» »

Zalman 5001-Al in Athlon 1200/266

Zalman 5001-Al in Athlon 1200/266

«
1
2

Mercier ::

Kdo ve v katerem najnižjem načinu delovanja se bo obnesel. Ta kuler sem izbral zaradi tihega delovanja in najraje bi ga dal v silent mode. Bo to O.K.? Proc ne bo navit.

para-site ::

Jst mam gigabyte 7vtxe (kt266a) - bios f3, amd xp 1500 in zalman5001al. Temp je pri normalni hitrosti venta-4800(ne v silent mode) idle 47c pod obremenitvijo pa nekej čez 50, tam do 52.
Sm probal navijat, pri fsb 140 mi spozna procesor kot amd xp 1600 in deluje normalno pri isti temperaturi???
Fsb gre pri default voltaži do 152!!!, kjer deluje nekaj časa potem pa zmrzne... pri 150 pa deluje fajn.8-O
Kaj menite o tem?

Mercier ::

Mislim, da je odlično. Ampak jaz nisem overclocker in ne verjamem, da ta pohvala veliko pomeni.

Naj mi prosim nekdo odgovori. Kmalu dobim procesor in moral bom sestaviti. Računalnik ni zame in ko ga dam naprej, bo prepozno.

Mercier ::

Urejeno

tha_man ::

NekoIme, kaj je urejeno, deluje na tihem načinu ali ne? Tudi jaz namreč razmišljam o podobni konfiguraciji (Athlon 1500+, ki se greje nekako v stilu TB1.2G), pa bi rad imel tiho računalo.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Mercier ::

Urejeno je to, da sem dobil navodila. Tam piše, do 1500 v sajlent moud. Ko zmontiram, ti pa še povem. Se mi pa malo trese roka: proc je tako krhek, kuler pa tako velik in težak. Bom še nabavil distančnik, proc se mi smili.

_Mortal_ ::

distančnik ne gre na XP kup rajš Vulcano 6Cu jz mam isti proc in dobr hladi skoraj neslišen
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

_max_ ::

Kwa so pol XP-ji bolj odporni al je to njihova šibka točka ?
Lasciate ogni speranza voi chi domandate

VASkO ::

fora je v tem, da distancnik za navadnega athlona/durona ne gre na XPja, ker nima lukenj tam, kjer ima XP SMD elemente, seveda lahko dobis tudi taki distancnik, ki ga lahko na XPja das, XP pa ni nic bolj odporen...

Matty ::

parasite... kako se tebi obnese ta kombinacija s to gigabyte plato? Mel bom priblizno isto konfiguracijo (plato+hladilnik imam ze doma), samo procesor 1600 se cakam...

para-site ::

Dela v redu, samo če maš kašno USB napravo moraš enableat u bios-u prvo... zgleda, da po defaultu ni vklopljeno??? tega res nism razumu, proizvajalec???!!!
Hmmmm, sicer pa ok, stabilno... razen sisoft sandra mi kaže za disk rezultat 19000, referenca za ata100 7200 disk je pa 24000. Sicer pa mam IBM 41Gb ic35 disk(sm pogledal z unim programom od IBM-ja in kaže, da ni v silent modu), win2000 sp2 in 4in1 4.35. Zgleda, da se bom moral še malo pomatrat in pogruntat kašno finto.

Če maš zalmana, bodi pozoren, kako ga montiraš, dobro si preberi navodila, ampak res dobro, da ne kaj zajebeš.
Šraufi morajo it do konca, je razdalja zračunana, šele takrat šušte pravilno napnejo hladilnik...

Matty ::

ok... skoraj ista konfiguracija (ista plata, xp1600, isti HD). V Sandri mi pokaze vrednost 26600. Temperatura proca je v mirovanju od 47C, ob spilanju pa se spoti do 53C.
Glede RAMov bom pa probal v naslednjih dneh!

para-site ::

Za rame sem že zrihtal. Sm update-al bios od plošče na f3 in mi zdej ne kaže več napak. Mogoče je bla kašna nekompatibilnost rama s plato???
Kar se tiče diska pa res ne vem...
Če maš ti isto konfiguracijo, pole ne vem zakaj meni dela tko počasi...
Kašen op.sistem maš? Win2000?

Mercier ::

Evo, dela v tihem načinu. Temperatura 56, brano v biosu, kaj več ne morem povedati ker še ni DVDja;(( - nič ni inštalirano.
Če se zdi komu prevroče, paste je preveč, mogoče bi šlo bolje.
Je pa res tih.

AlienRex ::

NekoIme: Zanima me kje si nabavu distancnik za XP (in cena) ter kje hladilnik.
Zdej pa eno veliko nagradno vprasanje: Lahko pogledas tip ventilatorja. Je to PS60252H ali Sunon GM1206PTVX-AF ali Y.S Tech. Zakaj me zanima to. Preprosto zato ker na uradnem forumu pravijo da ventialtor PS60252H ne valja nista (crkuje) zato ga zamenjujejo. Imajo pa ze novo serijo 5005 in 5001 na njihovi strani ni vec.

Forum pa je tukaj
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Mercier ::

Saj ni XP. (Mlacom, cene pa ne rabiš, če ni XP, ne?)

Hm, velika nagrada bo pa najbrž kar slaba volja. Ventilator je PS60252H, jupiiii!

AlienRex: Tnx! No, vsaj vem (zakaj bo crknu proc).

AlienRex ::

Upsala, tisti XP se mi je nekako pokazal pred ocmi, ceprav ga ni bilo, se oproscam.:8)
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

para-site ::

Jst mam xp...
in tudi jst mam vent ps60252h. Če mi zaradi tega skuri proc, kdo mi da nov xp, mlacom al zalman???
Kaj fantje, a zatežimo malo na mlacom, da nam pošljejo druge ventilatorje! Za tako ceno bi se spodoblo, da dobimo prvorazredno robo, ne crap...<;((

Mercier ::

Sam Zalman na forumu nič ne pravi, da zamenjujejo. Zamejuje Innovatek, jaz pa ga nisem nabavil tam. Pa tudi za njih mi ni čisto jasno, ali zamenjajo stare, ali le prodajajo nove z boljšim ventilatorjem. Malo dvoumno so napisali.

Če se greva bunit, se mi zdi, da bodo efekti isti, kot če bi pisala pismo tovarišu Titu. Popravite me, prosim.

para-site ::

Ma pizda, sm napisal celo ekonomsko teorijo o falš proizvodih in zamenjavah...in sm vse zgubu... se mi ne da še enkrat pisat.
V glavnem kurac je zdej k si ne upam pustit pc-ja pržganega čez noč, da me zjutraj ne zbudi vonj po zažganemu:D.
Kar se tiče zamenjave pa itak vem, da ne bo nč, vsaj dokler ne crkne. Upam pa, da bom takrat zraven, da hitro sklopim comp, da ne bo skurlo cpu-ja.

piek ::

Hehe, si pa smesen. Ti sploh ves kako hitro se Athlon zakuri? 1,4GHz Athlona sm jaz zakuru v 2 sekundah! Potem je sele prismrdelo ;(( Tako da ti mocno priporocam, da o teh stvareh sploh ne razmisljas... enostavno ni vredno...

LP

piek
--- Finish it off if you started it! ---

AlienRex ::

Fantje upam da nisem naredu panike in da se ne bo nic zazgalo :D.

Resno pa razmisljam da zadevo kupim v Nemciji, kje dajo Y.S Tech ventilator zraven ali pa pocakam na 5005 serijo.
Kdo ve, kdaj bo ta pri Mlacomu? Ali pa kje se v SLO se da dobiti Zalman hladilnike.

para-site: mas pol distancnik za XP tud ali kar direkt na procu?
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Matek ::

Ma kaj vam plate ne izklapljajo? Sej skor vse plate izklopijo sistem, ko je temperatura kritična:\.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Mercier ::

Lahko mi mirno odpišete, luk hu's tokin, ampak...tisti distančnik se mi niti ne zdi neka pridobitev. Jedro proca gleda ven in če se ga nameniš zdrobiti, distančnik nič ne pomaga. Ob straneh pa zalman niti ne pritiska, niti pri inštalaciji. Sodeč po testu, pa ne pridobiš na temperaturi. Je pa stvar poceni, pa še škodi ne, tako da...

para-site ::

AlienRex: brez distančnika, direkt na cpu...
k ne vem kje bi imeli kašnega kompatibilnega z xp-ji. A kdo ve?

piek: Smešen si ti, ki si skuru Athlona 1.4:D:D:D

3LeR. ::

ok glede skurjenja: če maš cooler gor pa če se skuri vent ne bo v 2 sec šel v PM proc.. v MBM se da naštimat de če pride na kritično temperaturo de se ugasne .. to traja par sekund..

Matty ::

nekolme... kje pa si ti kupil tega zalmana? pri mlacomu? Mene matra da bi ga sel reklamirat (itak je garancija SAMO tri mesece!!!!), ker ko je hladen cudno ropota, cez kaksno minuto pa je vse OK...

Sicer zaenkrat hladi OK na normal, moti predvsem dejstvo, da vcasih ful nihajo obrati (od 500-1000) in tisto ropotanje ob mrzlem racunalniku!

Na forumu pise:
I use a Zalman 5001 CU with K7S5A and AMD 1.4TB for about 2 months. Cooling is not to bad (about 54C). Since the last week I noticed a very loud sound coming from the cooler which stays for 2-3 minutes. After that time the sound is going back to normal level.

Odgovor:
Your fan seems to be faulty somehow. Please exchange it with new one(GM1206PTVX-AF & Fan Mate 1) at the shop where you bought this cooler. if they have not stocked new ones yet, contact your countury's Zalman distributor by phone. We are sorry for your inconveniences.

Vglavnem... kaj me moti... masino sem nabavil pred cirka 1 tednom, na zalost samo kuler pri mlacomu (ker ce bi se mi kej skurl bi bli oni krivi). In... ta 5001 s hladilnikom PS60252H ze od zacetka novembra v nemciji NI VEC v prodaji (saj so ugotovili napaku), da je nekaj narobe s to serijo ventilatorjev pa so ugotovili ze pred enmu mesecem (v tujini namrec). Ocitno mora pri nas nekdo pospraviti stare zaloge...

AlienRex ::

Matty: Imas prav, zato pa je pri Mlacomu tako "pocen". V Nemciji so hitro dali gor Y.S Tech vent in je cena ene 110DEM. Po moje bi mogu Mlacom zamenjat vent. Poslji msg na Zalmanov forum pa njihov odgovor daj Mlacomu pred nos.
NekoIme: 10x za odgovore

Distancnik za XP nisem vidu v SLO, sam se ga po moje splaca dat gor.

Kdo kaj ve o novi seriji 5005, baje naj bi bla ta se boljsa?

Me pa ze nekaj casa muci nekaj: Zadeva tehta skoraj 1/2 kg kar je veliko. A pri premikanju kiste to ni nic nevarno?
A uporabljate prilozeno pasto ali svojo (Artic II)?
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

StarY ::

AlienRex, inteligentno ni kaj okoli cene...
Vzem si se ene tri minute, pa primerjaj cene ostalih Zalmanovih coolerjev v Nemciji ali pa v Avstriji s slovenskimi, pa bos vidu, da so cene vseh Zalmanovih coolerjev bistveno nizje kot v tujini. Cudno a?
Sicer pa je cena CNPS5001 serije coolerjev ze ena dva mesca ista (od konca septembra), torej dober mesec pred objavo problemov s temi coolerji...

Mercier ::

Matty: Kupil sem zalmana pri mlacomu. Ne verjamem pa, da mi bodo zamenjali, razen ako se napaka pojavi. Malo daleč sem doma, da bi hodil debatirat z mlacomom.
Me je pa cela stvar vrgla iz tira. Računalnik sem sestavljal za kolega - usluga. Če se kaj skuri, bom imel grozno slabo vest. Jeb.. take usluge.

AlienRex: Hladilnik je zelo stabilen, čeprav je težek. Prestavljanje ni problem. Sistem pritrjevanja je dober.

Matty ::

nekolme... point je v tem, da me tisto 1 minutno brnenje na zagonu ne moti (ki nastane samo ce racunalnik ni bil przgan 2 ali 3 dni). Miti me to, da takrat VENTILATOR dela zelo pocasi, ali pa sploh NE! Preveril sem v biosu, kadar brni se vent vrti s hitrostjo od 0 do 4000 vrtljajev!!! Pol ko utihne gre na predpisano vrednost (normal). Fora je v tem, da NE MORS CAKAT DA TOTALNO CRKNE! Ker pol se lahko sam poslovis od procesorja (mogoce tud plate). Mlacom ti bo ze zamenjal zalmana (verjetno z istmu defektnim modelom!), ampak glede na to, da nisem tm kupil tud procesorja (italija rulz) o temu ne bojo nc hotl slisat!

No vglavnem... zdej itak ni kej za nardit (razn jim tezit), ker majo tm pr mlacomu sam te stare serije... tko da...

Mercier ::

Matty: uf, tega pa prej nisem prebral (sem mislil, da sem že vse prebral na zalmanovem forumu)

Your fan seems to be faulty somehow. Please exchange it with new one(GM1206PTVX-AF & Fan Mate 1) at the shop where you bought this cooler. if they have not stocked new ones yet, contact your countury's Zalman distributor by phone. We are sorry for your inconveniences.

Upam, da to ni samo prelaganje odgovornosti, drugače nikjer nisem videl eksplicitno napisano da zamenjajo.
Bom pa res malo potelefoniral, hvala.

AlienRex ::

Obvezno javi rezultat, pa vprasaj ce majo serijo 5005. Ta ma ze boljsi vent in FanMAte1 (ki ga tudi ti omenjas v postu).

Sam sem pa zacel razmislati tudi o Alpha PAL8045 v kombinaciji z enim tihim YS-Tech (ali Papst) ventom.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

AlienRex ::

para-site: distancnik za xp iz bakra prodaja mlacom. cena 1488 SIt
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

para-site ::

Ja, hvala za informacijo.
K bom kej v LJ, ga bom nabavu, k se mi ne splača po pošti dajat dodatnega jurja brez veze.

Evil ::

Koliko košta zalman CNPS5001 in pa seria 5005??

Evil ::

... pri Mlacomu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Evil ()

Mercier ::

Evil ::

am.. ok katerega kupm:
ZALMAN CNPS6000-ALCU
ZALMAN CNPS6000-CU
ZALMAN CNPS5005-AL

Mercier ::

Najtišjega!

tha_man ::

6000AlCu, ker je bistveno lažji od 6000Cu (hladi pa le malenkost slabše), ter ima baje manj moteč zvok pri normalnih vrtljajih od 5005 (večji ventilator pač).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

destiny ::

Zdrvo Matty!

Upam da si pripravljen da ti crkne ventilator - men je!
Sam sploh ni blo take panike - temp. je narasla na kakih 85°C, naprej pa ni šla (možn da tud zato ker mam 4 case fan-e + 2 na napajalniku). Kar se pa tiče izklopa računala ko temp. preseže neko vrednost pa kr pozab! Sicer se reboota, pol pa se ugasne monitor ampak zadeva še zmer laufa...
Mlacom mi je pol dal nov vent. k se vrti pri višjih vrtljajih in za zdej dela super!:))

Pa velik sreče pri crkavanju ventilatorja...>:D

para-site ::

ha, meni je tudi crknu...;((ventilator.
Kašen vent si dobil za zamenjavo od mlacoma? A so kej komplicirali, da je treba zadevo pokazat??, ker se mi ga ne da celega dol šraufat. Oziroma unih nogic ne bi dajal dol, ker bi moral potem dat ven plato, potem pa je že itak dosti dela...
kaj je zadosti če prneseš zjeban ventilator?

Mercier ::

Jao! Js pa niti klical nisem. Nekak kr upam, da bo problem izginil, če ne bom mislil o tem. para-site, ti je kaj crkalo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

para-site ::

ma ja, tko ku vsem ostalim mi dela, ko ga zaženem par minut ruži, pole se ustali.
s tem, da je meni začelo kazat hitrost venta od 20.000 do 40.000 obratov in več:D

tha_man ::

Tako sta meni ružila že dva venta v napajalcu (še v starem računalu). Nobeden sicer ni vrknu, ker so me prej spravli ob živce in sem jih zamenjal ...
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

destiny ::

Pojma nimam če lahko sam ventilator prneseš! Jest sm kr celo kišto prnesu (k delam kakih 500m stran tko da zame to slpoh ni bil problem).

Oznak ventilatorja pa nisem pogledal, je pa drugačen od prejšnega pa tud Zalmanov (verjeten tisti iz nove serije).

Pa velik sreče pri reklamaciji vsem skupaj! ;)

para-site ::

ok, hvala za info...

AlienRex ::

Je kdo ze probal novo serijo 5005 (glasnost, hlajenje..)?
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

destiny ::

Pa sej je skor ista k 5001 sam da je gor drug ventilator. Mislm da tak k sem ga zdej jest dobu.
CPU temp. na mojmu sistemu pa je:
- idle: 35°C
- full load: 42°C
Sam mam pa še 4 coolerje v ohišju (2 input, 2 output) pa 2 na PSU-ju. Tko da je verjetn mal nižja T k bi bla drugač.
Aja, procesr je pa T-Bird 1400c
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Making of: Intel NUC ohišje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
162371 (1514) Spock83
»

Priključitev ventilatorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10952 (827) miko 55
»

Kako izboljšat učinkovitost vodnega hlajenja?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121349 (1111) element
»

Za vse lastnike Volcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402140 (1413) Coinbird
»

athlon xp 1600+ do 1680 mhz brez odklepanja

Oddelek: Navijanje
271284 (963) bodom

Več podobnih tem