» »

težave s košem

težave s košem

crazin' ::

Zanima me, če mi lahko kdo pove, kje se v nastavitvah nastavi da ti zadev ne birše direktno ampak jih prestavi v koš, če niso prevelike za koš. Ko karkoli pobrišem izgine za vedno, prej pa mi je prestavljalo v koš, pa nisem spreminjala nobenih nastavitev. Mi lahko kdo prosim pomaga?

samomas ::

Na ikoni za koš desni klik lastnosti in odkljukaj direktno brisanje.

LP

ni to, ker nimam odkljukano tam ko piše ne premikaj datotek v koš, odstrani jih takoj. preizkusla sem vse možnosti s kljukicami in brez pa še vedno ponudi samo direktno brisanje. ima še kdo kakšno idejo? prosim za pomoč.
Thx

Izi ::

Ja druge nastavitve ni, kot tista v košu.

Ne smeš pa pozabiti, da v koš meče samo datoteke iz trdega diska.

Vse ostale datoteke iz Removable diskov, remote shares, kompresiranih folderjev ali če brišeš iz ukazne vrstice, se brišejo direkt brez da bi bilo datoteke mogoče vreči v koš.

Se pravi, če brišeš iz USB ključkov, prenosnih diskov, prepisljivih plošč ali iz kompresiranih datotek, se bo vse brisalo direktno, tudi, če imaš nastavljeno da gredo datoteke v koš.

Iz kje hočeš torej brisati datoteke?

WishLogic ::

je pa opcija da ti slucajno brises z SHIFT+Del :)
potem ti zadevno avtomatsko odstrani z racunalnika :)
Je opcija ni pa nujno da sm zadel :)
..:: [ R S T ] ::..

Finta je v tem, da sem včeraj opazila da mi datotek ne meče več v koš. Imam samo trdi disk, nobenega usbja al česarkoli takega. Plus tega, spreminjala nisem nobenih nastavitev, tudi ostali družinski člani trdijo enako, tako da res nimam pojma zakaj zdaj briše direkt. Brišem pa ponavadi desni klik in izbriši ali pa levi klik pa na levi strani opcija izbriši. Ne vem če kaj pomaga podatek da imam win. xp profesional.
Še kakšna ideja?
Thx

huh potemtakem je pa to eksotika :)
prvis slisim glede tega da direkt brise pa tista zadeva v kos->properties ni obkljukana :)
enostavno probaj zadevo obkljukat apply ... probaj potem .. pa nevem :) malce se poigraj :)

Ja tudi meni ni popolnoma nič jasno, kajti do sedaj je vedno ponudilo možnost premakni datoteke v koš, zdaj pa ponudi samo okence z možnostjo izbriši, torej enako okence kot ga ponudi takrat ko je recimo datoteka prevelika za koš. No, mogoče pa od kod še pade kakšna ideja o tem kaj bi še lahko naredila.
Thx anyway:)

ja kaj pa ce nek file enostavno potegnes v kos ? ga tut zbrise direkt ? al ga ohrani v kosu dokler ga ne zbrises manualno ?

yap, tut to sem zdaj poskusila, torej recimo eno slikco enostavno potegnit v koš in evo,... opet direkt ausgešibn. Nisn več tolko pametna da bi vedla za kaj se gre. Plis plis napnite požgančke in svetujte.

novo za mene :) za mene je case closed ker enostavno vec ne vem kaj bi lahk blo narobe :) bi pomagau ampak zau ne vem kaj bi to blo :D zelo slabo se tebi dogaja :)

OK, probajmo tri možnosti :D

1. Probaj izprazniti koš kljub temu, da izgleda prazen
(kakor izgleda čudno, se je že zgodilo, da se je nakaj zataknilo in nič ni šlo v koš dokler se ga ni izpraznilo, čeprav je bil na videz prazen)

če to ne deluje probaj to:

2. Odpri command prompt (Start > Run > natipkaj: cmd >OK)

Natipkaj in pritisni enter:

rd /s c:\recycled
(če uporabljaš FAT32)

Ali:

rd /s c:\recycler
(če uporabljaš NTFS)

če še vedno ni nič bolje pa gremo kar v popravilo registra:

3. Posnami datoteko "restorerecyclebin.reg" in jo zaženi

restorerecyclebin.reg

v registru ti bo ponastavilo vse glede koša na prednastavljene vrednosti in nato resetiraj računalnik.

Naj še dodam, da ne prevzemam nobene odgovornosti, če bo šlo kaj narobe >:D

Edit:
A si pregledala računalnik, če ni kje kakšen virus ali črv, ki ti je ugrabil košek ? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Izi, hvala za pomoč. Sicer ne vem točno katera možnost je vžgala ampak zadeva zdaj deluje:D >:D . hvala in lp

farko ::

Koš bo rešila samo koš lastnosti in tam ko ima obkljujano direktno brisanje ne sme biti kljukice pa ne bo direktno brisal to je vse .V koš pa lahko mečeš vse ne samo iz trdega diska.
farko

Petarda, me veseli, da smo rešili problem :D

Farko, če bi si prebral post od začetka bi videl, da tam nima kljukice, pa ji vseeno no shranilo datotek v koš.
In če se ne spoznaš ne komentiraj. Koš je narejen samo za datoteke na fizičnih trdih diskih in tudi samo te lahko nastavljaš v nastavitvah koša. Iz USB ključkov ali prenosnih trdih diskov se vse briše direkt in nepovratno ne gleda kaj imaš nastavljeno v nastavitvah

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Onedrive meče datoteke v koš..

Oddelek: Programska oprema
223276 (2404) hdx
»

zbrisana datoteka NUJNO PROSIM

Oddelek: Operacijski sistemi
443923 (2564) Malajlo
»