» »

Kaj se splaca najbolj naucit za izdelavo net strani?

Kaj se splaca najbolj naucit za izdelavo net strani?

Racunalnik ::

Prevec je teh jezikov da bi se clovek znajdu.
Html vem kako izgleda body in te zadeve,uporabljal ga se nisem ker sem vedno delal v prewiev nacinu tako da je program recimo frontpage sam v ozadju pisal HTML codo.
Potem imas xhtml,css...
Zanima me kam sodi PHP,je to isto kot html samo da uporablja drugacne lepse ciste kode(xhtml)al kaj,zanima me ce je najbolje da se ta PHP naucim,ker vidim da je veliko forumov na ta nacin narejeno in tudi net strani.
Potem je tukaj se dreamweaver in pa flash,flash bi tudi rad znal zaradi kaksnih animacij.

Se potem najbolj splaca PHP naucit,ker sm vidu da je pasadena izdala knjigo v slovenscini?

Tody ::

Hec.. ja php se nakbolj splača naučit ker maš knjigo v slovenščini...

Ti si malce klele mešal jabolka in hruške Dreamwaver nima nobene veze z tem kateri jezik se greš naučit.

HTML je jezik označb in tako deluje samo in le statično, torej pozabi na kakršnokoli interaktivnost.

PHP je skriptni jezik kar pomeni da zna poveza uporabnika in računalnik tako da lahko skupaj kaj naredita
ne zna pa prikazat niti ene tabele niti enega smileya itd itd...

CSS je ubistu namenjen izgledu strani uporablja pa HTML-jeve kode oziroma njihovo filozofijo.

Flash je primeren za izdelavo bannerjev ali predstavitev izdelkov

Pa da ne boš mislil da smo končali, tukaj so še javascript, java, asp, XML,XHTML itd itd itd...

Kaj boš naredil je tvoja stvar predvsem pa se zavedaj da naj bo čim bolj funkcionlano

Tole glede PHPja ne razumem cisto,to ni potem jezik kot html,se pravi da se ne da narediti internet strani s tem programom?

Ali hoces povedati da jih je treba vec povezati za eno dobro stran?java,html,xhtml,css

Zakaj se potem splaca PHP ucit ce pa znjim ne mores nic narediti.

Men je full vsec flash stran in bi mogoce kdaj naredil tudi stran v cisti flash animaciji.

Katere jezike se potem najbolj splaca skupaj uporabit za kaksno vredu stran?

roli ::

Hja ta ko gre kot je povedal Tody!

Če želiš interaktivnost in take zadevščine je zate pravi PHP.Vendar ga moraš kombinirati z Html,da kaj dosežeš.PHP je samo skripta,ki nekaj naredi,html pa vse skupaj prikaže.

Strani v flashu so zelo enostavne za izdelavo vendar imajo veliko problemov z prikazom,iskanjem.....

Za dobro stran se je treba naučit Html+CSS in če želiš dinamiko še php.
http://www.r00li.com

Hair ::

PRIMER:

S PHPjem izračunaš koliko je 2+1.
S HTMLjem rezultat izpišeš na zaslon.
S CSSom oblikuješ videz rezultata.
Z JavaScriptom pa narediš, da ti rezultat pleše po oknu.

Flash je pa zgodba zase...

:P
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Potem je to nekako tako,html je glavna zadeva da nekaj rata in da se na koncu tudi prikaze,ce pa hoces neke tabularje kaksne okncke mogoce bi se temu reklo tudi animacije(interaktivnost)potem rabis pa tukaj PHP,css,javo?Za javo sem ze vidu da se da dobiti ze napisane scripte in potem to notr vstavis in imas kaksen popup ali rol down okencek in podobno,je to nekak tako?

Pa pravite da za dobro stran se je treba naucit html+css za interaktivnost pa se PHP.Zakaj pa ne xhtml k je ista koda kot html sam da je cistejsa,tko sem prebral na netu?

Potem je pa ta zadeva zelo obsezna za naucit,se res dela strani izkljucno z pisanjem kod,zakaj ne enostavno v dolocenih programih nekako v prewiev funkciji in notri samo vstavljas slike,menuje,ce pa cesa ne najdes pa nekam vrines se javo?

Kater program jepa najbolsji sza pisanje,dreamweaver al je se kaksen boljsi?

roli ::

Javascript so popupi in to.

Najbolje se je naučit vse skupaj,ker je večina le dodatkov,sprememb.Html je pa še vedno osnova.

To je bilo povedano že 100X!
Sam uporabljam DW in ga uporabljam v mešanem načinu ( pol design,pol pa koda ).Samo kodo ponavadi urejam le pri kakih CMSjih,tabelah in podobnih.Jo pa imam prikazano zaradi tega,da vidim,če je kaj narobe.
http://www.r00li.com

Hair ::

Pa pravite da za dobro stran se je treba naucit html+css za interaktivnost pa se PHP.

To je to!

XHTML je enak kot HTML, samo da je, tako kot si sam rekle, čistejša. Ampak če boš po netu gledal za vodiče, se boš moral učiti iz tistih o HTML, pri XHTML pa so razložene le razlike med njima.

Da, spletne strani se piše. Programa, ki bi znal sam sestaviti stran, ki bi se v vseh brskalnikih prikazala pravilno (posamezni brskalniki namreč prikazujejo strani rahlo drugače), ni.
Je pa to najboljši način za popolne začetke. Narediš nekaj v Previev načinu, in potem pogledaš kakšna je koda.

Ampak to naj bi bilo zares kratko obdobje, toliko, da osvojiš čiste osnove.

Lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri jezik priporočate (Seminarska naloga za Maturo)

Oddelek: Programiranje
171555 (1151) urosz
»

Spletne strani danes

Oddelek: Izdelava spletišč
324739 (3865) hendriks
»

Kaj se učiti

Oddelek: Izdelava spletišč
322564 (1995) MrBrdo
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

7011657 (9169) gamemen
»

Primeren programski / web jezik za začetnika z dosti volje :D

122016 (1650) bluefish

Več podobnih tem