Forum » Elektrotehnika in elektronika » senzor-->oddajnik-->mobitel
senzor-->oddajnik-->mobitel
M-man ::
Vprašanje za vse strokovnjake s področja elektrotehnika, elektronika in programiranje:
Koliko znanja (ali potrebuješ nekega hudega strokovnjaka), opreme (cena te opreme) ipd. je potrebno za izdelavo naprave kot je polar, vendar v navezi z mobitelom. Torej nekaj v smislu senzor->oddajnik (bluetooth)------------>mobitel-->ustrezna programska aplikacija oz. prikaz na zaslonu
Se je kdo s čim podobnim že ukvarjal?
Hvala!
LP
M
Koliko znanja (ali potrebuješ nekega hudega strokovnjaka), opreme (cena te opreme) ipd. je potrebno za izdelavo naprave kot je polar, vendar v navezi z mobitelom. Torej nekaj v smislu senzor->oddajnik (bluetooth)------------>mobitel-->ustrezna programska aplikacija oz. prikaz na zaslonu
Se je kdo s čim podobnim že ukvarjal?
Hvala!
LP
M
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)
BluPhenix ::
Koliko znanja, to je tako relativno. Če se še nisi ukvarjal sploh s čim takšnim boš moral kar precej stvari prebrati, da ti bo vse delalo.
Če pa je nekdo ki to redno dela mu pa delo precej olajšajo izkušnje, saj ve kam mora kaj pogledat, itd.
Sicer pa polar je tako integrirana zadeva, da dvomim, da bi se dalo kaj takega naredit doma. Bo nosil okoli malo večjo uro in pas. Zakaj pa bluetooth? Nekaj bolj varčnega bi rabil.
Če pa je nekdo ki to redno dela mu pa delo precej olajšajo izkušnje, saj ve kam mora kaj pogledat, itd.
Sicer pa polar je tako integrirana zadeva, da dvomim, da bi se dalo kaj takega naredit doma. Bo nosil okoli malo večjo uro in pas. Zakaj pa bluetooth? Nekaj bolj varčnega bi rabil.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Ne tega se ne bi lotil sam.
Zahtevnost se res ne da kar tako oceniti. Zanimalo me je predvsem, ali lahko tak projekt izpelje nekdo (elektrotehnik in informatik) recimo za projektno nalogo, diplomsko ipd. ali so potrebne večletne izkušnje na podobnih področjih.
Bluetooth je bil zgolj ugibanje, ker se mi je kot nepoznavalcu zdelo najbolj povezljivo z mobitelom, ki bi recimo moral imeti nekakšno recimo java aplikacijo, funkcionalnost pa bi bila enaka kot pri polarju.
Zahtevnost se res ne da kar tako oceniti. Zanimalo me je predvsem, ali lahko tak projekt izpelje nekdo (elektrotehnik in informatik) recimo za projektno nalogo, diplomsko ipd. ali so potrebne večletne izkušnje na podobnih področjih.
Bluetooth je bil zgolj ugibanje, ker se mi je kot nepoznavalcu zdelo najbolj povezljivo z mobitelom, ki bi recimo moral imeti nekakšno recimo java aplikacijo, funkcionalnost pa bi bila enaka kot pri polarju.
Ja to je lahko že tema za diplomsko nalogo. Pa sej ni panike, če človek ne toliko obvlada, sej zato pa ima mentorja in laboratorij na razpolago. ko se ti zašteka greš do "tvojega" laboranta in je.
Jaz sem iz čist druge fakultete in nimam blage o tem in se niti ne bi sam loteval. Mene je zanimal samo ali v realnosti kdo od vas tu na forumu zna skupaj to spraviti in napisati za to ustrezen program, da to funkcionira. Ker nimam pojma, a bi to kdo znal in ali bi za to potreboval dan, teden, mesec...
Mislim, da je tukaj nekaj ljudi, ki bi lahko to spravilo skupaj, če bi se dali na to. Traje pa par tednov (v kolikor delaš samo to), drugače pa par mesecev.
Sej sem napisal. Če bi bila to recimo diploma, da človek ni še delal bi znalo trajati od 1 meseca naprej (lahko pol leta, lahko več).
Pri kakšnemu bolj izkušenemu inženirju bi verjetno šlo prej. Vendar ne veliko, ker ljudje so ponavadi 8ur v službi. Torej lahko računaš par mesecen. Odvisno koliko človek pozna zehologije s katerimi bi bilo narejeno itd.
Kaj bi se tole lotil delat? Če bi rabil za serijsko proizvodnjo bi se lahko še bolj zavleklo, saj bi bilo edino racionalni narediti vse v enem čipu, kar pa spet vzame svoj čas.
Pri kakšnemu bolj izkušenemu inženirju bi verjetno šlo prej. Vendar ne veliko, ker ljudje so ponavadi 8ur v službi. Torej lahko računaš par mesecen. Odvisno koliko človek pozna zehologije s katerimi bi bilo narejeno itd.
Kaj bi se tole lotil delat? Če bi rabil za serijsko proizvodnjo bi se lahko še bolj zavleklo, saj bi bilo edino racionalni narediti vse v enem čipu, kar pa spet vzame svoj čas.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šola ali tečaji - začetek programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10721 (8836) | Ahim |
» | Merilec srčnega utripaOddelek: Loža | 12527 (6845) | #000000 |
» | merilec srčnega utripa povezljiv na mobilnik, pros/cons?Oddelek: Loža | 2625 (2390) | drola |
» | Profesor na izrednem faksu zahteva preveč? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 16042 (12861) | Smurf |