» »

kaj naj uporabim

kaj naj uporabim

Igoraus ::

Oj zanimame kak programček naj uporabim za idelavo internet strani če sem popolni začetnik in kje naj ga najdem

Hvala igoraus
LP igoraus
  • spremenil: Thomas ()

darh ::

IDM UltraEdit
Macromedia Dreamweaver
Microsoft FrontPage


tko kot je vrstni red gredo tud po uporabnosti...
Excuses are useless! Results are priceless!

cahahopie ::

Le, da kolikor vem, gre pri UltraEditu le ... za "programiranje" strani (kar ni pravi izraz, ker html ni skriptni jezik). Hočem reči, da pišeš HTML kodo, torej jo moraš tudi poznat.. kar za totalnega začetnika, ki bi samo rad imel en HomePejđ ni potrebno poznat. Najboljša izbira je seveda Dreamweaver s katerim boš lahko "risal" stran oz. bo tvoje delo podobno pisanje tabele v Wordu. Narišeš tabelo, vpišeš pa besed, npr. eni besedi: "Kdo sem?" določiš hiperpovezavo, določiš background strani ter bgcolor, pa še tabelam, še malo vsebine, malo slik in stran lahko teleportiraš na en free-web-space provider server... zakar pa boš potreboval kakšen WS FTP oz. to lahko storiš že z Dreamweverjem.
Z Front Pageom pa se raje na ubadaj, edino če se ti skrajno mudi narediti stran in že imaš malo poznanstva s njegovo senco ... Front Page Expressom, Front Page pa je tudi precej podoben Wordu.. a raje posezi po Dreamweaverju, ki ti obenem da vpogled v kodo in grafično podobo, ter se drži HTML standarda. Ni pa tako podoben Wordu (Macromedia produkt) a se ga precej hitro naučiš.

alesrosina ::

hm....

V windowsih imas prilozen programcek Notepad, s katerim se da zelo dobro pisat web strani. Oziroma je to dalec najboljsi program za pisanje HTML jezika. Le sintakso moras poznat. Priporocam ti da malce pokukas tukaj.

No, to je to.

darh ::

ASPmaster.. ti se kr muci v notepadu, jest bom pa UEdit zalaufou, ker mam systax highlightning, dokoncevanje ukazov, malo morje komad za urejanje texta, zelo napreden find & replace ipd...
Excuses are useless! Results are priceless!

Igoraus ::

Hvala vsem

Igoraus

Mr-KONJ ::

Se strinjam z ostalimi : Delat u notepadu je casovno potratno. (Posebi za zacetnike). V za to narejenih programih ti bo posebaj prisla prav drugacna barva sourca pri integraciji strani z Javascriptom, asp-ji pa ustalim drekom ki ga lahk poleg htmlja se not utaknes. Pri izdelavi tabel al pa vstavitvi slik pa pol itak sam rocno kodo popravs ce ti kej narobe pride.
He cut off the heads of a hundred and thirty-one lords.It was a bad time for the empire.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programi za izdelovanje spletnih strani

Oddelek: Izdelava spletišč
4712676 (11869) Ziga Dolhar
»

kateri program za izdelovanje spletišč je najboljši!

Oddelek: Izdelava spletišč
252820 (2092) R33D3M33R
»

Kateri program za domačo spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
383156 (2378) Highlag
»

FrontPage 2000 vprasanje

Oddelek: Programiranje
291554 (1298) cahahopie
»

Kateri program za spletno stran

Oddelek: Pomoč in nasveti
173640 (3427) 3LeR.

Več podobnih tem