Forum » Zvok in slika » zajemanje DV
zajemanje DV
kranci ::
Zdravo. Prosim za pomoč!
Pri zajemanju videa iz digitalne kamere v računalnik se mi pri DV-kvaliteti film trga. Kolega mi je priporočal naj sprostim povezavo osnovna plošča-trdi disk, tako da imam sedaj samo disk priklopljen na OP, vendar ni veliko boljše. Procesor je 2000 MHz. Pri zajemanju mi CPE skoči na 100%. Ali je procesor preslab?
Pri zajemanju videa iz digitalne kamere v računalnik se mi pri DV-kvaliteti film trga. Kolega mi je priporočal naj sprostim povezavo osnovna plošča-trdi disk, tako da imam sedaj samo disk priklopljen na OP, vendar ni veliko boljše. Procesor je 2000 MHz. Pri zajemanju mi CPE skoči na 100%. Ali je procesor preslab?
roscha ::
AXP 2500+ (1800Mhz) + 1024MB RAM +
Debian Sid + Kino
=
Zajem brez vsakega problema.
Zaključek: Tvoj proc hje povsem dovolj hiter.
Debian Sid + Kino
=
Zajem brez vsakega problema.
Zaključek: Tvoj proc hje povsem dovolj hiter.
roscha ::
Rama je dovolj.
Kaj sem mislil? Operacijski sistem imam Linux Debian - unstable vejo znano tudi kot Sid
Kino pa je aplikacija s katero zajemam DV posnetke.
Bo?
Kaj sem mislil? Operacijski sistem imam Linux Debian - unstable vejo znano tudi kot Sid
Kino pa je aplikacija s katero zajemam DV posnetke.
Bo?
podtalje ::
Poizkusi s kakšno drugo aplikacijo oz. vsaj povej katero uporabljaš in mal opiši postopek, kako to delaš.
Video zajemam v Windows movie maker prek IEEE 1394 povezave-kabla in video kartice v PC.
V movie makeru nastavim na DV kvaliteto in zajamem video. Ko ga predvajam, posnetek ni tekoč. Probal sem tudi v Ulead Videostudio 7, pa isti problem.
V movie makeru nastavim na DV kvaliteto in zajamem video. Ko ga predvajam, posnetek ni tekoč. Probal sem tudi v Ulead Videostudio 7, pa isti problem.
CaqKa ::
najprej definiraj kaj je to trganje.. če je to interlace potem je ta pojav povsem normalen. poglej primere na www.100fps.com
posnetek ne teče gladko. Ustavlja se ozirma preskakuje. S tem tudi glas ni razločen. Glas hrešči.
Zdravo fantje. Sem že rešil s pomočjo forumcev. Problem je bil v nastavitvi IDE channel-ju, ker je bil nastavljen v PIO mode ne pa v UDMA mode, kot je navedel SasoS. Gonilnik tega kanala sem deinstaliral, ponovno zagnal računalnik (2x), in potem se je nastavil na UDMA 2.
UDMA 2 je nizka zifra (pravijo da bi moralo biti 5 ali celo 6), vendar meni sedaj video zajema tekoče, brez trganja.
Hvala za pomoč.
UDMA 2 je nizka zifra (pravijo da bi moralo biti 5 ali celo 6), vendar meni sedaj video zajema tekoče, brez trganja.
Hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izguba kvalitete pri DV zajemu - mnenja in izkušnje...Oddelek: Zvok in slika | 1726 (1241) | Tomay |
» | Težave s snemanjem - POMOČOddelek: Pomoč in nasveti | 1498 (1426) | robobobo |
» | Kako posneti film iz digitalne kamere?Oddelek: Zvok in slika | 5478 (4306) | m1h4 |
» | Pretvorba DV v DivXOddelek: Zvok in slika | 3420 (2323) | teoo |
» | Pinnacle Studio 8.1 - pomočOddelek: Zvok in slika | 1817 (1694) | CaqKa |