Forum » Programska oprema » Malware, help.
Malware, help.
jaz26 ::
Hello, vsevedi
Imam en problem pa ga ne znam rešit. Sej verjetno sem kaj sam pokvaril, a upam da se da popravit. Takole: Antivirus mi je zaznal da je v fajlu-aplikaciji (URL download) malware, infected file. Ni ga pa mogel zbrisati, samo napiše, da je fajl okužen. Pa sem probal "ročno" zbrisati in ni šlo, napiše: Dc21 datoteke ni mogoče izbrisati, izvorne datoteke ali diska ni mogoče prebrati.
Pa sem spremenil ime aplikaciji, tako da se je izbrisla in je končala v košu, ampak zdej je problem da ne gre iz koša-se ne izbriše dokončno. Pa tudi vse drugo kar dam v koš se ne da izbrisat, ker zajame tudi ta infected fajl-
Antivirus mi zazna to aplikacijo takole:
File c:\recycler\s-1-5-21-719032829-1905357526-1759853231-1005\dc21.exe may be infected with Generic.Malware.Y.98CBAA40
Sej vem da sem laik in mogoče je to smešno, ampak ne znam tega rešit. Zato, bi prosil vas strokovnjake za pomoč.
HVALA!
Imam en problem pa ga ne znam rešit. Sej verjetno sem kaj sam pokvaril, a upam da se da popravit. Takole: Antivirus mi je zaznal da je v fajlu-aplikaciji (URL download) malware, infected file. Ni ga pa mogel zbrisati, samo napiše, da je fajl okužen. Pa sem probal "ročno" zbrisati in ni šlo, napiše: Dc21 datoteke ni mogoče izbrisati, izvorne datoteke ali diska ni mogoče prebrati.
Pa sem spremenil ime aplikaciji, tako da se je izbrisla in je končala v košu, ampak zdej je problem da ne gre iz koša-se ne izbriše dokončno. Pa tudi vse drugo kar dam v koš se ne da izbrisat, ker zajame tudi ta infected fajl-
Antivirus mi zazna to aplikacijo takole:
File c:\recycler\s-1-5-21-719032829-1905357526-1759853231-1005\dc21.exe may be infected with Generic.Malware.Y.98CBAA40
Sej vem da sem laik in mogoče je to smešno, ampak ne znam tega rešit. Zato, bi prosil vas strokovnjake za pomoč.
HVALA!
MihaFirst ::
če prav razumem si ti s spremembo lokacije iz C:/MYDOCUMENT/blablabla naprimer datoteko premaknil v koš tako, da si ime spremenil v C:/recycler/blablabla? ja, pol pa ja nisi nč pametnega nardiu!!!!
sicer so pa trojanci narejeni tako, da se jih ne da brisat. kak na novo naložen spywear včasih pomaga.
sicer so pa trojanci narejeni tako, da se jih ne da brisat. kak na novo naložen spywear včasih pomaga.
www.gamma.si
5er--> ::
@edward: C:/recycler je "nevidna" mapa, aka koš.
Probaj zagnat windowse v varnem zagonu in iz tam izprazni koš.
(Med zagonom pc-ja stiskaj F8, dokler se ti ne prikaže en meni. Nato izberi Varni zagon.)
Probaj zagnat windowse v varnem zagonu in iz tam izprazni koš.
(Med zagonom pc-ja stiskaj F8, dokler se ti ne prikaže en meni. Nato izberi Varni zagon.)
jaz26 ::
USPEH. Safe mode je rešil vse Ne, ne. Tisti file URL download sem spremenil ime v UUUUU in tako se je premaknil v koš. Drugače ni šlo. Zdej je pa vse ok.
Sem vedu, da ste tuki sami comp. mački
Hvala za pomoč.
Sem vedu, da ste tuki sami comp. mački
Hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako zbrisati nezbrisane mape iz koš„a !?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 5699 (4981) | SanAndreas |
» | uporabniška računaOddelek: Operacijski sistemi | 1533 (1209) | Mercier |
» | težave s košemOddelek: Pomoč in nasveti | 1578 (1436) | Izi |
» | Disk je preveč zasedenOddelek: Pomoč in nasveti | 1346 (1239) | OnTheMic |
» | Recycle binOddelek: Pomoč in nasveti | 1609 (1445) | jos69 |