» »

Kaj je to virus...al kaj drugega??

Kaj je to virus...al kaj drugega??

ALIen23 ::

Zdravo!!

Imam problem in sicer ko igram bilo katero igro na pc se mi pc sam od sebe ugasne tam po približno 10 min, pa lahko igram kakšne karte ali pa kaj drugega!Sedaj pa me zanima če kdo ve kaj bi lahko bilo ali virus ali...?Ker pc dela 24 ur na netu pa se ne ugasne...prosim če mi kdo ve kaj narediti??>:D
LP

farko ::

preglej če se ti slučajno kaj pregreva ker je možnost ta ali pa grafična kartica tudi v njej išči krivdo ker če si 24 ur na internetu si prav gotovo dobro zaščiten z antivirusnim programom.Če se pa pregreva pa sčisti hladilnik nad prosesorjem v glavnem izpihaj prah ali posesaj prah iz notranjega dela ohišja pc pa bo delalo malo čistilne akcije pa bo zdrav.
farko

ALIen23 ::

Ja ravno to mi je sumljivo, ker kot pravim lahko igraš eno čisto simpl igro katera ne 'žre' grafične kartice pa vseeno crkne po 10 minutah, ali pa zaženeš nba pa spet isto!Bom probal in seveda upal da bo OK!Hvala ti8-)
LP

MihaFirst ::

čist možno, da je lahk pa tut virus... morda kr navadn .bat virus :-) obstajajo .dll datoteke, ki jih ima vsaka "igra". in če se da nastavit, da se ti računalnik ugasne ob določenem času, potem se to verjetno da tudi takrat, ko zazna zagon določenih .dll in nekaterih ostalih datotek...

preglej komp in išči file s končnicami .bat, .com in .exe ...

Sicer je pa čisto možno, da se tudi procesor mal preveč muči... :D
www.gamma.si

ALIen23 ::

Edward: Mislim da bo bolj tale tvoja držala, ker se pc ugasne skoraj na sekundu enak čas pa če igram Nba 2006 ali pa špilam navadne karte!Drugače pa lahko cel dan procesor žene Photoshot+autocad in še kaj!Mi lahko bolj natančno poveš kakno ime naj bi imel virus??;(
LP

MihaFirst ::

no ja, ime pravzaprav ni važno, bolj pomembno je, da ima končnico .bat (ki je najbolj verjetna) ter končnici .exe in .com (ki pa je zelo redka).

Torej, Search in vtipkaj " *.bat" - vse zadetke briši

Search > "*.exe" natančno preglej vsako datoteko in briši vse sumljive, za katere se ti niti sanja ne, kaj bi lahko bili.

Search > "*.com" - spet briši vse zadetke


:D :D :D
www.gamma.si

Microsoft ::

Virus ima ime virus.bat ali pa virus.com. Ne res, edward ma take kewl vcasih, da se je treba kar nasmejat. Prejle sem bil na njegovem hekarskem forumu. Da dol pades.

Lej, kot ti je ze bilo predlagano, malo precekiri tvojo stabilnost sistema. Poleg drugega lahko gres tudi v Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer, kjer se belezijo razno razne stvari. Preglej, ce je tam kaj sumljivega.
Potem dobi si neka antivirusni program, ga posodobi, zatem pa pozen scan cez sistem. Isto si dobi nek program za odstranjevanje nesnage, po angelsko spyware, ter isto preglej cel sistem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Bravo edward, kar tako naprej, boš končno izpadel kot največji b*****. res škoda, ker ne obstaja še kaj boljšega kot PNG.

@ALIen23:

Brisanje datotek kar tako vsevprek je najboljša pot do zrušitve sistema. Kaj ti dela problem je težko reci, lahko je poškodovan register, lahko teče še kakšna aplikacija, ki ti sesuje mašino, lahko gre za napako v gonilnikih.
Nekoč je bil Slo-tech.

MihaFirst ::

Microsoft, men je zelo žal ampak, lahk mal bol podrobno pojasniš, zakaj virus ne bi imel .bat končnice???

Da dol padeš.

Predvidevam, da zato, ker je tako sjajen??? :8)
www.gamma.si

Microsoft ::

Ta .bat fajl si jst predstavljam kot nek fajl, v katerem je tekst (ukazi) in ob dvokliku se pozene Command Prompt ki te ukaze pozene. Ce imas sreco, si pac prijavljen kot admin in ko se bat pozene, ga vsaj pravice ne bodo ustavile, ker bo delal pod adminom. To je to.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

farko ::

Možnost je tudi v biosu in da se pregreva ko igra igrco pa se avtomatsko ugasne kako ma kaj tam nastavljeno,ker da mu ugasne je možnost pregrevanja jaz bi drugo izključil.
farko

MihaFirst ::

Microsoft: Ne vem, zakaj misliš, da .bat virus tukaj ni možna težava ampak, osebe, kot so Twarlock, Edini, Tay in nekateri ostali bi ti znali povedat, da se lahk dela čuda božja, če le bežiš stran od Microsoftovih progijev.:D :D :D
www.gamma.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vse .exe datoteke -> .lnk

Oddelek: Pomoč in nasveti
62240 (2240) axxxe
»

Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
29339649 (14631) brainiac20
»

Datoteka za zaustavitev sistema

Oddelek: Programska oprema
8963 (867) iNDigo_Child
»

Resno opozorilo - virus SIRCAM

Oddelek: Omrežja in internet
81633 (1414) SLOWWWeb.net
»

Zelo hud virus! Jutri bo hudo...

Oddelek: Omrežja in internet
201625 (1233) element

Več podobnih tem