» »

težava pri vezju z utripanjem luči

težava pri vezju z utripanjem luči

KrCbelca ::

Torej, v programu Multisim 8 sm nareu 2 vezja kerih rezultat bi moglo biti utripanje luči.

Nwem al sm kj narobe izbrau kero kompomento al pa sm si narobe zamislu.

Prilagam rar z obema načrtoma, pa prosim da is ker ko to oblada vzame kakih 5 min. zame
prenesi
C2Q Q6600, P5W DH Deluxe,6GB 800MHz Rama
GF 8600gt, 2xSataII WD 250GB, LC Power 550W Green Power
----watter in my vains----
  • spremenil: KrCbelca ()

BluPhenix ::

Bom jaz kaj pogledal, vendar ne še tako hitro, ker sem dal komaj sejdaj pobirati free verzijo. Nimajo pa drugega kot multisim9 sedaj. Upam, da bo isto.

Upam, da ni napaka v multisimu, kar bi bilo mogoče. Enkrat sem jaz naredil preprost integrator in je delalo kr neki (mislim da v 7ki to).
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

KrCbelca ::

Ok, tnx.

Ti uporablaš kak drug program za to delat?

Če ja, kerga bi priporoču (Se mi gle d je čimlažje)
C2Q Q6600, P5W DH Deluxe,6GB 800MHz Rama
GF 8600gt, 2xSataII WD 250GB, LC Power 550W Green Power
----watter in my vains----

Zlikovec ::

Poišči študentsko verzijo programa PSpice; je zastonj in veliko boljši:)
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Ja samo spici so težji za uporabljat doker jih ne znaš. Podatke se ponavadi vnaša tekstovno in ni preprostega grafičnega vmesnika. No saj res, da se tudi dobi interpreterje, da ti direktno iz .sch filov predelajo za spice. Tudi ta pspice ne vem če ima grafični, lahko da ima, vendar po mojih izkušnjah so večinoma text-only.

Se pravi, da je multisim preprostejši za uporabo (v ozadu itak laufa spice) za začetnike. Med drugim podpira tudi blok z VHDL kodo v vezju.

Zlikovec ::

PSpice Student paket vsebuje grafični vmesnik (Schematics) in je zelo preprost za uporabo. Pri študentski verziji so omejitve glede knjižnjic (max 50 elementov v knjižnjici, mislim da nekej takega, in velikostjo delovnega prostora na A4 format) dobi se tudi tutorial za quick start... Kar se VHDLa tiče pa ne vem, ker tega še nisem rabil...
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

A no vidiš tega nisem vedel, bo treba malo to sprobat. Je že nekaj časa odkar sem se ukvarjal s spicom, ampak ga bo treba spet prijet v roke.

Ena alternativa je tudi risanje sheme z Eaglom ( www.cadsoft.de), ki je odlična stvar, free verzija je secer malo omejena, ampak se da še vedno veliko narediti.

Potem pobereš interpreter za SpiceOPUS, ki pretvori shemo v spice datoteko: tukaj

In seveda rabiš še SpiceOPUS ( tukaj), slovenska zadeva, ki jo razvijajo na FE. Je oprecej napredna stvar, še posebno OPUS dodatek. Moraš pa delati vse tekstovno, ampak ko enkrat zaobvladaš je čisto preprosto. Tudi nekaj dokumentacije je zraven.

Mogoče bo na začetku zgledalo komplicirano, vendar če boš dosti to rabil se ti splača poglobiti, boš imel marsikaj olajšano, predvsem pa je to nekako bolj "ta pravo". Multisim je bolj študijska stvar kot ne.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za simulacijo elektronskih vezij

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
124213 (3988) slawc
»

program za simuliranje vezji

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61572 (1460) Lio
»