinnacla.
Lp .
Takšen meni kot si pa ti napisal Izzo sedaj (prej tega nisi omenil) bi se pa najlepše dalo naredit z programom: PINNACLE INSTANT CD & DVD CREATOR 7.0 .
Jaz sem s pomočjo tega programčka no to je že program izdelal DVD katerega sem potem vstavil v DVD enoto in upravljal z menijem preko PILOTA (REMOTE CONTROL) .
Nisem pa sprobal na računalniškem DVD pogonu, mislim, da bi pač tukaj delal z tipkami.
Ampak mislim, da je to kar iščeš, če pa ni je pa ziher eden program iz vrst Pinnacla.
Lp .
- spremenilo: JOKER ()
Zdej sem že malo pregledal te stvari in sem se ful navdušil za Autorunner 2.0, samo problem je pa v tem, ker imam samo demo. In me zanima, če ma kdo original in mi bi ga lahko poslal.....ali dal link, kje se ga dobi...
hvala, lp
hvala, lp
Sem malo pregledoval te stvari in sem dobil Autorunner 2.0, samo je demo. Tko da če ima kdo ta program v originalu ali če ve kje se ga dobi, bi prosil, da mi to zaupa.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ikona od diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1680 (1617) | Mr_Globus |
» | Autorun HTML datoteke z DVD-ja v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 933 (827) | suprpp |
» | Auto run !!!!Oddelek: Programska oprema | 1361 (1154) | KraP |
» | Autorun?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1376 (1266) | bastadu |
» | autorun.inf --> KAKO ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1547 (1464) | tejo |