Forum » Pomoč in nasveti » NTji in XPji dual?
NTji in XPji dual?
su37 ::
A ima že kdo izkušnjo kako dat na prvo 16fat particijo NTje, na drugo fat32 pa xpje. Poskusil sem na način ki deluje za win 98, ampal po inšatalaciji NTjev se XPji ne zbudijo več. Sem mislu da bodo NTji vse uredil z Boot sektorjem, ampak zgleda da stvar ni več enaka kot je bila z WIN98, saj imajo XPji podoben loader kot NTji.
A se komu sanja???
A se komu sanja???
andrej ::
ce si najprej instaliral XP-je potem pa NT4 daj XP CD not potem pa idi skozi repair proceduro da XP-ji daj gor svoj loader. XP-ji namrec ne morejo uporabljat starega NT4 loaderja, NT4 pa lahko uporabijo Xp loader...
su37 ::
A je to preizkušena varianta al ne? Veš kaj je bilo ko sem poskusil na podoben način popravit loader od ntjev ker sem jih poskusil dat najprej gor pa potem win 98. Sploh mi ni potegnilo ERDja, napiše da ima moj disk več kot ne vem kolk sektorjevali cilindrov (ne bi vedu da je kaj drugače???!!!) ... in ne vem kaj še, potem pa zavevo prekine.Morda je kaj v zvezi z atapi driverjem, ki pa ga ne zazna (sp driver ki naj bi zaznal velike diske) Enako se mi zgodi če bi karkoli popravljal z ERDjem, če imam kreiranih več kot 2 particije (1xfat16, 3xfat32 in 1x ntfs). Če pa sta samo fat 16 in fat 32 potem še prepozna. Tako da nimam pojma zakaj se to zgodi. Tako da se bojim da bi se zadeva ponovila. To se mi je zgodilo nazadnje, ko so se mi NTji obesili, potem so zahtevali ERD, vstavim noter...konec...vse sem moral na novo, sploh ne morem nič obnavljat ko so enkrat kreirane vse particije. Dokler pa je vse tako na pol, pa dela.
Tudi z XP sem experimentiral, ampak zadeva ne dela, kot sem rekel mi povozi boot, tako da v meniju so, ampak potem ne najde ene datoteke... Upam da tvoja varianta deluje...
Tudi z XP sem experimentiral, ampak zadeva ne dela, kot sem rekel mi povozi boot, tako da v meniju so, ampak potem ne najde ene datoteke... Upam da tvoja varianta deluje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 95 dve desetletji pozneje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 32930 (26401) | Spajky |
» | Windows star 25 let! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26624 (23804) | pegasus |
» | asr disketaOddelek: Operacijski sistemi | 872 (785) | berni |
» | Odstranjevanje XP-jevOddelek: Operacijski sistemi | 1227 (1065) | andrej |
» | Win98 & Win NT dual bootOddelek: Pomoč in nasveti | 1134 (1100) | su37 |