Forum » Elektrotehnika in elektronika » Ogrevanje placa za musko
Ogrevanje placa za musko
HairyFotr ::
Zdravo,
a zna kdo od vas podat en račun za "ogrevanje placa za musko".
Soba v zaklonišču je približno 5x5 , višina 2,5. Temperatura je 7 stopinj. To da bo toplota uhajala ven iz sobe zanemarimo. Kaloriferji se izrakajo za dvokilovatne - koliko časa bi trajalo, da se soba ogreje za, recimo, 10 stopinj? V prostoru je visoka vlažnost...Med 80 in 90 %, če se ne motim.
Hvala
a zna kdo od vas podat en račun za "ogrevanje placa za musko".
Soba v zaklonišču je približno 5x5 , višina 2,5. Temperatura je 7 stopinj. To da bo toplota uhajala ven iz sobe zanemarimo. Kaloriferji se izrakajo za dvokilovatne - koliko časa bi trajalo, da se soba ogreje za, recimo, 10 stopinj? V prostoru je visoka vlažnost...Med 80 in 90 %, če se ne motim.
Hvala
upirna ::
gostota=m/V
Q=m*c*T(spremeba)
P=Q/t
Tega ti takole na uč ne more noben zračunati, ker ne ve specifične toplote ter gostote zraka.
Najlažje bo, če narediš poskus.
Q=m*c*T(spremeba)
P=Q/t
Tega ti takole na uč ne more noben zračunati, ker ne ve specifične toplote ter gostote zraka.
Najlažje bo, če narediš poskus.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
BluPhenix ::
Glej se ti bolj splača, da vsi, ki šopate strunske inštrumente nabavite lampaše. Če imaš dva kitarista in enega basista se to že fanj pozna, pa tudi klaviaturist naj nabavi lampaša. Če že za drugo ne, so praktični za grezje prstov med pavzami.
Take prostore je drago ogrevat, ker ne držijo dobro toplote zako da ne vem koliko se vam kaloriferji splačajo. lahko probate z eno termoakumulacijsko pečjo, vendar ne vem koliko bi natančno stalo. Druga varjanta je da pač vadite malo bolj oblečeni. Tej praksi boš še posebej hvaležen, ko boš igral pozimi zunaj. Z malo takšnega treninga se da igrat v vsakem mrazu.
Še ena varjanta je da si nabavite 4 500W reflektorje in svetite nase, kar dobro ogrejejo (no ni treba direktno nase). To je malo lažje za zračunat 2kW/uro * tarifa porabiš.
Koliko časa bi to ogreval, verjetno dolgo in še ko bi se segrelo bi moral imeti še naprej vžgane kaloriferje. Kjer smo imeli mi vaje sicer ni bilo tako mrzlo (+3 stopinje), vendar se plac v 3 urah ni ne vem koliko ogrel, grele so pa take malo večji stenski električni grelci.
Take prostore je drago ogrevat, ker ne držijo dobro toplote zako da ne vem koliko se vam kaloriferji splačajo. lahko probate z eno termoakumulacijsko pečjo, vendar ne vem koliko bi natančno stalo. Druga varjanta je da pač vadite malo bolj oblečeni. Tej praksi boš še posebej hvaležen, ko boš igral pozimi zunaj. Z malo takšnega treninga se da igrat v vsakem mrazu.
Še ena varjanta je da si nabavite 4 500W reflektorje in svetite nase, kar dobro ogrejejo (no ni treba direktno nase). To je malo lažje za zračunat 2kW/uro * tarifa porabiš.
Koliko časa bi to ogreval, verjetno dolgo in še ko bi se segrelo bi moral imeti še naprej vžgane kaloriferje. Kjer smo imeli mi vaje sicer ni bilo tako mrzlo (+3 stopinje), vendar se plac v 3 urah ni ne vem koliko ogrel, grele so pa take malo večji stenski električni grelci.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Damjan Jagar ::
Mi smo se vedno greli na plin, kvadratura podobna vaši, gre pa za majhno prenosno "peč", not pa ena ta velka bomba. Ogrelo se je pa vedno dovolj, meni kot bobnarju že preveč.
Zračunat ti pa ne znam. :)
http://jagar.si
Sadida ::
Malo stara tema, ampak se mi neda nove odpirat za isti problem.
Torej kaj se najbolj splača. Sam rabim ogreti prostor enkrat tedensko za 3, 4 urce, trenutno uporabljam električni radiator, ampak ga prižgrem kakšno uro prej, pa še to se ne segreje dovolj. Ali se splača kupiti takšne IR grelce?
http://www.mimovrste.com/artikel/372002...
Torej kaj se najbolj splača. Sam rabim ogreti prostor enkrat tedensko za 3, 4 urce, trenutno uporabljam električni radiator, ampak ga prižgrem kakšno uro prej, pa še to se ne segreje dovolj. Ali se splača kupiti takšne IR grelce?
http://www.mimovrste.com/artikel/372002...
noraguta ::
Mi smo se vedno greli na plin, kvadratura podobna vaši, gre pa za majhno prenosno "peč", not pa ena ta velka bomba. Ogrelo se je pa vedno dovolj, meni kot bobnarju že preveč.
plin in zaklonišče, zna biti nevarno zaradi co2.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Pyr0Beast ::
Se bolj zaradi CO.
Tisti grelci so namenjeni izkljucno za dobro prezracevane prostore.
Tisti grelci so namenjeni izkljucno za dobro prezracevane prostore.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
tempoFlow ::
IR grelci so bolj zanič kot ne, saj dejansko ne ogrevajo zraka, ampak površino (enako kot to opaziš pozimi na soncu, ko imaš občutek, da je topleje, zrak pa je še vedno hladen). Najbolje je greti kar tako kot greješ - z električnim radiatorjem in tuid poraba ne bi smela biti prevelika. Npr. 2kW radiator v 5 urah porabi 10kWh, kar pri ceni 0,1 €/kWH znese natanko 1€ - se pravi na mesec 4-5€, kar pa po mojem ni preveč.
T0RN4D0 ::
Od kje si pa to dobil? 5 ur na dan ni ravno veliko, pa 5 dni na mesec tudi ne. Sicer ne vem kako je s temi radiatorji, najbrž ne uporabljajo stalno 2kw, samo vseeno...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Bellzmet ::
V Conradu prodajajo kaloriferček za 10 EUR - 2000W. Pomoje bo segrelo hitro in čisto dovolj. Električni radiatorji niso v redu, ker se najprej segrevajo, kaloriferček pa takoj začne pihat vroči zrak. Tudi če to ne dela, kaloriferček vedno prav pride. Pa še cena je minimalna.
Zelo ti pa priporočam, da kupiš (pa magari najcenejši) razvlaževalec zraka. Pri nas v kleti se je nabiralo ogromno vode, po tem pa je bil zrak res boljši (ni več toliko smrdelo po zatohlem) pa še za glasbila je boljše, če ni toliko vlage.
Zelo ti pa priporočam, da kupiš (pa magari najcenejši) razvlaževalec zraka. Pri nas v kleti se je nabiralo ogromno vode, po tem pa je bil zrak res boljši (ni več toliko smrdelo po zatohlem) pa še za glasbila je boljše, če ni toliko vlage.
Sadida ::
Zanima me kako je s telimi Honeywell kaloriferji. Izgledajo zelo robustno in naj bi zelo hitro ogreli prostor. Cena tudi ni pretirana. Bi se splačalo kupiti?
KLIK
KLIK
Pyr0Beast ::
2000kW greje kot 2kW nič drugega in nič novega.
Najcenejši iste moči bo grel čisto enako kot najdražji.
Najcenejši iste moči bo grel čisto enako kot najdražji.
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ogrevanje na Elektriko (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 62783 (32232) | konspirator |
» | Infrardeče ogrevanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 37647 (22370) | energetik |
» | Koliko € me stane, da mi bojler segreje 60L vode? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 29314 (28505) | korenje3 |
» | Ogrevanje na kalorifer ali plin (radiator) (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 17216 (16226) | Vajenc |
» | električni radiatorOddelek: Loža | 16511 (14121) | Pyr0Beast |