» »

Kako narediti CD, ki ima slide show in VCD menu hkrati?

Kako narediti CD, ki ima slide show in VCD menu hkrati?

isliame1 ::

Zdravo,

zanima me resitev naslednjega problema.
Rad bi zapekel tak CD na katerem bi bili hkrati naslednji zapisi :
1) VCD format predstavitve (recimo izbor nekaj slik s potovanja z zvočno podlago-to sem si naredil v ACDSee Pro Photo
Manager), pri katerem bi se mi po vstavitvi CDja v DVD-player samodejno zagnal menu, s katerega bi izbral zeljen
posnetek.

2) slide show (zopet izbor nekaj slik s potovanja z zvočno podlago) v .exe formatu, ki bi se samodejno zagnal takoj, ko
bi v računalnik vstavil isti CD.

3) zraven bi rad dodal še datoteke s preostalimi slikami, ki niso v slide showu ali VCD predstavitvi, da bi si jih lahko dal
kdaj kasneje tudi razvit (to bi dodal v mapo PICTURES oz. SHOWS, ki jo ima VCD menu ).

Hec je v tem, da mi samo na racunalniku vse to deluje tako kot si zelim, ko pa vstavim CD v DVD-player, pa mi ta ne prepozna VCD formata in mi prikazuje samo fotke, ki so v datotekah. ;(

A ima kdo kako idejo kako bi to resil. Predvsem me zanima kak program mi priporocate za urejanje slik na tak nacin kot bi ga zelel in kaj uporabljate sami ?

Lep pozdrav, Matej

5er--> ::

V nerotu izbereš (S)VCD.
V "Video/Slike" daš svoj (s)vcd filmček.
V "Podatki" pa ne spreminjaš/brišeš nobene mape [EXT, MPEG2, SEGMENT, SVCD], ampak samo dodaš svoj program (in potrebne datoteke) + autorun.ini.
Mogoče bi bilo dobro, da bi bile slike v kakšni podmapi (da jih ne bi dvd-player prepoznal).

isliame1 ::

Hvala za napotke.

Vse nekako deluje tako kot si napisal, me pa moti neka pretvorba, ki jo naredi Nero, ko dodam v datoteko video/slike svoj filmcek. Rezultat je izredno poslabsana VCD predstavitev na DVD-playerju, pa še nero se skos nakaj pritozuje glede formata.

Sicer imam idejo kako bi to izpeljal vendar ne vem kje naredim napako. V ACDSee Pro zapecem VCD slideshow z glasbo (na TV je kvaliteta res dobra).V istem programu naredim še navaden slideshow v exe formatu.
No potem pa sem hotel v nerotu oba zdruziti na en CD, vendar CD ne dela v DVD-playerju. Sem hotel narediti trik tako, da sem v nerotu zapekel navaden CD-ROM(ISO), noter pa sem prenesel vse direktorije (CDI, EXT, MPEGAV, SEGMENT, SHOWS, VCD ter seveda njihovo vsebino) od VCD strukture in k temu dodal se slideshow.exe in autorun.ini in shellexe. Seveda sem dodal tudi vse file, ki so bili skriti vendar kot sem ze omenil, rezultat je bil ta, da mi je samo na racunalniku uspelo pognati VCD v PowerDVD-ju oz. je CD avtomatsko, ko sem ga vstavil v racunalnik zagnal slideshow.exe.

Ne vem v cem je razlika med zapisom ki ga naredi nero kot VCD in zapisom, ki ga naredi nero kot CD-ROM(ISO) vendar z enakimi datotekami kot, da bi bil VCD struktura.
Ima kdo kako idejo??
L.P. Matej

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: isliame1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD-video in ostali formati

Oddelek: Zvok in slika
102233 (2057) fulgur
»