Forum » Omrežja in internet » Vidnost PCjev v LAN (WinXP)
Vidnost PCjev v LAN (WinXP)
20sdfj093f ::
Pozdravljeni,
s kolegom imava 2 PCja (WinXP Pro) povezana v mrežo preko LevelOne routerja. Internet teče, DHCP laufa, MAC security tudi, tako da imava oba v Winsih vse na automatic, DHCP pa nama glede na MAC dodeljuje fiksna IP-ja. Tudi pingava se lahko med sabo, pravtako lahko pingava tudi router.
Zanima me le, zakaj v "Mojih omrežnih mestih" ne moreva videt vsak drug drugega... DHCP dodeljuje obema isto "s povezavo določeno DNS pripono"-suffix, pa oba sva v isti omrežni grupi...
Ni problem v tem, da bi bilo treba na oba PCja dodati userja iz drugega PCja, saj sploh ne prideva do tega, da bi se tam not vidla.
Kaj je rešitev?
LP, D.
s kolegom imava 2 PCja (WinXP Pro) povezana v mrežo preko LevelOne routerja. Internet teče, DHCP laufa, MAC security tudi, tako da imava oba v Winsih vse na automatic, DHCP pa nama glede na MAC dodeljuje fiksna IP-ja. Tudi pingava se lahko med sabo, pravtako lahko pingava tudi router.
Zanima me le, zakaj v "Mojih omrežnih mestih" ne moreva videt vsak drug drugega... DHCP dodeljuje obema isto "s povezavo določeno DNS pripono"-suffix, pa oba sva v isti omrežni grupi...
Ni problem v tem, da bi bilo treba na oba PCja dodati userja iz drugega PCja, saj sploh ne prideva do tega, da bi se tam not vidla.
Kaj je rešitev?
LP, D.
20sdfj093f ::
To deluje, lahko si mapirava diske drug od drugega, ampak tukaj gre za to, da bi imel dostop do shareov na enem mestu, brez da bi mapiral vsakega na svoj drive.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3947 (3421) | NeMeTko |
» | Wireles internetOddelek: Pomoč in nasveti | 1924 (1590) | Mitch |
» | dva IP-ja na eni NICOddelek: Omrežja in internet | 2847 (1783) | Yacksy |
» | Kako rešit WiFi - lan problemOddelek: Omrežja in internet | 2398 (2166) | ferdo |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1845 (1533) | nimus |