» »

Panda active scan mi je našla 1 virus in spyware kako odstranit?

Panda active scan mi je našla 1 virus in spyware kako odstranit?

nokia6310 ::

Pozdravljeni!
Pregledal sem računalnik z panda active scan in mi je našla 1 virus in 5 spyware-jov.
Nimam pa podatka kateri virus naj bi bil niti tega ne vem kje se nahaja.
Bi mi lahko kdo razložil kako naj to ugotovim in virus odstranim?
Nod32 ne najde ničesar.
Isto je z spyware-om.
Pregledal sem računalnik z addaware-om in spy doctorjem pa sta vse kar sta našla odstranila.
Vglavnem je kakšna rešitev razen formata?
Zakaj pa se uporablja datoteka c:\pagefiles za to datoteko mi nod napiše da je ne more
pregledati, ker je zaklenjena.
Hvala vam za pomoč.

A. Smith ::

Pagefile je podaljšek rama, oz. ko rama zmanjka, se ta razširi na trdi disk. In antivirus tja nima dostopa.

Na disku imaš prisoten spyware, ki se ob vsakem zagonu windowsov znova naloži iz neke mape. Skeniraj z antivirusnim, ki kaj najde, zapiši imena podatkov, ki jih navede, poišči mape, v katerih se nahajajo, ter te mape pobriši. Poleg tega boš morda ugotovil, da je ware med aktivnimi procesi. Če ti ga uspe ugasniti z ukazom "kill program tree", zaženi še enkrat ad-aware in spet pobriši vse kar najdeš. Če je virus lavfal kot aktiven proces, ga AV ni smel izbrisati. Ware se nahaja med registri. Če veš kaj pobrisati, pobriši, sicer upaj, da bo to storil ad-aware, spybot, itd. Uporabiš lahko tudi funkcijo system restore. Nekateri spywari se kažejo tudi med instaliranimi programi (jih najdeš pod add/remove programs), vendar jim "uninstall" ponavadi ne pride do živega.

Upam, da sem ti kaj pomagal.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

nokia6310 ::

Hvala za nasvete bom preveril.
Zanima me, ali obstaja kakšen program v katerem bi prej nastavil kaj naj naredi in bi potem pritisnil na nek čudežni gumb in bi mi formatiral particijo c in postavil spet sistem v tako stanje kot je bil prvi dan ko sem windowse na novo naložil?
To bi bila najboljša rešitev.
Vglavnem če kdo ve za kaj takega naj pove.
Bilo pa bi lepo da bi ta program obnovil tudi vse nastavitve vključno s inštaliranimi programi na dan postavitve sistema.
P.s.
A so podatki bol varni na zunanjem USB disku ali na dvd-jih, ker se mi jih ne da snemat pa še spreminjat jih ne moreš ko so enkrat posneti?
Hvala vam za pomoč.

#000000 ::

Kva pa je restore point druge kot to ? restore point alias obnovitvena točka. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kloniranje oz.BACKUP op.sistema IN INSTALIRANIH PROGRAMOV iz C:/Program Files-a

Oddelek: Operacijski sistemi
294197 (3387) hojnikb
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15444227 (26267) BorutK-73
»

Checker.exe ?

Oddelek: Operacijski sistemi
301705 (1190) Fukomuko
»

Kako pa vi vzdržujete računalnik

Oddelek: Strojna oprema
281975 (1306) Tomay
»

računalnik se noče ugasnit