» »

Računalnik z SCSI diski???

Računalnik z SCSI diski???

BladE_ ::

Pred parimi dnevi sm nek staknu računalnik k ma notr 2 SCSI diska. In sicer gre za P466, 128Mb RAMa +ostala šara :D !

Oba sta prklučena na tole stvar--->


Zdej me zanima kako formaterat te diske(navadn postopek???), kasn OP sistem se da gor nalozit pa kako je z driverji za kartico na katero se prključ diske ??
Akcija - Reakcija

b ::

To je adaptec 2940w. de-facto standard med scsi kontrolerji in ti ga verjetno vsaki post-95 windows podpirajo out-of-the-box. Prav tako Linux in verjetno skoraj vsak OS.

Vecji problem vidim pri tem, da si zadevo razstavil in bos imel probleme s sestavljanjem skupaj, ce ne bos dal tocno tako, kot je bilo. Vrstni red diskov na vodilu ni pomemben, je pa pomembno, da jih nastavis na razlicne SCSI ID-je (z mosticki). Kontroler ima navadno ID 7, diski pa navadno od 0 naprej. Pomembna je tudi terminacija - na enem koncu kabla imas verjetno prikljuceno eno ploscico, ki zakljucuje vodilo. Vcasih to ni potrebno, ker znajo naprave same terminirati vodilo (kar se spet nastavi z mostickom), a je to razlicno od naprave do naprave.

Ce so bili v tem racunalniku samo ti diski in je ze kdaj delal, potem je cisto mozno, da se ti bo zadeva avtomatsko bootala s prvega diska, lahko pa je kontroler nastavljen, da ne boota. Poglej si malo nastavitve, ko pozenes racunalnik prides v kontrolerjev BIOS s CTRL+A.

BladE_ ::

Sm se pogruntut zadeve !! Sformatifu oba diska XP pro SP2 so sli gor brez problema oba diska delata lepo pa tut crno ploscico sm dau na konc kabla :D ! S sestavljanjem ni blo problemov, ker sm jst razstavu seprav da sm tut skp znau dt !!

Drugac pa hvala za pomoč :D
Akcija - Reakcija


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID1, bistvena vprasanja

Oddelek: Strojna oprema
293546 (2305) element
»

Projekt: SCSI U320 RAID0

Oddelek: Strojna oprema
241386 (1200) TribesMan
»

Pomoč - Raptor.

Oddelek: Strojna oprema
492158 (1546) billy
»

RAID kartica

Oddelek: Strojna oprema
71364 (1216) Mr.B
»

RAID kontroler (abit kt7)

Oddelek: Strojna oprema
271984 (1785) Igor

Več podobnih tem