Forum » Programska oprema » Kopiranje večje datoteke na diskete v DOS-u
Kopiranje večje datoteke na diskete v DOS-u
kekec77 ::
Pozdravljeni!
Na računalniku se mi windowsi 98 ne postavijo. Pridem lahko do DOS-a in tam bi želel skopirati datoteko veliko 4,3MB na diskete. Klasični copy seveda ne funkcionira, če uporabim rar.exe mi javi, da potrebuje win... A ima kdo idejo, kateri programček naj uporabim, pred formatirajnem diska?
Hvala za pomoč.
Na računalniku se mi windowsi 98 ne postavijo. Pridem lahko do DOS-a in tam bi želel skopirati datoteko veliko 4,3MB na diskete. Klasični copy seveda ne funkcionira, če uporabim rar.exe mi javi, da potrebuje win... A ima kdo idejo, kateri programček naj uporabim, pred formatirajnem diska?
Hvala za pomoč.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Tomay ::
Če se ne motim
c:\mapa kjer je datoteka>arj a ime_datoteke.arj *.* /v1440
Ta ukaz ti naredi pakete po 1,44MB, ki gredo na disketo. (arj.exe mora biti v isti mapi)
Namesto *.* lahko daš samo ime datoteke, ki jo želiš prenesti.
Te datoteke skopiraj v eno mapo na drugem računalniku
c:\nova mapa> arj x ime_datoteke /va
Ta ukaz pa reztegne vsebino arhiva. (tudi tu mora biti arj.exe v isti mapi)
c:\mapa kjer je datoteka>arj a ime_datoteke.arj *.* /v1440
Ta ukaz ti naredi pakete po 1,44MB, ki gredo na disketo. (arj.exe mora biti v isti mapi)
Namesto *.* lahko daš samo ime datoteke, ki jo želiš prenesti.
Te datoteke skopiraj v eno mapo na drugem računalniku
c:\nova mapa> arj x ime_datoteke /va
Ta ukaz pa reztegne vsebino arhiva. (tudi tu mora biti arj.exe v isti mapi)
Voodoo 4Ever
gkovac ::
Tomay vse lepo in prav samo manjši popravek.
arj a arhiv.arj -v1440
in ne /v1440 (razen če ne delata oba kar pa ne morem preverit)
arj a arhiv.arj -v1440
in ne /v1440 (razen če ne delata oba kar pa ne morem preverit)
lp,
gkovac ::
OK.. sej sem reku, da ne morm preverit, ampak se še spomnim dobrih starih časov ARJ in disket pa vem da sem uporabljal samo - in ne /
lp,
Spajky ::
Zapeci si moje mikro bootable CD winse , tam maš notri tudi winRar in boš lahko brez Dosa to napravil ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
kixs ::
arj a -va -r a:file
tale ukaz ti arj-ja vse kar je v trenutnem direktoriju in poddirektorjih na disketo in samodejno preverja velikost.
Isti ukaz je za RAR, ampak moras dobiti DOS 16-bitno verzijo.
LP
tale ukaz ti arj-ja vse kar je v trenutnem direktoriju in poddirektorjih na disketo in samodejno preverja velikost.
Isti ukaz je za RAR, ampak moras dobiti DOS 16-bitno verzijo.
LP
Poldi112 ::
In v čem je razlika med -v in -vv?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
gumby ::
z arj naredi 1.4M arhive na DISK, in jih nato skopiraj na diskete (z kaksnim turbo-copy recimo, dos je obupno pocasen pri tem)
ne zanima te obcutek, ko javi napako pri stuff.a47 verjemi mi
ne zanima te obcutek, ko javi napako pri stuff.a47 verjemi mi
nokia6310 ::
Dobri ste, da se spomnite vseh teh ukazov.
A obstaja kakšen spisek, da bi jih imeli na enem mestu in po možnosti še razlago zakaj je kakšen?
A obstaja kakšen spisek, da bi jih imeli na enem mestu in po možnosti še razlago zakaj je kakšen?
frudi ::
za cachiranje na disk med ARJ-janjem je kolko se spomnim -w switch :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Azrael ::
Meni je bil najbolj všec ACE za DOS, Izgled podobno kot Norton Commander in ima podporo za dolga imena datotek, če se kopira in stiska iz Win okolja. Za Rar in arj pa bi moral malo pobrskati po zapiskih in helpu obeh programov, ker sem uporabo switchev, tako na pamet precej pozabil.
Sicer za tako prenašanje datotek niso nujne diskete, če sta računalnika eden zraven drugega (do 5m) in imata oba LPT port, hitreje in lažje se te stvari naredi z LapLink kablom (preko LPT) z Norton ali Total Commanderjem. Z Norton Commanderjem je možnen prenos tudi preko Com porta, vendar je stvar zelo počasna.
Sicer za tako prenašanje datotek niso nujne diskete, če sta računalnika eden zraven drugega (do 5m) in imata oba LPT port, hitreje in lažje se te stvari naredi z LapLink kablom (preko LPT) z Norton ali Total Commanderjem. Z Norton Commanderjem je možnen prenos tudi preko Com porta, vendar je stvar zelo počasna.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MS-DOS Elektronček BlagajnaOddelek: Programska oprema | 2707 (2245) | _vrag_ |
» | Kako v dosu spraviti 2,5 mb na disketo 1,44 mbOddelek: Pomoč in nasveti | 1517 (1180) | mojsterleo |
» | Programček, ki razdeli datoteko na več delovOddelek: Programska oprema | 1906 (1786) | schurda |
» | Dobri stari ARJ za DOS...Oddelek: Programska oprema | 1674 (1448) | frudi |
» | Kako razstavit file?Oddelek: Programska oprema | 2053 (1854) | andrej |