» »

rač. zmrzuje

rač. zmrzuje

tranzistor ::

Najprej lep pozdrav od novega člana!

Imam problem ki mi ga nekako ne uspe rešiti in sicer: na compu imam windows xp proffesional problem pa je da računalnik nenehno zmrzuje, tudi ko je računalnik v mirovanju nekaj išče po disku, ko recimo zaženeš internet čakaš okoli minuto če ne več da se zadeva zažene...
računalnik sem tudi preformatiral in na novo naložil če bi bil slučajno kakšen trojanec gor ampak je zadeva ista.
Pregledal sem tudi disk ampak ni našel nobenih bad sektorjev ali kaj drugega.
nameščen imam tudi kaspersky antivirus in ni našel nobenega virusa.

Ali obstaja kakšen drug program, da bi lahko pregledal kaj se z diskom dogaja?

Hvala!
LP!

stromar ::

diagnostični program od proizvajalca svojega diska najdi

Lp

TOP ::

Če si na novo naložu sistem potem dvomim da je disk kriv,daj napiši ostalo konfiguracijo.

tranzistor ::

procesor AMD Sempron2.6+, ram 512Mb, grafična ATI RADEON 9550 256SE, os. plošča ASrock K7VT4A+, disk maxtor 120Gb...

Te iste windowse pa imam inštalirane tudi še na 4 compih in na ostalih deluje brez problema!

LP!

DaviX ::

Jaz imam enak problem, ki ga še nisem uspel rešiti. Nabavil sem novo plato, ker je stara šla, zdaj pa mi sistem vsake tolko zmrzne (slika ostane, nič pa se ne premika) in moram resetirat. Formatiral,dal winse,driverje, pa ne pomaga......help please

Mirč ::

Ja samo en način kako to stestirat,kaj je narobe.Komponento po komponento sprobavaš.In seveda kakšne drivere-gonilnike imate naložene najprej sprobate ko instalirate xp,če vam že tedaj kaj zmrzuje ali šele po inštalaciji gonilnikov.
step by step
lp

c00L3r ::

Jaz sem imel isti problem z zmrzovanjem. Pri meni je bla kriva nova grafična. To sem menjal in zdaj dela. Tako kot je reko Mirč, komponento po komponenti jemlji ven in testiraj...

delfinus ::

Memtest86 prvo kot prvo - testirat rame, odviti ce je slucajno kaj navito, ruknat napetost gor za CPUju, DIMMom za 5-9%, pregledat plato, ce je kaj napihnjeno na kondenzatorjih, preverit temperaturo, preverit nihanje napetosti PSUja v BIOSu in z multimetrom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
281514 (1173) vbohinc
»

komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )

694201 (3432) Pyr0Beast
»

Presibek napajalnik?

Oddelek: Strojna oprema
121741 (1408) Azrael
»

računalnik se mi resetira med delom

412158 (1612) gpetrov
»

Resen problem -BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO