» »

kateri os za cluster?

kateri os za cluster?

DCER ::

torej, nisem prepričan če sem v pravem forumu in se opravičujem če ni tako.

Zdaj pa k problemu: name čakajo štirje starejši pcji. Dva sta IBM 368, en se mi zdi da 468, za enega pa nevem kaj je, a je tudi nekje v tem rangu. Trenutno jih še nimam pri sebi. Rad bi jih povezal v cluster. Imam pa problem, da bom to prvič počel in niti nevem kako/kaj naj naložim. Na distrowatchu sem iskal, pa je bil še najbolj obetaven Rocks Cluster, saj naj bi podpiral 368, potem pa ko sem šel na njihovo stran gledat je pisalo minimum 512mb ram... Verjetno ima distrowatch zastarele podatke :)

Pozna kdo tu kako distribucijo, ki je v redu, ne pretežka za installirat, GUI ni nujen (čeprav bi baje tudi deloval bp)?

EDIT: pa kak tutorial zraven ;)
  • spremenilo: DCER ()

Tomay ::

Šenkam ti enega celerona, ki bo nekajkrat hitrejši od tvojega clusterja. >:D
Voodoo 4Ever

DCER ::

Ne gre za to da bom z njim nevemkaj delal :) mogoče bi kak folding program poganjal ali kaj. Pa zanimiva izkušnja bo :) če imaš celeron odveč se lahko zmeniva, pa ga dodam zbirki :P

BigWhale ::

Po mojem Debian, ker je precej minimalisticen in ti ga ne treba prevajati (ce bi imel boljse masine, bi predlagal gentoo :) ).

Za cluster pa potem instaliras Beowulf ali kaj podobnega. Moras pa vedeti, da je tak cluster uporaben samo za naloge, ki se jih da porazdeliti na vec masin. Ce je folding ena sama aplikacija, ki tece samo na enem procesorju potem jo bos bolj tezko paraleliziral.

Precej z lahkoto bos pa paraleliziral rendering kaksne 3D animacije, kjer ti bo vsak node renderal doloceno stevili slikic v animaciji. :)

Lahko si pa omislis linux-ha (plus nekaj dodatkov) in pogledas kako deluje porazdeljevanje prometa in storitev.

DCER ::

Ja to je ena aplikacija.

Rendering neke animacije se mi ne zdi ravno koristno, razen ce bi se šel res geeka in v sobi namestil tiste tri monitorje da bi ves čas prikazovali neko animacijo. Lol :)

Linux-ha je zanimiv, sploh nisem vedel da taka zadeva deluje na ubuntu. Doma imam dva ubuntu pc-ja in mrežo pa lahko že prej sprobam.

Iskal sem malo po netu, pa našel med drugim Damn Small Linux, tale seznam in nek tutorial da lahko dva pcja združiš tako da en poganja gui, drug pa ostale zadeve. Ampak slednjega bom moral se enkrat poiskati, ker sem pozabil shraniti link med zaznamke.

EDIT: opazi l da link ne prikaze seznama. Na category izbereš minimalistic in klikneš go da se prikaže seznam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DCER ()

uporcek ::

Živjo fantje!

Mene pa zanima ali obstaja takšna aplikacija da je za windowse (win xp uporabnik) sami nodi so pa lahko kateri koli operacijski sistemi......
Mem grede koliko razlike se vidi recimo med 100Mb mrežo in 1000Mb mrežo bi mogoče pomagalo uporabiti 2x 1000MB link za povezavo med računalniki?

LP J


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Supercomputer (cluster)

Oddelek: Pomoč in nasveti
284334 (3009) johnnyyy
»

8 core pc ?

Oddelek: Kaj kupiti
494607 (3434) rfmw
»

Katera Linux distribucija je primerna zame? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
6611369 (9102) kriko1
»

[linux]backup server

Oddelek: Operacijski sistemi
101098 (849) BigWhale
»

Super računalnik?

Oddelek: Strojna oprema
382061 (1036) Poldi112

Več podobnih tem