Forum » Kaj kupiti » Katero Panasonicovo kamero kupiti?
Katero Panasonicovo kamero kupiti?
vitamincek ::
Do včeraj sem bil prepričan, da bi si kupil Panasonikovo mini-DV kamero PV GS 35 in sicer v big bangu jo imajo za cca. 134.ooo. Nato sem šel še malo v Trst pogledati informativno za cene. Omenjena kamera je čez mejo za cca. 10.000 sit dražja. Vendar sem v zadnjem hipu še zagledal drugi Panasonicov model Pv GS 75 katerega so ponujali (zgleda v akciji) za isto ceno kot GS 35 in sicer za cca. 144.000 sit (599€). Pri nas omenjeni model stane cca. 194.000 ker je 3CCD kamera.
Zelo sem se navdušil, vendar potem sem kamerco primil v roke in opazil da je precej širša za od 35-ke, nima lučke in ima samo 10X zoom. Res me malo moti , da je kamera malo preveč široka, in ne vem če jo bom lahko stlačil v žep od bunde.
Kamero bi rad uporabljal za snemanje vsega po malem: šport na splošno( smučanje, namizni tenis,kolesarjenje,nogomet...),rad snemam tudi pokrajine, rojstne dneve, razne družinske dogodke,...
Zanima me kaj mislite o nakupu omenjenega modela?
Ali 3CCD bistveno izboljša kvaliteto slike in kje se to najbolj pozna?
Se izplača 3CCD model v zameno za njegovo velikost?
Na kameri piše da ima 1.7MIO pixlov. Kaj to velja samo za slike ali tudi za video posnetke?
V kakšni resoluciji snema video posnetke?
Koliko pomaga vgrajena lučka pri nočnem snemanju in ali je zelo pomembna?
Je 10X zoom dovolj velik zoom za snemanje?
Zelo sem se navdušil, vendar potem sem kamerco primil v roke in opazil da je precej širša za od 35-ke, nima lučke in ima samo 10X zoom. Res me malo moti , da je kamera malo preveč široka, in ne vem če jo bom lahko stlačil v žep od bunde.
Kamero bi rad uporabljal za snemanje vsega po malem: šport na splošno( smučanje, namizni tenis,kolesarjenje,nogomet...),rad snemam tudi pokrajine, rojstne dneve, razne družinske dogodke,...
Zanima me kaj mislite o nakupu omenjenega modela?
Ali 3CCD bistveno izboljša kvaliteto slike in kje se to najbolj pozna?
Se izplača 3CCD model v zameno za njegovo velikost?
Na kameri piše da ima 1.7MIO pixlov. Kaj to velja samo za slike ali tudi za video posnetke?
V kakšni resoluciji snema video posnetke?
Koliko pomaga vgrajena lučka pri nočnem snemanju in ali je zelo pomembna?
Je 10X zoom dovolj velik zoom za snemanje?
vitaminček
kabum ::
hehe, itak da je 3 CCD boljši ko 1 CCD čip za kamere... fora je v tem, da ti pri 1 CCD kamerah 1 čip poskrbi za vse 3 osnovne barve, pri 3 CCD kameri pa vsak čip poskrbi za svojo barvo... sicer nimam izkušenj s Panasonic kamerami, mam jih pa s Sony, in je razlika med mojo 1 CCD 1,1 mio pixel kamero in pa kolegovo 3CCD semi/pro kamero kar opazna...
1,7 mio pixlov pomeni kompletno št. točk na čipu, tako za snemanje kot za slikanje, vendar ta podatek ne pove ravno veliko... bolj pomembno je efektivno št. točk
jah, ponavadi snema v 4:3 formatu, ampak sn ziher da lahko preklopiš v 16:9... aja, pa ziher je PAL... hehe, je to že 2. forum v zadnjem tednu ko nekdo vpraša v kaki resoulici snema video ;-)
IR lučka se zelo pozna pri nočnem snemanju
10x optični zoom: še preveč če nimaš mirne roke ;-) :-D
1,7 mio pixlov pomeni kompletno št. točk na čipu, tako za snemanje kot za slikanje, vendar ta podatek ne pove ravno veliko... bolj pomembno je efektivno št. točk
jah, ponavadi snema v 4:3 formatu, ampak sn ziher da lahko preklopiš v 16:9... aja, pa ziher je PAL... hehe, je to že 2. forum v zadnjem tednu ko nekdo vpraša v kaki resoulici snema video ;-)
IR lučka se zelo pozna pri nočnem snemanju
10x optični zoom: še preveč če nimaš mirne roke ;-) :-D
powerrr ::
Jaz se tudi odločam za nakup kamere. Po eni strani se odločam za poceni varianto( PANASONIC NVGS21EP-S) in malo drazjo( PANASONIC NV-GS180ES+S SILBER ali SONY DCRHC42E). NVGS21 ima 0.8 M pix ccd in 20X optični zomm, luč, slike zajema v res. 640*480,.....NV-GS180 je nov model, ki ima 3*0.8M pix CCD, 10x optični zoom, elektronski stabilizator slike, brez luči, zajema slike velikost 2,3M.... SONYev model pa ima CCD 1.07 M pix, 10 optični zoom,....
Cena za NV-GS21EP je 350€, za NV-GS180 523 € in za SONYA 579€. Nimam veliko izkušenj na tem področju, in me zanima kaj se bolj splača. Ali mi se splača dati 170€ več za novejši PANASONICOV model, ki ima slabši optični zoom in nima luči ali pa 230€ več za SONYA?
Cena za NV-GS21EP je 350€, za NV-GS180 523 € in za SONYA 579€. Nimam veliko izkušenj na tem področju, in me zanima kaj se bolj splača. Ali mi se splača dati 170€ več za novejši PANASONICOV model, ki ima slabši optični zoom in nima luči ali pa 230€ več za SONYA?
powerrrr ::
A 21 ima tudi elektronski stabilizator? No to nisem vedel, NV-GS280 pa ima optičnega in je zato 200€ dražja. Ali je ta dosti boljša? In katero kamero bi ti Phoebus priporočal?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero kamero kupitiOddelek: Kaj kupiti | 5232 (4071) | Gwanaroth |
» | Kater tip kamere kupiti?!Oddelek: Kaj kupiti | 4154 (3305) | nodes |
» | Katero digitalno video kamero do 150K SIT?Oddelek: Kaj kupiti | 2018 (1722) | prodan |
» | Digitalna kamera za 150.000?Oddelek: Kaj kupiti | 2257 (1884) | Calligula |
» | Panasonic NV-GS15 (best buy!) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8921 (5973) | pivmik |