» »

Civilization III

Civilization III

BendeR ::

Ok vprašanje je naslednje:

1.)Kak za božjo voljo nadoknadno speminjaš vlado?
2.)Pa ma kdo kaki predlog kak zaustavit to da se mi skoz pojavla v posameznih mestih civ. disorder al nekaj podobnega.Čeprav mam puno onih ludeko ko bi naj glih to preprečli.(oni ko majo pol zraven onega smailija )
3.)pa še kak lahko naprej nastaviš katere stvari ti naj kasneje zgradi.Vido sem da je mi zgoraj piše 2 slots free samo kak do tega prit da to nastaviš.
;((

Kekec ::

1. Kliknes na ikono za "Ministre" in tam vidis trenutno stanje in ce si razvilil ostale oblike Republika... kliknes in izberes katero ces imet, ce nisi pač ne mores!
2.Ja gres v mesto in na mapi kliknes na tist del ko je kaj hrane gor tam ti seveda zgine ampak se ti spodaj pol pojavi en Tip ki pa ga lahko spet poklilikas v kaj ces ali je to kak Zabaviščnik, IRS al pa se neki
3.To pa mi ni se uspelo!

Leonidas ::

>>
2.)Pa ma kdo kaki predlog kak zaustavit to da se mi skoz pojavla v posameznih mestih civ. disorder al nekaj podobnega.Čeprav mam puno onih ludeko ko bi naj glih to preprečli.(oni ko majo pol zraven onega smailija )
>>

Postavlas zgradbe ki izboljsujejo veselje prebivalcev, ala katedrale, templji in nekatera cudesa. Disorder lahko nastelas tud v oknu 'domestic advisor' kjer lahko nastimas 'luxury rate'. Do civil disorderja itak pride samo ce je v mestu vec nesrecnih prebivalcev kot je srecnih.

>>
3.)pa še kak lahko naprej nastaviš katere stvari ti naj kasneje zgradi.Vido sem da je mi zgoraj piše 2 slots free samo kak do tega prit da to nastaviš.
>>

V graditvenem meniju mores drzat shift(al pa crtl pozabu sem) in potem klikas na stvari k jih hoces gradit.

LP

ABX ::

Meni gre igra obupno počasi. Sicer sem izklopil vse animacije samo še vedno ni to to.

Opcija "Go To" z tipko je praktično neuporabna, sicer sem ugotovil da če držim levo miško za sekundo prikliče ven to opcijo in dela skoraj normalno.

Za normalno hitrost pa mislim enako ali hitreje kot se je premikal civ 1/2.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

boha ::

igra je nora...

za preprečevanje disorderjev je dobro imeti luksuzne dobrine, oz. jih uvažati. pomaga precej. drugače pa kot je že Leonidas rekel, povišaš izdatke za zabavo. pa seveda čim manj vojn, kar pa je seveda spet odvisno od tipa vlade. v republiki in demokraciji se ni dobro predolgo vojskovat. drugače itak ne gre :)

LojzePek ::

Spil full trga. Igram cele dneva. Sam ni mi jasno kako zgradis mesto?

Kako zgrediš mesto???

Kaj za vraga igras pol cele dneve?

Hka v mestu zgradis Settler-ja in pošleš tam ko češ met novo mesto in pol tam daš Build City al pa kr prtisneš (B) pol pa gradis ostale stvari noter!

Aja! To mi ni blo jasn. Oni majo full velik mest, jest pa samo enga. Se mi je zdel da to neki ne stima. Mater zdej pa jih bom.

P.S : kaj lahko imas vec kot dva vojaka?

A ti mene zajebavaš!

Yohan del Sud ::

ma ti si pek :D kaj si cele dneve samo end turn pritisko

Ma to je prva strategija, ki jo igram. Sam je full zanimiva. Ze celi tedn jo nabijam

Ne veš kako mu je uspelo inštalirat igro :)

Sicer pa dobrodošel v neprespane noči CIV serije :)

Samo jaz popizdim kako gre to počasi, sem izkal da bi izklopil show enemy moves, samo vse kar imaš so tri boge opcije.

Samo igro so definitivno prehitro vrgli ven, pa čeprav je fantastična.

Ribicija ::

Pozna kdo kako stran s kašnimi dobrimi hinti in stuff. Ker moram reči da je bistveno težja od vseh verzij CIV-a do sedaj.
Pako kako kaj narediti da bodo vojščaki kaj močnejši. Ker ko napadam nasprotnike ponavadi jaz zgubim 3 on pa enega.
Res pa je da sem že malo prišel ven z CIV serije, ker je sedaj nisem igral že kar nekaj časa.

Vsako jutro več polente v krožnik.

Sicer pa jih napadi z hitrimi unitsi (Konjenica,...), pazi na teren (hill, pa to ...) ter na razne statuse vojaka (Elite, veteran, papak).

XsenO ::

ABX:
Če imaš geforce kartico in igraš pod winXP je znano da so upočasnitve, teko vsaj pravijo na njihovi strani.

Komaj čakam da izdajo patch ki po vključu multiplayer opcijo:D
1 + 1 = 1

Ko se fajtaš ponavadi napas z folkom, ki ima najvecji attack, branis pa s tistim, ki ima najvecji defense.

Ja samo zanimivo je da te upočasnitve nastopijo le z settlerjem.Mam pa res geforce 2 mx pa win xp :)

Jaz za normalno hitrost smatram uno od CIV 1/2, kar pomeni par sekund med eno in drugo rundo.

Tukaj pa bi lahko igral še kaj drugega vmes.

CIV 3 je polna majhnih napak.

Igram na w2k (bom probal še na w9x da vidim če je kaj razlike).

1309976 ::

udi jaz imam podobne probleme..najbolj me verjetno motijo 15 minutni premori med turni..še posebej če igraš vse na max...(res da imam starejši comp. ampak glede na zahteve bi morala stvar leteti ...C400,Voodoo 3 3000,256 ram)..stvar mi dela res nenormalne premore med turni..sem izklopil show enemy moves pa ni neke razlike..glede težavnosti pa tak..ko se enkrat navadiš sploh ni tak komplicirana..mislim da je recimo pozitivno glede na stare cive izboljšava diplomacije...škoda pa da niso obdržali ostalih stvari, ki so pri CTP (2) palile...

LP:\

Evo vikend je mimo.

Par bugov, ki sem odkril:

NE igrat CIV3 na W2k, ker v primerjavi z win98 gre grozno počasi. Poleg tega več kot 8 igralcev na enkrat tudi zaradi hitrosti odpade.

AI in vojna.

AI me ni nikoli zahrbtno napadel, ne glede na to kolko krat sem ga jaz hinavsko napadel in zasedel mesta. Edino kar drži je mutual protection. Drži samo da ga prisiliš odstranit vojsko iz tvojega ozemlja (pač mu ne sereš in je priden) ali pa zavrneš njegove zahteve ko ti teži (ko se to zgodi izberem dodatne možnosti za pogajanja, izbrišem njegove zahteve iz zaslona in daš exit, AI očitno pozabi o čem je govoril in se lepo odslovi brez vojne).

V pričakovanju patch-a (baje ta teden).

Zdej sem si zgradil tri mesta. Ali si splača zgraditi še več mest (mam tak občutek, da več kot imaš mest, težje se braniš)?

Zgradil sem si že tudi osem vojaških enot. Je to dovolj da napoveš komu vojno?

Aja sem v letu 1520 AD.

Če slediš mojim navodilam ne rabiš niti ene vojaške enote.

Sicer pa sta dovolj po dve obrabni enoti na mesto če so le ta dobro povezana med sabo (road, railroad).

Matty ::

več kot imaš mest, več denarja lahko dobiš od davkov... več enot lahko zgradiš na enkrat, težje se braniš, ... izberi sam!

8 enot je pa relativno... če ma nasprotnik 2 enoti je to veliko, če ma nasprotnik 20 enot je pa to malo!

več kot imaš mest boljše je. hiperprodukcija in stalen visok prihodek. to pomeni da si lahko privoščiš vse objekte, se razvijaš veliko hitreje in kopičiš ter vzdržuješ večjo maso vojske, kot konkurenca (kako lepo je ko ti vojaški svetovalec reče: compared to these guys we have a strong military). seveda ti ni treba imeti niti ene vojaške enote, igraš samo na karto diplomacije, a s tem izgubi igra celoten čar. res pa je, da bolj ko se širiš, težje je vzdrževati oddaljena mesta, ker tam vlada večja korupcija itd.

moj nasvet je: zgradit čim več mest na začetku, torej pridobiti čim večje območje, ki ga kontroliraš, mesta pa seveda postavljaš okrog luksuznih dobrin. strateške dobrine potem pridejo same od sebe. ko sesuješ eno civilizacijo, torej zavzameš njihova mesta, ti ostali samo še ližejo rit. še ena podla. ko imaš premoč, nasprotniku zavzami par mest, mu ponudi premirje in poberi vse kar ima (zlato, na koncu pa tudi kakšno mesto). parkrat ponovi vajo in ga sesuj. aja osvajanje je potrebno začeti zgodaj...

Ok glede števila mest boljše je met tu neki 10-15 mest z po 3 vojaškimi enotai (izjema je glavno mesto kjer mam vojaške enote kar nametane :)) Slaba stran velike vojske je da ti žere prihodek oz ga sploh ni.Edino kaj je dobro met če si na otoku je dobro ladjevje pa ne rabiš v mestu več kot eno enoto saj z ladjevjem uničiš vse ladje ki bi te lahko ogrozile.Aja pa ne mantraj se z topami ker so za en drek če ne misliš igrat na vojno.Jaz tega na začetku nisem vedo pa pridem z 15 topovi na eno mesto oni pa pride ven z par ludeki in evo ga že mi je vse enote zavzel.Blah:(.V glavnem mej dobre stike z sosedi in noben te nebo napado.Lahko pa seveda pride do izjeme!

Glede korupcije in število mest.

Vsako mesto odaljeno več kot 10 kvadrtatov od glavnega mesta ni vredno nič oz. ti kuri denar. Zato v teoriji bi bilo najbolje imet dva kroga kot državo (forbiden palace). Za vsa ostala mesta velja pravilo da se proda vse (če sploh kah ostane notri po napadu) zgradit en temple (zaradi širjenja kulture),povezat z cesto/železnico in pustit notri samo eno obrambno enoto (itak če je povezano z železnico si notri takoj).

Najbolša kombinacija pa je religion/industrial.

Religion ker lahko menjaš vlado v 1 rundi (fantastično za pozneje ko se bojuješ). Industrial pa je dobro ker ti workerji delajo občutno hitreje in s tem pridobiš uni začetni bonus.

Pretorijanec ::

Sam useen mam jst rajš Call to power 2. Civ3 ma par dobrih idej, kot so to, da rabš strateško dobrino, če hočš neki gradit (Saltpeper za Musketmane pa to), ampak je pa izvedba grozna... Najbolj glupo je bojevanje kjer ti napadeš enega Archerja, ki ima tri healthe s svojim Elite Archerjem in sta OBA na istem terenu brez defence bonusa pa te un ubije. Mislm... GLUPO!!! Upam, da kmalu izide Call to power 3 pa da bi mel use izboljšave od Civ3, samo Activision izvedba.

Meni se je dogajalo da mi je navadni archer uničo 2 mušketarja. Mislim ki ti je tu logiga??

Quickbeam ::

Pri bojih je pomembnih veliko stvari, najbolj seveda tip enote - če napadaš in ima tvoja večji attack kot njegovi defense imaš več možnosti da boš zmagal.
Drugo je status, ne moreš pričakovat da bo conscript ali regular vedno premagal veterana ali elite enoto itd...
Potem je potrebno pazit na teren - če napadaš nekoga ki je na v hribih ima 50% večji defense, gore pa ti dajo 100% defense bonusa, tak da se lahko precej namučiš preden spraviš obrambno enoto iz hribov... (potem so tu še fortress ki jih naredijo delavci)
Topništvo pa postane prav uporabno šele z artillery enotami, pa še to najbolj v obrambi. Dobro je graditi železnice po katerih potem takoj prestaviš vojsko iz enega konca države na drugega. Recimo da se ti nariše masa sovražne vojske, ki bi te pojedl - zbombandiraš jih (artillery, bomber) preden napadejo in dokončaš delo s hitrimi enotami (konjenica, tank...) Tak sem premagal že nekajkrat močnejšo vojsko od sebe :)
Trenutno pa igram s kitajsko in imam temu primerno število mest - 63 trenutno, pod mano sta japonska in indija, pa še nekaj francije, ter imam skoraj končano vesoljsko ladjo :) Hoče kdo save?
:D>:D

Glede bojev. Sicer ne morem bit 100% vendar sumim iz drugih forumov in iz lastnih izkušenj da se dogaja naslednje.

Možnosti vsakega boja niso prepuščene same sebi kot je to bilo prej, vendar se vsak boj sešteje z prejšnimi. To pomeni da če en boj je šel grozno slabo bodo naslednji imeli več možnosti za zmago. Tako da po končani igri seštevek vseh bojev nekako spada v povprečje.

Seveda treba še upoštevat težavno stopnjo ter to da ne more bit vse preveč realno zaradi užitka igranja.

Par dni igranja po patch-u. Zadeva dela dosti lepše kot prej. In celo igre z 12 nasprotniki teče hitro (seveda če se malo poigraš v options).

Zelo dobrodošla je noviteta governor (sicer je možno de ja bila prisotna tudi prej, vendar je nisem uporbljal). Ko ste v mestu pritisnite tipko "g" in izberite samodejno kontrolo hrane/proizvodnje/mood za vsa mesta. Od zdaj naprej ste prikrajšani za neumna in dolgočasna klikanja po mestih ob vsakem civil disorder.

V čem pa je fora ko zgradiš vse komponente vesoljske postaje pol pa ne dela več okno za vesoljsko postajo. Jest sem pa mislu jo na Mars poslat.

Boh!

Osebno nikoli ne izberem opcije za spaceship victory tako da ne vem. Ce se nisi, popatch-aj igro.

Sicer pa poglej malo po civ forumih.

hja spaceship ne dela, ker jo moraš lansirat najkasneje do konca leta 2050. vse kar je čez, ne djela...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Civilization VI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11820481 (1197) ahac
»

Civilization V (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11016424 (10640) Morientes
»