Forum » Strojna oprema » Kako nataviti skakača?
Kako nataviti skakača?
SloErzo ::
Jaz sm kupil internega Acer 20X10X40X CDRW pekača in potem še USB ohišje za vgradnjo internega CD ROMA, Hard diska... Ker imam CD ROM vgrajen v računalniku in je skakač nastavljen na SL pozicijo in CDRW je pa na zunajnem oz. eksternem ohišju, sprva je bil nastavljen na SL in nato na MA. Težava je v tem, da direktno kopiranje iz CDja na CD občasno prekine prenos podatkov in žal ti prazni CDji niso več uporabni za snemanje. Iz hard diska prenos podatkov poteka normalno, brez napak, toda, je pa izguba časa, če iz CD ROMa kopiram na disk in iz diska na CDRW.Kaj naj naredim? Na skakaču piše Cable select, Slave in Master.
Han ::
Sicer nimam izkušenj z USB "ohišjem", vendar bi pogon z mostičkom (po tvoje skakačem) na Master ali CSEL moral delovati v redu...
Kar se tiče kurjenja plošč, pa vedi, da USB 1.0 oziroma 1.1 zmore največ 6-kratno hitrost prenosa podatkov do/iz CD pogona. Če kopiraš pri višji hitrosti, pekaču zmanjka medpomnilnika (buffer) in CDR plošča je uničena (v tem primeru bi ti prav prišel Burn-Proof na pečki).
Škoda, ker nisi kupil FireWire ohišja...
Kar se tiče kurjenja plošč, pa vedi, da USB 1.0 oziroma 1.1 zmore največ 6-kratno hitrost prenosa podatkov do/iz CD pogona. Če kopiraš pri višji hitrosti, pekaču zmanjka medpomnilnika (buffer) in CDR plošča je uničena (v tem primeru bi ti prav prišel Burn-Proof na pečki).
Škoda, ker nisi kupil FireWire ohišja...
SasoS ::
Skakač....LOL
Nisi povedal kako imaš priključen cdrom. Kontroler za disk ima 2 ločena kanala, kateri vsak lahko drži 2 napravi (master in slave). Ker imaš samo 2 napravi (cdrw je pač zunanji), ti priporočam da nastaviš disk in cdrom na master in jih daš na ločen kabel. CDRW v škatli more prav tako bit na mastru, ker je pač edina naprava. Če snema iz diska, more pomoje snemat tut iz CDja...burnproof pa itak rulz
Nisi povedal kako imaš priključen cdrom. Kontroler za disk ima 2 ločena kanala, kateri vsak lahko drži 2 napravi (master in slave). Ker imaš samo 2 napravi (cdrw je pač zunanji), ti priporočam da nastaviš disk in cdrom na master in jih daš na ločen kabel. CDRW v škatli more prav tako bit na mastru, ker je pač edina naprava. Če snema iz diska, more pomoje snemat tut iz CDja...burnproof pa itak rulz
SloErzo ::
Nekaj me pa zanima. Zakaj je tolk dober FireWire ohišje? Ali imaš kje kakšne podatke in kje se to dobi? Kar se tiče BurnProofa, acer podpira Seamless Link in po moje je najnovejša tehnologija. Sicer je bil pekač zelo poceni 9in sem dal 34980 SIT. Zraven sem pa dobil Nero, 26 CDR in 1 CDRW. Kar se tiče CD ROMa, je priključen na sekundarni ide vhod
In to je vse, kar vem.
Zahvaljujem se vam za nasvet. Hvala
In to je vse, kar vem.
Zahvaljujem se vam za nasvet. Hvala
SasoS ::
jah...firewire je hitrejši (400 Mbit oz. 50 Mbyte /s )...sam, mislm da se firewire škatl še ne dobi (dobi se mislm da že writerje zunanje, sam so dragi k pesjan, baje), poleg tega rabš pa še firewire kartico k sicer ni tolk draga, sam 25 čukov je pa še zmeri....če maš v Nerotu vkloplen Burn-proof (v unmu meniju k cede štimaš, burn, spodi pod track-at-once/disk-at-once ti pomoje ne bi smel crknt copy...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop Teaca-pomoč?Oddelek: Strojna oprema | 1247 (1005) | Tzar |
» | Ko sem priklopil Cd RW mi prejšnji cd ne dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 844 (747) | Han |
» | PlextorWriter 12/10/32 SCSI ali 24/10/40 IDE ?!?Oddelek: Kaj kupiti | 1387 (1031) | AngelOfDeath |
» | Neenakomeren pretok podatkov v CloneCDju :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1755 (1389) | AnWar |
» | kateri cdrw zapisovalnik od teh???Oddelek: Kaj kupiti | 2116 (1554) | Quickbeam |