Forum » Operacijski sistemi » asr disketa
asr disketa
berni ::
kaj mi lahko kdo napiše, korak po korak, za telebane, kako pri hudiču naj v win xp naredim asr disketo, ekvivalent erd disketi v win 2k.
če uporabim wizarda, mi naštepa 8 gb in čas nekaj dni, če pa hočem v backupirat samo system state, je še zmeraj 400+ mb, jaz pa, revež, nimam tako velike diskete.
pred kratkim se mi je zgodilo, da sem jo rabil, pa je ni bilo...
hvala
če uporabim wizarda, mi naštepa 8 gb in čas nekaj dni, če pa hočem v backupirat samo system state, je še zmeraj 400+ mb, jaz pa, revež, nimam tako velike diskete.
pred kratkim se mi je zgodilo, da sem jo rabil, pa je ni bilo...
hvala
andrej ::
ERD-ja v XP-ji vec ni, ASR pa je malo drugacna zival. System stati ti tak shrani na disk ne na disketo.
saj me ne toliko zanima system state, ampak disketa, s katero lahko popraviš sistem, če se noče bootnit. mislim, da te zanjo vpraša, če ob bootu s cd-ja pritisneš f2. to je pa sigurno asr disketa, saj je v backupu tudi wizard zanjo. če delam po njemu, mi najprej hoče narediti ~8 gb velik backup, ki ga ne pripelje do konca, ker je particija na katero to delam fat32, kjer podpira samo do 4 gb. pretvarjat v ntfs zaradi tega pa nočem.
v prejšnjem postu sem malo zakompliciral. na kratko: kako pridem do asr diskete, ki služi za popravilo sistema ob neuspešnem zagonu? to spodaj je iz helpa za "xp backup utility"
-------------------------------------------------------------------
To recover from a system failure using Automated System Recovery
Make sure you have the following items before you begin the recovery procedure:
Your previously created Automated System Recovery (ASR) floppy disk.
Your previously created backup media.
The original operating system installation CD.
Insert the original operating system installation CD into your CD drive.
Restart your computer. If prompted to press a key in order to start the computer from CD, press the appropriate key.
Press F2 when prompted during the text-only mode section of Setup. You will be prompted to insert the ASR floppy disk you have previously created.
Follow the directions on the screen.
Note
ASR will not restore your data files. For more information about backing up and restoring your data files, click Related Topics
-------------------------------------------------------------------
To recover from a system failure using Automated System Recovery
Make sure you have the following items before you begin the recovery procedure:
Your previously created Automated System Recovery (ASR) floppy disk.
Your previously created backup media.
The original operating system installation CD.
Insert the original operating system installation CD into your CD drive.
Restart your computer. If prompted to press a key in order to start the computer from CD, press the appropriate key.
Press F2 when prompted during the text-only mode section of Setup. You will be prompted to insert the ASR floppy disk you have previously created.
Follow the directions on the screen.
Note
ASR will not restore your data files. For more information about backing up and restoring your data files, click Related Topics
andrej ::
mogoce bi se prej moral bolje izrazit. Torej, ne mores naredit samo ASR diskete brez, da bi naredil celotni backup v wizardu. Samo ASR diskete ne mores naredit.
saj bi naredil backup, pa ga nimam kam, ker je vsega preveč. wizard za asr pa ne dovoli, da bi sam izbral kaj hočem backupirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem instalacije XP - SATA diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2398 (1404) | Duhec |
» | Unencrypt...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1245 (1138) | solatko |
» | Instalacija XP ne najde diskaOddelek: Operacijski sistemi | 6040 (4903) | fredyjetle |
» | vista problemOddelek: Pomoč in nasveti | 3187 (2846) | markk1 |
» | WinXP: boot s CDjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1645 (1516) | freejack |