» »

težava pri zagonu

težava pri zagonu

DK6607 ::

zdravo

imam težavo z računalnikom, sploh ga ne morem zagnat. ko ga vklopim se malo za tem resetira in to se ponavlja. pred časom (cca pol leta) sem že imel podobno težavo, ampak sem zamenjal napajalnik, pa je blo boljše. zdaj pa mislim da ni to krivo, ker se resetira malo za tem ko testira rame, potem še pride tisti klasični pisk, potem pa tema oz reset. je to kriva matična plošča ???

LP!

everyone ::

Ali lahko prideš v BIOS? Če prideš v BIOS se računalnik tudi resetira? Napiši kaj več...

DK6607 ::

ko grem v bios se ne resetira. napajalnik sem tudi preveril in da dela.morem še pa rečet da se resetira nekajkrat in pol pa je tema in se ne zgodi nič niti reset.

kako dalje ???

everyone ::

Glede BIOS-a lahko narediš naslednje:
- resetiraš BIOS nastavitve na default in jih nato ponovno nastaviš na tvoje željene (pred tem si zapiši, kaj in kako imaš nastavljeno, če tega ne veš na pamet!!!!!!)
- namestiš ta zadnjo verzijo BIOS-a
Če vse to ne pomaga:
- vzemi kak program za testiranje RAM-a in preveri ali je s tem kaj narobe (memtest-86, memtest-86+, prime, ...)
- če imaš več ploščic RAM-a, pusti noter samo po eno ploščico in preveri, če ti s katero od njih računalnik dela
- imaš mogoče vklopljen dual-channel način dostopa do spomina (izklopi ga in probaj če je kaj razlike)
- ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvaril ploščo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231536 (722) filip007
»

Črn zaslon ob prižigu računalnika

Oddelek: Strojna oprema
312476 (1723) btzajla
»

računalnik se restarta

121614 (1259) podreberek
»

CPU vent se ne vrti

Oddelek: Strojna oprema
91275 (1108) jnkl
»

Prešibak napajalnik v IBM Aptiva model 2193 / 420?

172145 (1810) FastWIND

Več podobnih tem