» »

redni ali izredni študij?

redni ali izredni študij?

kalil ::

Zanimajo me razlike (prednosti/slabosti) med rednim in izrednim študijem na Ekonomski fakulteti.
Poleg osnovnih stvari me zanimajo še mnenja študentov Ekonomske Fakultete.

divide et empera
  • premaknilo iz Loža: STASI ()

[SpydeR] ::

Za začetek ti predlagam, da se za informacije obrneš še na ta dva foruma: Uradni forum EF in www.ef-forum.net (neuradni forum).

Razlika med rednim in izrednim študijem je predvsem v načinu podajanja snovi. Pri izrednem študiju imaš en predmet, ko ti ga spredavajo sledi izpit, zatem drug predmet. Zato traja letnik izrednega študija dve leti. V vsakem letu obravnavaš po pet predmetov. Imaš samo predavanja, brez vaj - torej te čaka precej samostojnega dela da vse predelaš.
Če te kaj bolj podrobno zanima, pa vprašaj..

Imagination ::

Izredni študij - hitrejša predavanja, lažji izpiti, več denarja namenjeno študiju, nisi vpet v študij, manj druženja, manj obštudijskih dejavnosti

Redni študij - obvezne vaje, obvezna predavanja, frekvence, vaje, seminarji, težji izpiti, "zajebavanje" profesorjev, več žura, več študentov, manj časa, nimaš časa počet kaj drugega, hitrejši tempo izpitov

Hint: 1 + 2 letnik izredno, 3+4 redno
--- Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!

bmen ::

Izredni študij pred 3 leti na EPF MB . predavanja za X predmet 3x - redni študentje cel semester - literatura enaka - izpit prav tako.

Izredni študij strojna fakulteta LJ (takrat bil redni študent) izredni imeli enak izpit, enako literaturo...

Torej:
Izredni študij zahteva več intenzivnega dela - se zelo hitro naučiš kako iz knjige s cca. 500 stranmi izluščiš tiste stvari, ki so pomembne) Veliko več je kolegialnosti med izdrednimi študenti - ni problemov z zapiski, primeri izpitnih nalog - tega pri rednih študentih ni toliko. Pa fino je ko se na kakem izpitu srečaš z nekom, ki ga nisi videl par let ;-).

Pri Izrednem študiju si, sploh če si ga plačaš samm zelo motiviran, da ga tudi čimprej zaključiš. Pri rednem pa dokler te financirajo starši nekako ne spoznaš dejstva, da je čas denar in se nekako ne mudi diplomirati.

Ker pa ti poleg službe, družine in ostalega ne ostane prav veliko časa za žuranje vsem, ki imajo možnost priporočam redni študij. Po možnosti na neki tehniški fakulteti (elektro, strojna...)
... B ...

Buldožer ::

Jest sm zdaj prvi letnik EF v Ljubljani. Mislim, da tle pač ni vprašanje redno/izredno, izredno je namenjeno študentom, ki pač zaradi enega ali drugega razloga ne pridejo gor. Poleg tega pa študij kar lepo plačaš. Da to veš ni treba hodit na EF. Ti pa neki na srce polagam, če greš na EF, ker ne veš kam bi se upisal, se ti bo EF zagrevžal in pojdi rajš na kej tehničnega, bo bol koristno. Če sem se zmotu, pardon. Smo ne veš koliko študentov zdajle po izpitnih rokih žalost prodaja.:O Če pa ti je ekonomija kul pol pa le. Mogoče se kej na faxu srečamo, če ne misliš jet mogoče v Maribor.

Se upravičujem, ker sem mal pozen, žal teme nisem prej zasledil.

Vso srečo
Več glav več ve. No, ni nujno!

xCore ::

Iz osebnih izkušenj ti povem(ni nujno da je pri vseh tako) da prvo leto se ne vpisuj v izredni študij :)...boš spoznal kako deluje vse skupaj nato pa se odloči če si res toliko zainteresiran za študij ali te zanima kaj drugega...zapravil sem okrog 600 tisoč sit da sem ugotovil da mi matematika smrdi..prosim ravnaj bol pametno :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izredni študij na fakulteti za računalništvo in informatiko

Oddelek: Šola
2712560 (2923) falconnn
»

Profesor na izrednem faksu zahteva preveč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8214934 (11753) Smurf
»

študij ob delu

Oddelek: Šola
65658 (5409) 'FireSTORM'
»

Najboljša varianta, če ne narediš letnika

Oddelek: Šola
103796 (3517) DavidJ
»

izredni ali redni šrudij?

Oddelek: Šola
101670 (1446) VonGriffin

Več podobnih tem