Forum » Operacijski sistemi » Dva računalnika v mrežo
Dva računalnika v mrežo
daiwa ::
Mi lahko prosim pomagate in svetujete kako naj dva rač. prek switcha spravim v mrežo tako da bom lahko prenašal mape in podobno iz ena mašine na drugo in obratno.
iNN ::
Simpel.
Torej ce imas staticna IPja. Na 1. rac. nastavis recimo 192.168.1.1 netmask: 255.255.255.0 na drugem pa 192.168.1.2 netmask: 255.255.255.0
nato na obeh das v skupno rabo pac kar zelis prenasat. In to je to. Seveda je potrebno da je hardwersko pravilno povezano. Torej kabel na switch iz obeh rac. ne sme biti crossover.
Upam da ti bo slo
Torej ce imas staticna IPja. Na 1. rac. nastavis recimo 192.168.1.1 netmask: 255.255.255.0 na drugem pa 192.168.1.2 netmask: 255.255.255.0
nato na obeh das v skupno rabo pac kar zelis prenasat. In to je to. Seveda je potrebno da je hardwersko pravilno povezano. Torej kabel na switch iz obeh rac. ne sme biti crossover.
Upam da ti bo slo
==
iNN ::
aja, drugace je bilo tukaj ze kar nekaj napisanega. Obstajata tudi kaksne dva clanka. Uporabi iskanje
==
BluPhenix ::
Če imaš windows XP greš v network neighborhood, in daš home network wizzard. Pri obeh vpišeš enak workgroup malo poklikaš in zadeva bi morala delovati.
Sicer pa mislim, da je bilo to že parkrat predebatirano (če ni bilo, me zelo čudi) tako da uporabi tole krasno orodje (no včasih ni tako krasno)
Sicer pa mislim, da je bilo to že parkrat predebatirano (če ni bilo, me zelo čudi) tako da uporabi tole krasno orodje (no včasih ni tako krasno)
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17180 (15860) | imagodei |
» | ubuntu + network sharingOddelek: Pomoč in nasveti | 1249 (1113) | NeMeTko |
» | Kako konfigurirati ICS? Need HELP!Oddelek: Omrežja in internet | 1464 (1390) | Gwanaroth |
» | Računalnika v mreži se ne viditaOddelek: Pomoč in nasveti | 1416 (1206) | Pirmy76 |
» | Mrežna povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1884 (1725) | MTB |