Forum » Omrežja in internet » IP/DNS problem
IP/DNS problem
C3PO ::
Potrebujem pomoč ...
Torej kot marsikateri nadobudnež sem zamenjal ISP-ja , iz našega predragega SIOL-a na nekaj cenejšega.
Vedno imam statičen IP kajti poganjam svoje storitve na domačem strežniku kot so web strani, pošta in še kar nekaj servisov...
Novi IP imam že 3 tedne, seveda sem v DNS-jih popravil nastavitve da bodo internet naslovi kazali na nov IP.
Za DNS strežnike uporabljam granite canyon ter frezone torej 4 dns-je ....
Iz tujine cela zadeva lepo deluje, preko domačega neta (znotraj Slovenije) pa se mi še vedno izpiše IP ki sem ga imel pri Siol-u.
Torej če iz tujine pingam www.xxxyyy.com pokaže pravi IP
Če pingam ta isti naslov v Sloveniji pa pokaže moj stari IP ki že 3 tedne ni v uporabi.
DNS-ji so bili posodobljeni takoj ob zamenjavi se pravi pred 3 tedni ...
Kaj je narobe ..........
Hvala ter lep pozdrav
C3PO
Torej kot marsikateri nadobudnež sem zamenjal ISP-ja , iz našega predragega SIOL-a na nekaj cenejšega.
Vedno imam statičen IP kajti poganjam svoje storitve na domačem strežniku kot so web strani, pošta in še kar nekaj servisov...
Novi IP imam že 3 tedne, seveda sem v DNS-jih popravil nastavitve da bodo internet naslovi kazali na nov IP.
Za DNS strežnike uporabljam granite canyon ter frezone torej 4 dns-je ....
Iz tujine cela zadeva lepo deluje, preko domačega neta (znotraj Slovenije) pa se mi še vedno izpiše IP ki sem ga imel pri Siol-u.
Torej če iz tujine pingam www.xxxyyy.com pokaže pravi IP
Če pingam ta isti naslov v Sloveniji pa pokaže moj stari IP ki že 3 tedne ni v uporabi.
DNS-ji so bili posodobljeni takoj ob zamenjavi se pravi pred 3 tedni ...
Kaj je narobe ..........
Hvala ter lep pozdrav
C3PO
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naprava na mreži ni dosegljiva samo na enem strežnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2002 (1618) | Egii |
» | Ogled videa ni mogoč zunaj SlovenijeOddelek: Omrežja in internet | 3843 (3213) | konspirator |
» | Težave v internetni povezavi - DNSOddelek: Omrežja in internet | 1179 (1131) | Malajlo |
» | Internet štekal danes ponoči (ADSL) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7006 (5274) | IceLord |
» | nujna ADSL vprašanjaOddelek: Omrežja in internet | 1548 (1078) | hatch |