Forum » Loža » Dim
Dim
MihaFirst ::
Ne vem, če je to ravno prava kategorija, ampak, preidimo k bistvu (temo lahko premaknete).
Zanima me, kako bi lahko doma ustvaril dim, pač, da bi se "po tleh valil dim", brez, da bi puščal kake dolgotrajne vonjave, ali pa da bi moral uporabiti ogenj.
Torej, kako naj dokažem zmotnost pregovora :"Kjer je dim je tudi ogenj" kar v svoji sobi?
Ali pa morda tudi kje drugje...
Zanima me, kako bi lahko doma ustvaril dim, pač, da bi se "po tleh valil dim", brez, da bi puščal kake dolgotrajne vonjave, ali pa da bi moral uporabiti ogenj.
Torej, kako naj dokažem zmotnost pregovora :"Kjer je dim je tudi ogenj" kar v svoji sobi?
Ali pa morda tudi kje drugje...
www.gamma.si
- premaknilo iz Elektrotehnika in elektronika: OwcA ()
BluPhenix ::
Greš v trvogino z glasbili in kupiš PUFFER. Zraven kupiš še tekočino in boš imel dimno napravo kot na koncertih.
Sej tema deloma spada v elektrotehniko
Sej tema deloma spada v elektrotehniko
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
BluPhenix ::
Mislim da je nekje okoli 20k + tekočina
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
#000000 ::
Men se zdi vsaj včasih je bila ta kemikalija zlo draga, zdej verjetno ni več, samo fore je v tem (aja poglej v Conrad.si) mogoče še prodajajo, ampak kokr sem jest vidu je bla to zlo mejna škatlca in flaške z kemikalijo tok male kot za zdravila, tko da kej dost megle ta mala plužna ne morjo dat.
edit: ne me držat za jezik če tole ne drži ampak enkat mi je takratni sošolec 'imel so en bend' razlagal da se da tudi z suhim ledom naest FOG
kaj in kako pa ne vem točno.
Kje bi ga dobil pa nimam pojma 'verjetno v kaki hladilnici' princip je bil da se z nečim polije ta led in 'verjetno kemija' in rata dim kerga pol spihaš al pa u vreče nabašeš
LP
edit2:
ha zgleda nisem zaje... bo kr držalo ko sem si ogledal povezavo iz Tody-jevega posta ki govori ravno o tem.
http://chemistry.about.com/cs/howtos/ht/nontoxicsmoke.htm
me prav zanima kako bo tole izpadlo na konc, tko da edward ne pozabi posnet tega karkoli že imaš v načrtu. (a ti slučajno rabiš to meglo posnet da bi jo kot efekt dodal na kak video ? )
edit: ne me držat za jezik če tole ne drži ampak enkat mi je takratni sošolec 'imel so en bend' razlagal da se da tudi z suhim ledom naest FOG
kaj in kako pa ne vem točno.
Kje bi ga dobil pa nimam pojma 'verjetno v kaki hladilnici' princip je bil da se z nečim polije ta led in 'verjetno kemija' in rata dim kerga pol spihaš al pa u vreče nabašeš
LP
edit2:
ha zgleda nisem zaje... bo kr držalo ko sem si ogledal povezavo iz Tody-jevega posta ki govori ravno o tem.
http://chemistry.about.com/cs/howtos/ht/nontoxicsmoke.htm
me prav zanima kako bo tole izpadlo na konc, tko da edward ne pozabi posnet tega karkoli že imaš v načrtu. (a ti slučajno rabiš to meglo posnet da bi jo kot efekt dodal na kak video ? )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Highlag ::
Že dalj časa imam v planu naredit eno malo smoke mašino. Imam že tudi nekaj delov.
Rabiš pa:
Spajkalnik za 2 jurja
Tanko kovinsko cevko 3-4mm
Cevko se z segrevanjem in dodatki kremenčevega peska lepo ovije okoli grelnega telesa spajkalnika.
Na en konec moraš namontirat posodo za tekočino.
Tekočina je sestavljena iz vode in glikola. Spajkalnik segreje in upari tekočino, ki priteče po cevki in na koncu cevke izstopa dim.
Če hočeš velike količine vzami samo eno električno ploščo in nanjo kapni malo glikola. Bo dima še in še!.
Ta dim se ne vleče po tleh. "dim" ki se vleče po tleh se vleče zato ker je hladnješi od okolice. Ponavadi se to naredi z suhim ledom, ki ni nič drugega kot plin ogljikov dioksid oklajen za toliko, da se strdi. Druga varianta je tekoči dušik.
Rabiš pa:
Spajkalnik za 2 jurja
Tanko kovinsko cevko 3-4mm
Cevko se z segrevanjem in dodatki kremenčevega peska lepo ovije okoli grelnega telesa spajkalnika.
Na en konec moraš namontirat posodo za tekočino.
Tekočina je sestavljena iz vode in glikola. Spajkalnik segreje in upari tekočino, ki priteče po cevki in na koncu cevke izstopa dim.
Če hočeš velike količine vzami samo eno električno ploščo in nanjo kapni malo glikola. Bo dima še in še!.
Ta dim se ne vleče po tleh. "dim" ki se vleče po tleh se vleče zato ker je hladnješi od okolice. Ponavadi se to naredi z suhim ledom, ki ni nič drugega kot plin ogljikov dioksid oklajen za toliko, da se strdi. Druga varianta je tekoči dušik.
Never trust a computer you can't throw out a window
stromar ::
Potegni kabel iz vtičnice, na konec montiraj dve elektrodi in vtakni v kozarec z vodo
Enkrat ko sem bil nekje 10 let star sem se nekaj igral s pumpo od pralnega stroja in mi je ratalo zmočit kontakte (oba kontakta sta bila nekoliko potopljena v vodi). Če se prav spomnim se je belo kadilo
Počneš na lastno odgovornost. Mogoče izhaja tudi klor. Probaj
Lp
Enkrat ko sem bil nekje 10 let star sem se nekaj igral s pumpo od pralnega stroja in mi je ratalo zmočit kontakte (oba kontakta sta bila nekoliko potopljena v vodi). Če se prav spomnim se je belo kadilo
Počneš na lastno odgovornost. Mogoče izhaja tudi klor. Probaj
Lp
Bi bilo zanimivo postavit eno temo o tem obdobju odraščanja. Če gledam nazaj se mi zdi, da sem imel vedno več sreče kot pameti in še dobro da sem živ
Lp
Lp
Sem pravkar po desetih letih ponovil poskus. V spominu sem imel močnejši efekt. Mal se kadi, nikakor pa ni dovolj za umetno meglo Če bo še kdo izvajal poskus, naj zaporedno preventivno veže žarnico 100W
Lp
Lp
Sem povezal 3 100W žarnice (večji tok) zaporedno in ugotovil vzrok dima. Voda med elektrodama zavre
Lp
Lp
#000000: ja, velik se ukvarjam s filmom, tak da bi prej ko slej tud posnet poskusu...
se bom pozanimal glede une mašine, ker suhi led pa to, je preveč eksperimentalno, jst bi rad da dela kadar koli hočem.
električnih žic pa tut ne nameravam po vodi vlačit
se bom pozanimal glede une mašine, ker suhi led pa to, je preveč eksperimentalno, jst bi rad da dela kadar koli hočem.
električnih žic pa tut ne nameravam po vodi vlačit
www.gamma.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MihaFirst ()
Ja pol pa ga rajš softwar-sko sproduciraj edin neki znanja boš rabil in velik peglanja particlov
evo ti enga nastalega v minuti oz. 45 sec. je trajal najti primerno slikco
LP
evo ti enga nastalega v minuti oz. 45 sec. je trajal najti primerno slikco
LP
ja, pa ne... neki takega bolj resničnega bi rabu... ampak ok, kje bi pa lahk spacal takle dimček?
www.gamma.si
Spacaš ga s combustion no mal je treba potrenirat pa dobiš solidne efekte oz. animacije. LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje dobit suhi ledOddelek: Pomoč in nasveti | 18071 (12311) | Shkorc |
» | LP! suhi ledOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4525 (2589) | antonija |
» | Umetna meglaOddelek: Znanost in tehnologija | 6093 (4622) | Blowme |
» | Sharpova kaskada (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 26876 (13421) | drejdrej |
» | Suhi ledOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4874 (4311) | strumf666 |