» »

zajemanje DV

zajemanje DV

kranci ::

Zdravo. Prosim za pomoč!

Pri zajemanju videa iz digitalne kamere v računalnik se mi pri DV-kvaliteti film trga. Kolega mi je priporočal naj sprostim povezavo osnovna plošča-trdi disk, tako da imam sedaj samo disk priklopljen na OP, vendar ni veliko boljše. Procesor je 2000 MHz. Pri zajemanju mi CPE skoči na 100%. Ali je procesor preslab?

roscha ::

AXP 2500+ (1800Mhz) + 1024MB RAM +
Debian Sid + Kino
=
Zajem brez vsakega problema.

Zaključek: Tvoj proc hje povsem dovolj hiter.

Ali je potem 512 + 256 RAM-a premalo?
Kaj si mislil s tem: " Debian Sid + Kino"

roscha ::

Rama je dovolj.

Kaj sem mislil? Operacijski sistem imam Linux Debian - unstable vejo znano tudi kot Sid
Kino pa je aplikacija s katero zajemam DV posnetke.

Bo?

podtalje ::

Poizkusi s kakšno drugo aplikacijo oz. vsaj povej katero uporabljaš in mal opiši postopek, kako to delaš.

Video zajemam v Windows movie maker prek IEEE 1394 povezave-kabla in video kartice v PC.
V movie makeru nastavim na DV kvaliteto in zajamem video. Ko ga predvajam, posnetek ni tekoč. Probal sem tudi v Ulead Videostudio 7, pa isti problem.

CaqKa ::

najprej definiraj kaj je to trganje.. če je to interlace potem je ta pojav povsem normalen. poglej primere na www.100fps.com

posnetek ne teče gladko. Ustavlja se ozirma preskakuje. S tem tudi glas ni razločen. Glas hrešči.

SasoS ::

imaš dma vklopljen na disku?

Zdravo fantje. Sem že rešil s pomočjo forumcev. Problem je bil v nastavitvi IDE channel-ju, ker je bil nastavljen v PIO mode ne pa v UDMA mode, kot je navedel SasoS. Gonilnik tega kanala sem deinstaliral, ponovno zagnal računalnik (2x), in potem se je nastavil na UDMA 2.

UDMA 2 je nizka zifra (pravijo da bi moralo biti 5 ali celo 6), vendar meni sedaj video zajema tekoče, brez trganja.

Hvala za pomoč.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba kvalitete pri DV zajemu - mnenja in izkušnje...

Oddelek: Zvok in slika
111726 (1241) Tomay
»

Težave s snemanjem - POMOČ

Oddelek: Pomoč in nasveti
61498 (1426) robobobo
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375478 (4306) m1h4
»

Pretvorba DV v DivX