» »

Kaj naredijo trgovine...

Kaj naredijo trgovine...

whatever ::

... s tistimi starimi artikli, ki jih ne prodajo, potem, ko so umaknjeni iz prodaje? Recimo 15" CRT monitorja se ne da več kupit v trgovini, če se ne motim; pa bi mariskdo pomoje riskiral recimo 8 jurjev zanj za novega in nerabljenega, pa magari brez garancije; al pa recimo grafične kartice recimo Geforce 4 Ti 4600 na primer, ki bi bila še čisto dobra za večino današnjih uporabnikov, pa se je ne da kupit. Seveda prodajalci raje umaknejo stare izdelke iz polic, kot da bi jih prodajali za smešno nizek denar in s tem predstavljali nizkocenovno konkurenco za izdelke, ki so trenutno na policah, katere bi posledično težje prodali. Tako marsikdo kupi recimo Geforce 6600 za 20 jurjev, čeprav bi mu zadostovala nova Geforce 4 Ti 4600 za recimo 8 jurjev. Vem, da slednjo še vedno lahko kupiš prek malih oglasov, ampak zadeva bo rabljena in to ni to. Ne mislim ničesar kupvat, tak da mi ne pošiljajte zasebnih sporočil, ker to ni namen te teme (primeri ki sem jih uporabil so čist naključni). Poanta je, kaj se zgodi z izdelki, ki so umaknjeni iz prodaje (ne mi govorit da vse prodajo, ker to ziher ni res)?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

#000000 ::

Vejetno bo glih to da vse prodajo 'ker verjetno kake hude zaloge nimajo nikjer, če pa jo imajo pa verjetno menjajo pri dobaviteljih, tko da na policah ne ostane nič, kam pa dobavitelj da pa je vprašanje, sam verjetno res kakih viškov ni, aja lahko pa zadeve ponucajo za kake low cost akcije 'pc za samo 74.000 sit ipd. LP

BladE_ ::

Ja tocno tko trgovine nimajo nobenih velikih zalog !! Recimo Mlacom tm usako drugo stvar iz cenika morjo naročit ker nimajo na zalogi in pol čakaš da stvar dobijo in pol pride naslednji in spet caka itd. :D :D
Akcija - Reakcija

whatever ::

Ja, možno da res nekih velikih viškov robe ni, sam vseeno če jo pošljejo dobavitelju kam jo pol on da? To bi blo fajn vedet, da bi človek pocen prišel do sicer tehnološko že malce starejše, ampak v funkcionalnem smislu vseeno uporabne in nove opreme. Verjetno to poberejo tisti, ki so pri koritu, ostalo pa roma dobesedno v smeti, kar se mi zdi nesprejemljivo, ker bi marsikdo še lahko za male pare tisto odkupil, ali pa bi se podarilo v dobrodelne namene.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

hokuto ::

tole je sicer vse IMO, ker konkretnih informacij sam nimam... ampak kot receno po mojem tisti "pri koritu" ravno ne rabijo poceni "zastarele" robe, ker itak dobijo poceni novo, samim proizvajalcem se pa zal verjetno res bolj splaca magari unicit stare izdelke, kot jih se naprej prodajat, ker so prvic s prodajanjem tudi doloceni stroski, ki jih s tako nizko ceno kot jo lahko iztrzijo tezko pokrijejo in drugic, kot je ze bilo omenjeno, da ne delajo konkurence novim produktom, ki velikokrat res niso opazno boljsi od starih.
doke!

whatever ::

No, če se jim res bolj splača stare izdelke (oziroma bolje rečeno, nove "zastarele" izdelke) uničevat kot karkoli drugega, pol se takoj javim da jih jaz odpeljem na svoje stroške.:D Čeprav vprašanje če bi mi to dovolili sploh, kajti v tem primeru izgubijo enega potencialnega kupca izdelkov, ki so zadnji krik mode. In če se to razve, bi bilo takih ki bi nove "zastarele" izdelke odvažali kar nekaj... Kje je tu svoboda izbire? Gnili, gnili kapitalizem:D .
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

mtosev ::

:D >:D Jaz se tudi javim. :P
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

whatever ::

No, evo, mtosev že potrjuje moje domneve, pa še napisal nisem do konca.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

pingec ::

Men se zdi boljše vprašanje, kam proizvajalec s staro opremo, verjetno ima lastna skladišča v katerih marsikaj ostane, kam pa to roma, pa ne vem...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

#000000 ::

Jest pa mislim da dons noben več niti največji prizvajalci ne delajo več ne vem kaih zalog, sej se približno ve kam-kolk in za kolk boš kaj lahko prodal, se prav janez 5 franci 20 lojze 139 in še enih 10 za vsak slučaj če bo kaka reklamacija al pa kak uletavček.

Za te zadeve se verjetno nardi kaka raziskava trga ipd. ker kaj če ti nekaj tisoč npr. mama plat če je trg že zasičen. Garant pa kej ostane ampak ne prov velik, ker kaj bi jest prodaju nekaj kar je off time za mal denarja boljš uničit in ljudem rečt da ni več, ampak bo pa zdej neki novega boljšega 'seveda za primerno ceno.

btw. a niso američani-židi or whatever rajš zažgal viške pšenice in koruze kot da bi nahranil reveže v afriki in še kje, ne bolj se jim je splačal zapalit ker bi drugače padla cena.

Seveda bi pa blo fino najt eno fabriko al pa grosista ki bi enkrat na let pucal police, al pa mel kr outlet štacuno, pomojem bi blo več mrtvih v gužvi kot kjerkoli, romanje v meko bi bil piz..dim hehe

"News" INTEL. pr. 'draj hundret Geek's tot" LP

64738 ::

Ja tocno tko trgovine nimajo nobenih velikih zalog !! Recimo Mlacom tm usako drugo stvar iz cenika morjo naročit ker nimajo na zalogi in pol čakaš da stvar dobijo in pol pride naslednji in spet caka itd.


Ravno zaradi tega je Mlacom imel za ca. 300.000 SIT manj prodaje ko sem kupoval nov PC. Ko nekaj niso imeli sem pac poklical drugam in narocil tam kjer imajo. Parkrat sem celo vprasal kdaj dobijo in odgovor je bil vedno 'ne vem, enkrat drug teden'. Heh, sure. Trgovine pozabljajo da ko se enkrat en odloci na nakup novega PCja na primer, noce cakat ampak hoce imet zadevo cimprej.

Na koncu je bilo tako da sem narocil komponente iz 4 trgovin naenkrat in drugi dan sem ze imel PC! Funtech ni imel procesorja na zalogi in to je bil razlog da sem ga kupil pri nakupi.net. Tam niso imeli tapravega HDD in sem ga kupil pri mimovrste.com. Sem pac neucakan ko nekaj hocem in po moje je folka ki caka 2 tedna na sestavljen PC zmeraj manj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64738 ()

boštjan ::

problem,zakaj nena vsega v eni trgovini dobiš je ta,da zarad prevelikega nihanja cen,se tudi trgovine ne zalagajo na veliko.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

IceIceBaby ::

Pred časom sem delal kot serviser v eni rač. trgovini pa res prav veliko ni ostalo. Če je ostala kakšna tipkovnica, napajalnik, tiskalnik, grafična ali kaj podobnega se je to porabilo v firmi, za testiranje komponent recimo. Procesorji, ram, grafične, diski in podobno so sicer bili na zalogi, ampak ne take ogromne količine, se je vse sproti prodalo in komplet zaloga se je zamenjala najkasneje po 2, 3 tednih. Če se je kak artikel slabše prodal so dalo ven akcijsko ponudbo z dobro ceno še preden je bil povsem zastarel.

AngelOfDeath ::

V avstriji vem da majo restposten
edit: Slovnica

trademark ::

Na eBayu je kar pestra ponudba novih, a zastarelih artiklov. Pred kratkim sem kupil procesor Athlon-M socket A. Računalniška trgovina je ponujala 300 enakih procesorjev, verjetno stara zaloga, ki pa jih v redni prodaji niso imeli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

BigBang (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12318738 (14385) dzinks63

Računalniške trgovine dobre/slabe izkušnje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5636503 (32534) Niet1986
»

negativne izkušnje z slovenskimi trgovci (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6635274 (31594) Dr_M

Več podobnih tem