Forum » Omrežja in internet » Kako deliti ADSL povezavo pri Windows server 2003???
Kako deliti ADSL povezavo pri Windows server 2003???
barabl ::
Trenutno imam en računalnik na katerem je nameščen XP sp2 in mi služi kod strežnik,katerega uporabljam izključno za deljenje ADSL povezave na še dva računalnika,ter za povezavo z oddaljenim namizjem,tako da lahko do vseh računalnikov dostopam tudi iz službe oz.iz vsakega računalnika na netu.
Sedaj pa bi na omenjeni strežnik želel naložiti Windows server 2003,ker naj bi bil bolj varen in kasneje,ko bi zadevo osvojil,bi želel na omenjenem strežniku postaviti svojo spletno stran......Tu pa se stvari ustavijo,ker ima server 2003 drugačne nastavitve oz sploh nima čarovnika,da bi lahko naredil Pppoe povezavo,ter nima čarovnika za namestitev domačega omrežja.Prosim,če mi lahko nekdo na najpreprostejši možen način razloži kako nastaviti delitev ADSL povezave pri Windows server 2003 oz.mi pove kje najdem navodila.
Sedaj pa bi na omenjeni strežnik želel naložiti Windows server 2003,ker naj bi bil bolj varen in kasneje,ko bi zadevo osvojil,bi želel na omenjenem strežniku postaviti svojo spletno stran......Tu pa se stvari ustavijo,ker ima server 2003 drugačne nastavitve oz sploh nima čarovnika,da bi lahko naredil Pppoe povezavo,ter nima čarovnika za namestitev domačega omrežja.Prosim,če mi lahko nekdo na najpreprostejši možen način razloži kako nastaviti delitev ADSL povezave pri Windows server 2003 oz.mi pove kje najdem navodila.
Evo,vse sem naredil po navodilih,vendar se server ne poveže z internetom zadeva ostane pri ( CONECTING TO THE WAN miniport PPPOE ) in pri tem ostane.Kadar zadevo povežem preko routerja,prav tako ne deluje internetna povezava.Naložil sem Windows Server 2003 z integriranim sp1 entenprais edition.V čem bi lahko bil problem?
pivmik ::
Namesti si RASPPPoE, ki ti namesti navidezni modem s katerim vzpostaviš PPPoE povezavo.
LAhko si tudi daš gor cFosSpeed, ki zelo izboljša pinge/odzivnost(QoS), če nekdo uploada za maksimalno hitrostjo.
Vsekakor če želiš, da ti strežnik vzpostavi samostojno PPPoE(ADSL) povezavo moraš ga direktno priklopiti na ADSL modem - BREZ routerja. Saj routerja sploh ne rabiš - v bistvu je ta tvoj server router.
Lahko pa še vedno uporabiš router, samo ne smeš povezat modem v WAN(internet) port, ampak v navaden port (v tem primeru uporabiš router le kot switch).
Kje dobi tvoj server IP?
Od routerja ali je ročno nastavljen?
A tvoj server tudi dodeljuje IPje ostalim compom ali to počne router?
LAhko si tudi daš gor cFosSpeed, ki zelo izboljša pinge/odzivnost(QoS), če nekdo uploada za maksimalno hitrostjo.
Vsekakor če želiš, da ti strežnik vzpostavi samostojno PPPoE(ADSL) povezavo moraš ga direktno priklopiti na ADSL modem - BREZ routerja. Saj routerja sploh ne rabiš - v bistvu je ta tvoj server router.
Lahko pa še vedno uporabiš router, samo ne smeš povezat modem v WAN(internet) port, ampak v navaden port (v tem primeru uporabiš router le kot switch).
Kje dobi tvoj server IP?
Od routerja ali je ročno nastavljen?
A tvoj server tudi dodeljuje IPje ostalim compom ali to počne router?
LP, Gregor GRE^
Težava je definitivno v SP1,ker ko namestim zadevo brez sp1 vse deluje,tako kod mora,ko pa namestim SP1 ne morem na noben način dostopat do interneta,niti preko routerja niti direktno preko modema,računalniki v mreži se ne vidijo,ni mogoče uporabljati oddaljenega namizja,skratka server se zapre na ven in na noter.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: barabl ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžični ruter - doseg?Oddelek: Omrežja in internet | 2525 (2305) | pivmik |
» | Računalnik kot routerOddelek: Omrežja in internet | 2696 (1911) | king0001 |
» | Napaka 678Oddelek: Omrežja in internet | 3726 (3624) | vojak |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4548 (4098) | BBB |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2294 (2068) | TribesMan |