» »

Poznavalci ojačevalcev in zvočnikov!

Poznavalci ojačevalcev in zvočnikov!

crocar ::

Lep pozdrav!

Odločam se za nakup zvočnikov LOGITECH Z-5500 in me zanima ali je dobr da jaz njih priklopim na ojačevalec YAMAHA 5.1 sistem 5x130W! ;)

Zdej rad bi jih kupil in priklopil na ojačevalec pa ojačevalec preko računalnika in sm prebral da nebi blo dobr jih priklapljat na ojačevalec čeprov se da! Zdej ima slučajno kdo izkušnje z tem oz. ali je probal kaj takega!:O

Če imate kakšno pametno mnenje ali predlog za ojačevalec je tudi dobrodošlo samo nesme biti več kot 150.000!:\

Zahvaljujem se vnaprej!

Wox ::

Ne vem zakaj bi jih priklapljal na ojačevalec, ker so itak aktivni (oz. nizkotonec je aktiven, satelite pa poganja iz nizkotonca).
Če že vztrajaš, bi se verjetno satelite dalo priklopit na ojačevalec, ne vem pa za nizkotonca, če lahko nekak zaobideš njegov ojačevalnik.
Rajši pa povej, zakaj sploh hočeš uporabit drugi ojačevalec.
Commodore 64

zlabo ::

Poglej:
Računalniški zvočniki imajo vgrajen ojačevalec v sub wooferju. Lahko bi sicer vezal satelite direktno na ojačevalec, a potem ostaneš brez sub-a.
No vglavnem itak imaš ojačevalec vgrajen v sub-u in ubistvu če boš priklopil na ta Yamahin 5.1 ojačevalec imaš dve možnosti da se naredita: da iz sub-woofra pridejo dimni signali al pa da maš tako popačenje da ne veš kaj poslušaš>:D

Tako da ne tega delat:D

BTW: če boš priklaplal te zvočnike na kak drug source in ne računalnik jih pač lahko priklopiš preko digitalnega vhoda, ali pa direktno preko analognih vhodov, a to moraš potem narediti adapter iz chinch na 3.5mm stereo banance. Seveda se da pomojem tudi kupit, ampkat tud doma nardit ni problem kupiš 6 moških chinchev in 3 moške 3.5mm stereo banane. To potem samo usterzno povežeš. nevem na pamet katere signale prenašajo določene banance pri računalniških zvočnikih, a to se da pomojem najti brez problema na netu.

P.S.: a si ti slučajn un crocar k jaz mislim da si?:D (LFS driver of turbo?)

edit: eh sem tako počasen v pisanju da me je viharnik prehitel za dobre 3min:D :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlabo ()

cojss ::

Seveda se da priklopit. Edino kar moraš pazit je, da se ujemajo impedance zvočnikov in izhodov na ojačevalcu. Če nisi prepričan ali so te enake, ne pretiravaj z glasnstjo, ker bo slej ko prej nekaj odpovedalo. Subwoofer pa priklopiš na ojačevalec kot vsak aktivni subwoofer. Le narediti si moraš adapter iz mono činča na 3.5 banano, tako kot ima računalnik.

Res pa je da ni smisla v tem početju, ker je ojačevalec v sobwooferju optimiziran za te zvočnike. Če se ti gre za dsp efekte na yamahi in ima le ta pre-out izhode, povežeš ta dva analogno in na zvočnikih nastaviš 5.1 input brez kakih efektov ali karkoli.

crocar ::

Oho zloban! Hvala ti zloban da si tko lepo natančno povedal:\ Vidm da res nima smisla pol to delat škoda zvočnikov!:D Hvala vsem o tem!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: crocar ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava zvočnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10014240 (2377) gorilla
»

Zvočnik - Bo tole delovalo?

121715 (1378) jest10
»

Prosim za pomoč pri priklopu gramofona

437229 (6945) 2x'=2

Ojacevalnik DENON AVR 1706

175126 (4872) Stepni Volk
»

Kupil zvočnike - kako pa jih priklopim?!

71485 (1286) _jackson_

Več podobnih tem