» »

Ventilator se dere.

Ventilator se dere.

Gronder ::

Zadnje čase je en ventilator skos bolj glasen. Nisem siguren,al je ventilator na grafični(9600xt), al pa ventilator na matični(un mali,k ne vem točno kaj hladi:8) ).A lahko kšnga od teh dveh za kratk čas odklopim,sam tok da vidm kater je problematičen?No zdj je že postal tok glasn, da me zelo moti. Pa ne vem,a je možno da bi ga blo treba kej podmazat?Če ja,kako oziroma kje ga je treba podmazat. Pa s čim. Ja pa vem,prah bi blo dobr spucat,ga bom dans:)
Hvala

jurre ::

Tisti mali hladi northbridge. Ce ne drugac vzem vn graficno pa priklop rac:D

farko ::

Treba bo iz njega posesat prah ali spihat pa ne bo več glasen.
farko

Fizikalko ::

Ma samo s prstom ga ustavi, pa bo jasno, a je pravi. Pa se rima se...

Gronder ::

Ja zdj je ventilator na maticni cist nehu delat. Pa sm spucu prah. A je ful problem,ce racunalnik neki casa dela brez tega ventilatorja. Ga bom nesu na servis popravt,sam to bo sele sred tedna. Edin ce ma kdo mogoce kasno idejo,kako naj se ga sam lotim?

SimplTech ::

Kot je povedal že jurre ti tisti mali ventilator hladi northbridge, ki je eden ključnih elementov matične plošče. Računalnik ti bo verjetno deloval določen čas, ampak ko se bo začel northbridge pregrevati boš pa imel težave s stabilnostjo sistema (resetiranje in rušenje, pa kak BSOD na hitro).

Zelo verjetno ti je tisti mali ventilatorček zaribal (kitajci ponavadi slabo mažeje tele vente ko jih sestavljajo). Simptomi so točno takšni kot si jih opisal, najprej začne vedno bolj ružit ventilator, nato pa zgrabi os in vent se ustavi. Jaz sem do sedaj še čisto vsakega rešil tako da sem ga podmazal z malo motornega olja. Kako se to naredi si oglej na tejle strani: Howto : Fixing old case fans. Princip je enak pri vseh ventilatorjih, pri teh malih je le potrebna dodatna pazljivost zaradi skoraj mikroskopsko majhnih delov.

maxsustar ::

zih maš plato od abita, najbolša rešitev je da daš na NB hladilna rebra gor-niso draga, če bos dau nov ventilator gor bo čez neki cajta isto.

Drgač pa lah tud brez tega par dni laufa comp, men je kr lep cajt, sam js mam en ventilator na stranici k mi piha direkt na plato.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava ventilatorja v napajalniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
466964 (3687) radmannsdorf
»

Optimalna postavitev ventilatorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
264826 (2479) svetetko
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9914175 (8154) Buldožer
»

Northbridge vent ropota, kaj zdaj?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
382262 (1628) XS!D3
»

ASUS A8N-SLI Deluxe a je to sploh mogoče???

Oddelek: Strojna oprema
7853 (682) kuglvinkl

Več podobnih tem