» »

Fireware, problem, mogoče mi lahko pomagate!

Fireware, problem, mogoče mi lahko pomagate!

gogo76 ::

Zanima me, če je kdo že imel problem, da bi fireware skuril kamero, če je naj napiše in približno kako se je to zgodilo, vsako mnenje bo dobrodošlo!

Tudi strokovna mnenja bi rad slišal če je to možno, da se lahko sploh zgodi,

hvala vsem, ki mi boste pomagali!
Gogo

suse80 ::

"Hot swap precautions

Although FireWire devices can be hot-swapped without powering down equipment, there have been a few reports of cameras being damaged if the pins of the FireWire port are accidentally shorted while swapping. This was especially true for some early Firewire devices. However, modern Firewire device have eliminated this problem. Furthermore, Firewire 800 ensures even greater safety when hot-swapping.

Because any hot-swappable computer device has a risk of short circuiting, a user may wish to power off both the camcorder and computer before connecting a Firewire cable. Commercial grade equipment is less sensitive to being hot-plugged, although care should still be taken with any electronic device."

Drugače pa pomaga, če pred vprašanjem na slo-tech še enostavno vpišeš v katerikoli iskalnik kakšen niz npr:"can camera be damaged with using firewire" in boš našel precej odgovorov....
Prosim, daj se malo potruditi. sicer pa, če nisi popoln laik, menda veš, da so elektrronske komponente občutljive, tudi na razlike potencialov ter podobne finte....

Kratek stik pa tudi ne koristi nobeni napravi.... Sicer pa si zelo površno opisal svoj problem. kaj sploh pomeni " skurjena kamera"?
Lahko ti crkne karkoli med Firewire vtičnico in objektivom. Razlogov pa milijon.
Nesi zadevo kakemu serviserju... pa boš videl.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5316745 (10913) BorutK-73
»

Apple osvežuje linijo MacBook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
9128792 (26530) JayKay
»

USB 3.0 črno na belem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
6010229 (7549) MrStein
»

Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...

Oddelek: Kaj kupiti
392994 (2140) BaTeMaN
»

Video prenos iz DV kasete na racunalnik!

Oddelek: Zvok in slika
121507 (1335) Tody

Več podobnih tem