Forum » Operacijski sistemi » ČŠŽ in LINUX
ČŠŽ in LINUX
Ashrack ::
Uporabljam UBUNTU 5.10 z KDE 3.5
Sedaj me pa zanima kako naj nastimam KAFFEINE da mi bo pri predvajanju slovenksih podnapisov upošteval ČŠŽ?
Trenutno namesto teh znakov dobim sledeče:
presledek
?
_
Sedaj me pa zanima kako naj nastimam KAFFEINE da mi bo pri predvajanju slovenksih podnapisov upošteval ČŠŽ?
Trenutno namesto teh znakov dobim sledeče:
presledek
?
_
....
Self-Defence ::
Greš v /etc/X11 in odpreš xorg.conf
poiščeš "XkbLayout" in poleg zamenjaj trenutno nastavitev "en" v "si" (vsaj mislim da je "en") zadevo shraniš. Mislim, da bodo naslednjič ko se prijaviš delovali šumniki.
LP
poiščeš "XkbLayout" in poleg zamenjaj trenutno nastavitev "en" v "si" (vsaj mislim da je "en") zadevo shraniš. Mislim, da bodo naslednjič ko se prijaviš delovali šumniki.
LP
Ashrack ::
to ne bo pomagal. To edino pomaga pri pisanju.
Za predvajanje podnapisov je pa neka druga fora.
Ima se kdo kako idejo?
Za predvajanje podnapisov je pa neka druga fora.
Ima se kdo kako idejo?
....
metalc ::
Kaffeine je nekaj podobnega Mplayerju, mar ne? Po izkušnjah iz Mplayerja ti lahko povem, da moraš najti in v programu ustrezno nastaviti font, ki ima šumnike v enakem kodnem razporedu, kot so v podnapisu. Če si podnapis snel s podnapisi.net, bo to skoraj zagotovo cp1250.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12587 (10442) | Jst |
» | [Linux][Suse] MP3 kodeki in Mac OSX temaOddelek: Operacijski sistemi | 1985 (1676) | kriko1 |
» | Vaš najljubši medijski predvajalnikOddelek: Programska oprema | 2628 (2234) | roli |
» | avdio/video v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1874 (1591) | kriko1 |
» | Linux - problemi, problemi,... (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5451 (4212) | M.B. |