» »

LCD ali CRT

LCD ali CRT

Silvano ::

Kupiti nameravam monitor v vrednosti nekje 100k Sit. Zanima me ali naj kupim kak 15" LCD ali pa 19" CRT monitor. Zanima me tudi katere znamke bi bile priporočljive.

Binji ::

Ne vem za druge sam jst bi si rajs kupu 19" CRT kot pa 15" LCD.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Brane2 ::

Jaz bi vsekakor ubodu 19".

LCDji se zdalec niso zreli in cene padajo. Popravt morjo se locljivost, persistenco in vidni kot.
Cez en let bos za isti dnar dobu vsaj 17" z bistveno boljsimi lastnostmi, ze tega bos pa dubu tko mal, da ga bos lahko uporabu samo kot simulator akvarija.:D
LCD bo prva stvar cez kaki dve leti, ko ti bodo v stacuni nudli 24" CRT zastonj, sam da ga njim ne bo treba vozit na DINOS...

Z 19" ko pa ne bos mel takih problemov tko kmalu . Jaz bi celo vzel rahlo rabljeno in se tu prsparu kak tolar. Saj se bo postarala, sam 19" daje sliko, ko je mojim ocem cisto sprejemljiva ze zdaj in bo tud v prihodnosti, ker oci zaenkrat ne mislim upgradeat.

tha_man ::

LCD-ji so čisto zreli za prodajo, in to že par let, problem je bil v visoki ceni. Če računalnik uporabljaš predvsem za igre filme, ter pred njim ne presediš ravno pol dneva (ali celo cel dan), potem si kupi 19" CRT, drugače pa definitivno LCD. Za office work je LCD namreč veliko boljši, ker ima veliko bolj ostro sliko in brez popačenj, ki se ne trese popolnoma nič (pri vsakem CRT-ju se trese, tudi na 100Hz, le da tega ne opaziš - na oči pa vseeno ne vpliva blagodejno). Kotna vidljivost pa je pri trenutno dobavljivih modelih zelo dobra, in moraš gledat res čisto od strani da boš opazu poslabšanje. Zdej, zakaj bi to delal sicer ne vem :\.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Boky ::

Pred par dnevi sem imel pred sabo15' Hamsola H530(LCD) in 17' Nokio(CRT, na zalost ne vem modela).
Po par urah sedenja za obema bi jaz kar Nokio nesel, ce bi imel na razpolago.

Silvano ::

O.K. fantje, ste me prepricali in kupil bom 19" CRT. Zdaj me pa zanima kateri model bi bil sprejemljiv za kakih 100k Sit.

Boky ::

Jaz osebno bi verjetno vzel Samsunga. Zdi sem mi, da je 900NF, ki je povsod bil dobro ocenje, dobil naslednika(mislim da 959NF ali nekaj podobnega).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zakaj je LCD bolj zdrav (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
557441 (6125) trs
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565754 (4813) iso2000
»

Nakup monitorja CRT ali LCD- svetujte

332090 (1575) matej123
»

Lcd Samsung 152T ali 172T

462472 (1711) tropinovec
»

LCD pocenitev?!?