Forum » Operacijski sistemi » Ne morem inštalirati win xp ali 98
Ne morem inštalirati win xp ali 98
m_owen ::
Na prenosnik Compaq Armada 700 (500Mhz, 192Mb Ram, 12Gb diska, grafična ATI) ne morem inštalirati winsev, pa da se ubijem zraven. Sem že googlav naokoli, pa nisem našel kaj primernega. Vsaj 30 računalnikov sem že spravil k življenju, pri tem prenosniku sem pa nemočen...
Na računalniku je že bil inštaliran WIN XP PRO, ki so se sesuli.
Sem že formatiral disk in z bootable XP začel z inštalacijo, začne se setup in se ustavi, ko spodaj piše: SETUP IS LOADING FILES: (KERNEL DEBUGGER DLL), na monitorju pa mi javi napako: File hal.dll could not be found. the error code is 7. ali pa pci.sys is corrupted.
Poskusil sem inštalirat win 98, kjer po scandisku napiše "kopiranje" in nato: standard mode: fault outside of ms-dos extender in nato neke številke.
Rami niso pokvarjeni, cd-rom in inštalacisjki cd tudi ne, ker sem potrebno inštalacijo skopiral na disk in od tam zagnal. Disk sem formatiral, na to ga na novo nastavil z Fdisk-om. Bios je ostal takšen kot zmeraj...
Jaz ne vem več kaj naj naredim!
Ima kdo kakšno idejo kako se drugače lotiti problema? Kako sploh ugotoviti ali je kakšna napaka na grafični ali matični plošči? Vsak nasvet zaželjen!
Na računalniku je že bil inštaliran WIN XP PRO, ki so se sesuli.
Sem že formatiral disk in z bootable XP začel z inštalacijo, začne se setup in se ustavi, ko spodaj piše: SETUP IS LOADING FILES: (KERNEL DEBUGGER DLL), na monitorju pa mi javi napako: File hal.dll could not be found. the error code is 7. ali pa pci.sys is corrupted.
Poskusil sem inštalirat win 98, kjer po scandisku napiše "kopiranje" in nato: standard mode: fault outside of ms-dos extender in nato neke številke.
Rami niso pokvarjeni, cd-rom in inštalacisjki cd tudi ne, ker sem potrebno inštalacijo skopiral na disk in od tam zagnal. Disk sem formatiral, na to ga na novo nastavil z Fdisk-om. Bios je ostal takšen kot zmeraj...
Jaz ne vem več kaj naj naredim!
Ima kdo kakšno idejo kako se drugače lotiti problema? Kako sploh ugotoviti ali je kakšna napaka na grafični ali matični plošči? Vsak nasvet zaželjen!
~Speed ::
neki bo z diskom narobe, zgleda.
si napravil kakšen fitness test diska?
si napravil kakšen fitness test diska?
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info
Jackal ::
Si prepričan, da je ram vredu?
Sem ugotovil, da memtest86 le ni tako dober pokazatelj napak kot sem mislil... Čeprav je memtest ni javil nobene napake, nikakor nisem mogel naložit windowsov - po menjavi rama je šlo pa tekoče.
Sem ugotovil, da memtest86 le ni tako dober pokazatelj napak kot sem mislil... Čeprav je memtest ni javil nobene napake, nikakor nisem mogel naložit windowsov - po menjavi rama je šlo pa tekoče.
m_owen ::
Tudi na ostalih forumih mi svetujejo, da pogledam ram. In kaj je še poleg memtesta na voljo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Testiranje prd nakupom rabljenega računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1082 (750) | Machete |
» | 1152: error exctracting to the temporary locationOddelek: Pomoč in nasveti | 2946 (2623) | JOKER |
» | Nov PC - hude težaveOddelek: Strojna oprema | 1956 (1517) | SynTax64 |
» | V čem je problem?Oddelek: Operacijski sistemi | 1779 (1661) | andrej_brucek |
» | Zagon Windows pri prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2578 (2068) | Gundolf |