Forum » Pomoč in nasveti » CMOS checksum error - defaults loaded warning! KAJ JE TO
CMOS checksum error - defaults loaded warning! KAJ JE TO
dova ::
Alora!
Težava se glasi takole in bom zelo vesel, če mi jo pomaga kdo rešiti, ker ne morem nadaljevati študija in voda mi v grlo teče....
Imel sem ugasnjen računalnik...nato ga prižgem, in se ustavi. Na ekranu se izpiše: CMOS checksum error - Defaults loaded Warning! CPU has benn changed or CPU Ratio changed fail. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit.
Dam za pivo!!
Hvala za pomoč!!
Dova
Težava se glasi takole in bom zelo vesel, če mi jo pomaga kdo rešiti, ker ne morem nadaljevati študija in voda mi v grlo teče....
Imel sem ugasnjen računalnik...nato ga prižgem, in se ustavi. Na ekranu se izpiše: CMOS checksum error - Defaults loaded Warning! CPU has benn changed or CPU Ratio changed fail. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit.
Dam za pivo!!
Hvala za pomoč!!
Dova
Opkow ::
Domnevam, da imas starejsi racunalnik.
Obicajni vzrok za to je, da se ti je izpraznila baterija na plati. In s tem bios izgubi vse nastavtve.
V takem primeru on nalozi default nastavitve.
Problem resi z zamenjavo baterije. Ce je vzrok res v tem. :)
LP, Killer.
Obicajni vzrok za to je, da se ti je izpraznila baterija na plati. In s tem bios izgubi vse nastavtve.
V takem primeru on nalozi default nastavitve.
Problem resi z zamenjavo baterije. Ce je vzrok res v tem. :)
LP, Killer.
dova ::
Alo Killer!
Sm preveru in je res nastavitve vn vrgu! Stari hvala!!
Kam ti lahk pivo pošlem?
Dova
Sm preveru in je res nastavitve vn vrgu! Stari hvala!!
Kam ti lahk pivo pošlem?
Dova
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vklop računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 794 (666) | solatko |
» | Kako naj ponovno naložim xp-je? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5616 (4851) | pilotgirl84 |
» | opozorilo ob vklopu pcOddelek: Strojna oprema | 1035 (788) | _Nejz_ |
» | Po flashanju Biosa se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 1448 (1391) | pirx |
» | Problem pri zagonuOddelek: Pomoč in nasveti | 912 (860) | Duhec |